Jon Kvalbein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jon Kvalbein
Født20. august 1940Rediger på Wikidata (80 år)
Søsken Aage Kvalbein, Hans Kvalbein, Asbjørn KvalbeinRediger på Wikidata
Beskjeftigelse RedaktørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Jon Kvalbein (født 20. august 1940) er en norsk pedagog, redaktør og skribent. Han var redaksjonssekretær og siden redaktør av tidsskriftet Fast Grunn fra 1963 til 2003. Han har vært en aktiv debattant i dagspressen, særlig i Dagen, Vårt Land og Aftenposten.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Kvalbein tok examen artiumKristelig Gymnas i 1959 og studerte deretter realfag. Han ble cand.real. med fysikk hovedfag ved Universitetet i Oslo 1965, hans hovedoppgave var innen radioaktiv stråling. Deretter tok han pedagogikk mellomfag i 1966. Han var så lektor og inspektør ved Oslo lærerhøgskole fra 1966 til 1987, da han ble rektor på Kvitsund gymnas, en stilling han hadde til 2000. De siste årene før han ble pensjonist i 2002 var han lektor samme sted.

Verv[rediger | rediger kilde]

Jon Kvalbein har vært medlem av flere offentlige utvalg. Han var medlem av Kringkastingsrådet i 8 år og nestformann i Lærerutdanningsrådet i 4 år.

Han var medlem av Norsk Luthersk Misjonssambands hovedstyre i 18 år og var styremedlem i Norsk Lærerakademi, Norea Radio, Kristelig Gymnasium, Danielsens skoler og Kristne Friskolers Forbund.

Han er bror av Hans, Asbjørn og Aage Kvalbein.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]