Judge Reinhold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Judge Reinhold
Judge Reinhold at the 47th Emmy Awards afterparty cropped and airbrushed.jpg
FødtEdward Ernest Reinhold jr.
21. mai 1957 (61 år)
Wilmington, Delaware, USA
Ektefelle Carrie Frazier (1985-1986)
Amy Miller (2000- )
Utdannet ved University of North Carolina School of the Arts
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år1979–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Edward Ernest «Judge» Reinhold jr. (født 21. mai 1957 i Wilmington i Delaware) er en amerikansk skuespiller, kanskje mest kjent for å være medskuespiller i filmer som Beverly Hills Cop, Fast Times at Ridgemont High og The Santa Clause. Judge Reinhold har i løpet av sin karriere opptrådt i mer enn 75 filmer. Han debuterte som skuespiller i filmene Stripes og Fast Times at Ridgemont High i 1982.

Judges første opptreden på TV-skjermen var i en musikkvideo der Pat Benatar sang «Shadows of the Night», der han spilte en ikke navngitt pilot. Reinhold første store filmrolle var som high school-eleven Brad Hamilton i filmen Fast Times at Ridgemont High sammen med de da ukjente skuespillerne Sean Penn, Forest Whitaker, Jennifer Jason Leigh og Nicolas Cage.

Reinhold spilte senere Detektiven Billy Rosewood, som var den yngre politietterforskern som jobbet sammen med Eddie Murphy i Beverly Hills Cop. Han har spilt rollen som Billy Rosewood i de to oppfølgerne og i 1986 spilte han i filmen Ruthless People.

Reinhold ble nominert til en Emmy for sin meget minneverdige rolle i TV-serien Seinfeld der han spilte en rolle som hadde utviklet en besettelse for Jerrys foreldre. Reinhold har også spilt i Steven Spielbergs episke miniserie Into the West.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]