Judge Reinhold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Judge Reinhold
FødtEdward Ernest Reinhold jr.
21. mai 1957[1][2]Rediger på Wikidata (66 år)
Wilmington
BeskjeftigelseSkuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller, manusforfatter, filmprodusent, sceneinstruktør Rediger på Wikidata
Utdannet ved
6 oppføringer
University of North Carolina School of the Arts
University of Mary Washington
Palm Beach State College
Alexis I. duPont High School
Martin County High School
James Monroe High School
EktefelleCarrie Frazier (1985-1986)
Amy Miller (2000- )
NasjonalitetUSA
Aktive år1979–
IMDbIMDb

Edward Ernest «Judge» Reinhold jr. (født 21. mai 1957 i Wilmington i Delaware) er en amerikansk skuespiller, kjent for roller i filmer som Beverly Hills Cop, Fast Times at Ridgemont High og The Santa Clause. Reinhold har i løpet av sin karriere opptrådt i mer enn 75 filmer. Han debuterte som skuespiller i filmene Stripes og Fast Times at Ridgemont High i 1982.

Reinholds første opptreden på TV var i en musikkvideo der Pat Benatar sang «Shadows of the Night», der han spilte en ikke navngitt pilot. Reinholds første store filmrolle var som highschooleleven Brad Hamilton i filmen Fast Times at Ridgemont High sammen med skuespillerne Sean Penn, Forest Whitaker, Jennifer Jason Leigh og Nicolas Cage.

Reinhold spilte senere Detektiven Billy Rosewood, som var den yngre politietterforskern som jobbet sammen med Eddie Murphy, i Beverly Hills Cop. Han har spilt rollen som Billy Rosewood i de to oppfølgerne og i 1986 spilte han i filmen Ruthless People.

Reinhold ble nominert til en Emmy for sin rolle i TV-serien Seinfeld, der han spilte en rolle som hadde utviklet en besettelse for Jerrys foreldre. Reinhold har også spilt i Steven Spielbergs episke miniserie Into the West.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6d51hfp, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]