John Lawley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
John Lawley
John Lawley 1919 (cropped).jpg
John Lawley i 1919
Født31. desember 1859
Foulden, Norfolk
Død1922
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Frelsesarmeen

John Lawley (født 31. desember 1859, død 9. september 1922), kjent sangforfatter i Frelsesarmeen, har skrevet fire sanger som fortsatt brukes i Frelsesarmeens sangbok.

John Lawley ble født i 1859 i Foulden i Norfolk. Familien flyttet til Bradford hvor han jobbet i en mølle. I 1877, da han var sytten år gammel, ble John omvendt av the Christian Mission, senere kjent som Frelsesarmeen ved James Dowdle, kjent som «den frelste jernbanevakten». John begynte snart som fulltids evangelist, den fjortende i misjonen. Lawley første oppdrag var å åpne Spennymoor kristne misjonsstasjon som åpnet søndag 28. april 1978.

John Lawley var svært utradisjonell i sin forkynnelse. For å illustrere den bunnløse sjøen av Guds kjærlighet og tilgivelse så stupte han en gang fra scenen og ned blant stolradene, hvor han fortsatte sin tale mens han tok svømmetak på gulvet.

Han skrev sin første sang i 1879 og er senere blitt kjent over hele verden som sangforfatter og sanger.

I 1916 hadde 19 av hans sanger funnet veien inn i Frelsesarmeens engelske sangbok. I de siste tyve årene av Frelsesarmeens grunnlegger William Booth sitt liv var det John Lawley som var hans assistent og solosanger på møtene som William Booth holdt. John Lawley var med på kampanjer over hele verden, slik som Japan, Australia og Amerika.

I sine siste år var kommandør Lawley soldat i Watford korps, hvor han også døde i en alder av 62 år. I begravelsen i Abney park kirkegård på ettermiddagen 14. september 1922 var det ikke mindre en åtte hornmusikkorkester som fulgte begravelsesfølget.

General Bramwell Booth ledet minnestunden i Clapton Congress Hall den samme kvelden og han sa om kommandøren: «Han sang seg igjennom hele sitt liv og han vil synge igjennom hele evigheten».

John Lawleys sanger i Frelsesarmeens sangbok[rediger | rediger kilde]