John Patrick McDonald

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
John Patrick McDonald Jr.
Født29. april 1962[1]
USA[2]
Død8. juli 2009[1] (47 år)
St. Petersburg
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet USA USA
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Midnight
Kallenavn«Midnight»
SjangerProgressiv metal
InstrumentVokalist
Aktive år1982-1991, 2001-2009
Tidligere band
Crimson Glory
Midnight

John Patrick McDonald Jr. (født 29. april 1962 i Sarasota i Florida, død 8. juli 2009 i St. Petersburg i Florida) kjent under artistnavnet Midnight var en amerikansk heavy metal-vokalist.

Han ble rekruttert til progressiv metal-bandet Crimson Glory rett etter etableringen i 1982, og var med på de tre første musikkalbumene til bandet. Etter det tredje albumet Strange and Beautiful forlot Midnight bandet i 1991, og var totalt borte i nesten ti år. Da bandet brukte masker, og navnet til Midnight var ukjent, var det mye spekulasjoner om hvem han var. En av teoriene var at han og Mark Vanderbilt fra Kamelot var samme person.

I 2001 dukket han opp igjen med soloprosjektet «Midnight», og ga ut to album, M i 2001 og Sakada i 2005. I 2002 var han gjestevokalist på rockeopera-albumet Episode 1 – A Human into Dreams' World fra Genius, hvor han spilte i rollen som «Maindream».

Etter at Crimson Glory hadde hatt flere pauser, ble bandet omgruppert med Midnight tilbake i bandet i 2006. De spilte sammen på Rockwave-festivalen i Hellas 12. juli 2006. Det varte kun i kort tid, da Midnight ble bedt om å forlate bandet i 2007, etter å ha blitt tatt for kjøring av bil i alkoholpåvirket tilstand.

Midnight rakk aldri å fullføre sitt tredje soloalbum All Souls Midnight. Han døde 8. juli 2009 på St. Anthony's Hospital i St. Petersburg Florida etter ha blitt innlagt med indre blødninger grunnet aneurisme. Etter store blodtap døde han av lever og nyresvikt med familien, venner og bandmedlemmer ved sin side. Det ble holdt en minnestund 11. juli på stranden Siesta Key, hvor han pleide å sitte å spille gitar. Det var flere hundre mennesker tilstede for å minne ham, og det ble sluppet sølvfargede ballonger mens hans versjon av «In the Arms of the Angels» av Sarah McLachlan ble spilt.

SitatIn death I`ve found the answer, In death I live again, Fear not the reaper`s blade, It does not mean the end, It never really endsSitat
– Midnight, fra sangen «Transcendence»

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Encyclopaedia Metallum, 9. okt. 2017, Midnight, 30660
  2. ^ Freebase Data Dumps

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]