Josefine Visescene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Visescenen og Josefine vertshus ligger i Josefines gate 16 i Homansbyen i Oslo. Bygget er tegnet av Wilhelm von Hanno i 1867.

Josefine Visescene er en kulturarena i Oslo for visekunst. Den ble etablert i 1995 av Jørn Simen Øverli, Kari Svendsen, Lars Klevstrand og Kirsti Kinsarvik. De tre første driver fremdeles virksomheten.[1] Visescenen ligger i Josefine vertshus i Homansbyen, og har forestillinger på onsdager.

Da visescenen ble tildelt Prøysenprisen for 2016 sa juryen at « Styret har greid å etablere en scene hvor sangtekstene har gode kår, og de når et publikum som viser respekt for så vel tradisjon som nyskrevne verk. […] Gjennom 21 år på samme adresse i hovedstaden kan man i dag trygt si at Josefine er hovedscenen for viser i Norge. Siden år 2000 har scenen årlig bestilt nye verk fra så vel unge som eldre komponister og tekstforfattere, og er således med og utvikler sjangeren for nye tider.»[2] Visescenen fikk NOPAs formidlingspris for 2015. I begrunnelsen står det blant annet at klubben og folkene bak har «skapt en livskraftig scene som ikke bare trekker nytt publikum til tradisjonell visesang, men også er en motor for å få skapt nye verk i sjangeren».[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Fest på Josefine-vis» [intervju med Lars Klevstrand]; Klassekampen, 18.05.2015
  2. ^ «Haddy Njie, Lisa Asaito, Jørn Simen Øverli og Josefine Visescene tildelt Prøysenprisene». NTB, 23.11.2016
  3. ^ «Disse får NOPAs tekst-og musikkpriser 2015». ballade.no. 1. mars 2016. Besøkt 13. april 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]