Juan Manuel Asensi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Juan Manuel Asensi
Juan Manuel Asensi (1973).jpg
Født23. september 1949 (69 år)
Alicante
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrener
Nasjonalitet Spania

Juan Manuel Asensi Ripoll (født 23. september 1949 i Alicante) er en pensjonert spansk fotballspiller som spilte som offensiv midtbanespiller.

Asensi ble født i Alicante, og begynte ved den lokale klubben Elche CF, som da spilte i Primera División. Deretter kom han over til FC Barcelona for 80 millioner pesetas. Asensi var viktig for klubben, og deltok stor med å få dem til å vinne ligaen. Han noterte seg for 11 mål på 34 kamper, tredje best i stallen. Han scoret andremålet i finalen i Cupvinnercupen i 1979 i en kamp som gikk til ekstraomganger. Barcelona vant 4–3 over Fortuna Düsseldorf.

Asensi spilte i Barcelona fram til 1980, da han fikk lite spilletid og heller dro til Mexico, der han spilte i til sammen to år for Puebla FC og CF Oaxtepec. Etter å ha lagt opp prøvde han seg i kort tid som trener for ungdomslagene til Barcelona og for Orihuela CF i hjembyen Alicante.

Landslagskarriere[rediger | rediger kilde]

Asensi debuterte på landslaget mot Belgia og scoret allerede i sin første kamp Spanias mål. Det holdt imidlertid ikke for Spania, som tapte 1-2, og var ute av VM-kvalifiseringen. Dette var den første av 49 kamper (av 72) som Asensi spilte før han avsluttet sin karriere i EM i 1980, der han igjen tapte 1-2 mot Belgia.

Asensi var med i kvalifiseringen til VM i VM i fotball 1970 og VM i fotball 1974, i tillegg til at han var med til VM i fotball 1978. I VM 1978 scoret Asensi vinnermålet i 1–0-seieren over Sverige. Anensi spilte også i EM i 1980, som ble hans siste kamper.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]