Joseph Cao

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Joseph Cao
JosephCaoOfficialPhoto2009.jpg
Født13. mars 1967 (52 år)
Ho Chi Minh-byen
Utdannet ved Jersey Village High School, Fordham University (–1995), Baylor University (–1990), Loyola University New Orleans (–2000)
Beskjeftigelse Politiker, advokat, lærer, advokat
Parti Det republikanske parti
Nasjonalitet USA

Joseph Cao (vietnamesisk navn: Cao Quang Ánh, født 13. mars 1967 i Saigon i Sør-Vietnam) er en advokat i New Orleans og politiker fra Det republikanske parti som i 2008 ble valgt til kongressrepresentant for Louisianas 2. kongressdistrikt. Dette er et distrikt som tidligere har stemt overveiende demokratisk, og ved valgene i 2008 styrket demokratene sin stilling i det meste i USA. En viktig grunn til det utypiske utfallet i Louisiana var en lokal skandale knyttet til sittende kongressrepresentant.

Cao blir den første vietnamesisk-amerikaner i den amerikanske kongressen. Han kom til USA som flyktning i 1975 med sin mor og sine to søsken – faren ble tatt til fange i Vietnam og sendt til omskoleringsleir.

Cao ble utdannet i fysikk ved Baylor University, og ble deretter et medlem av jesuittordenen og tok mastergrad i filosofi ved Fordham University. Cao underviste så i filosofi ved Loyola University New Orleans, der han tok juridisk doktorgrad i 2000.

Han ombestemte seg med hensyn til prestekallet og trådte ut av jesuittordenen, og engasjerte seg så som advokat i blant annet immigrasjonssaker.