Joseph Cao

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Joseph Cao
JosephCaoOfficialPhoto2009.jpg
Født13. mars 1967 (50 år)
Ho Chi Minh-byen
Utdannet ved Jersey Village High School, Fordham University, Baylor University, Loyola University New Orleans
Beskjeftigelse Politiker, advokat
Parti Det republikanske parti
NasjonalitetUSA

Joseph Cao (vietnamesisk navn: Cao Quang Ánh, født 13. mars 1967 i Saigon i Sør-Vietnam) er en advokat i New Orleans og politiker fra Det republikanske parti som i 2008 ble valgt til kongressrepresentant for Louisianas 2. kongressdistrikt. Dette er et distrikt som tidligere har stemt overveiende demokratisk, og ved valgene i 2008 styrket demokratene sin stilling i det meste i USA. En viktig grunn til det utypiske utfallet i Louisiana var en lokal skandale knyttet til sittende kongressrepresentant.

Cao blir den første vietnamesisk-amerikaner i den amerikanske kongressen. Han kom til USA som flyktning i 1975 med sin mor og sine to søsken – faren ble tatt til fange i Vietnam og sendt til omskoleringsleir.

Cao ble utdannet i fysikk ved Baylor University, og ble deretter et medlem av jesuittordenen og tok mastergrad i filosofi ved Fordham University. Cao underviste så i filosofi ved Loyola University New Orleans, der han tok juridisk doktorgrad i 2000.

Han ombestemte seg med hensyn til prestekallet og trådte ut av jesuittordenen, og engasjerte seg så som advokat i blant annet immigrasjonssaker.