Crimson Glory

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Crimson Glory
Crimson-Glory-2011-05-02-n01.jpg
Crimson Glory under en konsert i Pratteln i Sveits i 2011
OpphavUSA Florida, USA (1982)
Periode1982 - Idag
SjangerProgressiv metal
Aktive år1979
PlateselskapRoadrunner Records
MCA Records
Atlantic Records
Spitfire Records
Nettstedwww.crimson-glory.com
Medlemmer
Todd La Torre
Jon Drenning
Ben Jackson
Jeff Lords
Dana Burnell
Tidligere medlemmer
Wade Black
Midnight
Ravi Jakhotia
David Van Landing

Crimson Glory er et amerikansk progressiv metal-band, kjent for å ha brukt masker i sølv i begynnelsen av karrieren.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Bandet startet i Sarasota Florida i 1982 med gitaristene Jon Drenning og Ben Jackson, bassist Jeff Lords og trommeslager Dana Burnell. De fant etter hvert vokalist John Patrick McDonald som gikk under navnet «Midnight».

De øvde i fem år før de ga ut det selvtitulerte debutalbumet Crimson GloryPar Records i 1986.

For å skille seg ut i mengden av mange band som så like ut, så brukte de heldekkende sølvmasker i begynnelsen. Unntaket var Midnight som ikke hadde maske over munnen. Da maskene gjorde at det ble meget varmt under konserter kuttet de ned på størrelsen før de gikk på turne etter at de signerte med Roadrunner Records og ga ut oppfølgeralbumet Transcendence. Etter dette kuttet de ut maskene helt, og de hadde oppnådd å bli lagt merke til.

Etter dette bestemte Burnell og Jackson å forlate bandet. Burnell ble erstattet av Ravi Jakhotia i 1991, og stilen ble mer hardrock-basert med mer trommer istedenfor å være hovedsakelig basert på gitar som de to første musikkalbumene. Bandet signerte med Atlantic Records og ga ut sitt tredje album Strange and Beautiful. Før turneen sluttet Midnight i bandet, og forsvant fra musikkbransjen i nesten 10 år.

Drenning rekrutterte vokalist David Van Landing som en erstatter for Midnight, for noe som ble en kortlivet turne. Bandet ble så flyttet til Arizona hvor Van Landing kom fra, og bandet ble omgruppert to ganger, under navnet «Crush» og «Erotic Liquid Culture». Under begge bandnavnene ble det gitt ut ett album, og disse er idag populære samleobjekter, da begge opplagene er utsolgt. Stilen på disse albumene er tilsvarende som fra Strange and Beautiful. I 1998 flyttet Drenning tilbake til Florida og igjenforente Crimson Glory. Jackson var tilbake og ny vokalist var Wade Black. Bandet ga ut albumet Astronomica i 1999Spitfire Records i USA og Rising Sun Records i Europa.

Bandet hadde så en pause hvor så bandet ble igjen omgruppert, men denne gangen med alle de originale medlemmene. Bandet signerte så med Black Lotus Records. Etter en kort stund forlot Midnight igjen bandet i 2007, og ble atter igjen erstattet med Wade Black. Plateselskapet gikk så konkurs, og det ble igjen stille fra bandet. Drenning gikk tilbake til skolen for å fortsette sin utdannelse.

Midnight døde av lever- og nyresvikt 8. juli 2009 på et sykehus med familien, venner og bandmedlemmene ved sin side. Bandet bestemte seg for å atter komme sammen igjen, og spilte på ProgPower USA festivalen til minne om Midnight. Det ble i april 2010 kjent at Todd La Torre var blitt med i bandet som ny vokalist, og bandet turnerte Europa våren 2011 for å feire debutalbumets 25-årsjubileum.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum
Singler
EP-er

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende
Tidligere

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]