Hopp til innhold

Jimmy Neutron: Geniet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jimmy Neutron: Geniet
orig. Jimmy Neutron: Boy Genius
Generell informasjon
FilmtypeAnimasjon
SjangerEventyr / Komedie / Barnefilm
Lengde82. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn A. Davis
ProdusentSteve Oedekerk
John A. Davis
Albie Hecht
Premiere2. desember 2001 (USA)
18. oktober 2002 (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Jimmy Neutron: Geniet er en amerikansk animert eventyrkomedie for barn fra 2001 produsert av Nickelodeon Movies og Pararmount Pictures.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Det elleve år gamle geniet Jimmy Neutron bor i Retroville, sammen med foreldrene Judy og Hugh og robot-hunden sin, Goddard. Jimmys venner er den overvektige Carl Wheezer, og hyperaktive Sheen Estevez. Hans mangeårige konkurrent er den intelligente klassevenninnen Cindy Vortex, som erter Jimmy. Etter at Jimmy har skutt opp en kommunikasjonssatellitt ut i verdensrommet, i håp om å få kontakt med utenomjordisk liv.

Men hans provisoriske rakett styrter inn i husets tak, noe som opprører moren hans - Judy. Når Jimmy, Carl og Sheen får vite om åpningen av Retroland, en ny fornøyelsespark, overbeviser den populære gutten Nick Dean guttene om å snike seg ut og være med til parken. Men Judy nekter å la ham gå i parken den kvelden. Etter at Jimmy ved et uhell starter en brann i huset deres, gir hun sønnen husarrest. Men Jimmy bruker en oppfinnelse han har funnet på til å krympe seg selv, og snike seg ut og møter Carl og Sheen ved «Retroland» for en natt med moro. I mellomtiden blir Jimmys satellitt fanget opp av Yolkians, en rase av egg-lignende romvesener fra planeten Yolkus. Lederen deres, kong Goobot. Han ser på Jimmys budskap og legger merke til et fotografi med foreldrene hans, og erklærer at søket hans endelig er fullført.

Yolkianerne ankommer jordkloden og bortfører alle de voksne menneskene i Retroville, bortsett fra Jimmys lærer Miss Fowl (på grunn av å ha blitt krympet ned til en liten størrelse med Jimmys krympestråle) og romskipene deres vender tilbake til verdensrommet, legger Jimmy, Carl og Sheen merke til skipets reise vekk fra jorden som barna tror er et stjerneskudd, noe som får Jimmy til å ønske foreldrene deres var borte. Men neste morgen oppdager alle barna at foreldrene deres er savnet, og fester hensynsløst.

Til å begynne med er det gøy for barna å ikke ha foreldre der. Men så, dagen etter, innser at de faktisk trenger foreldrene sine. Jimmy får vite at satellitten hans har blitt oppdaget, og forstår at foreldrene hans er bortført. Jimmy får deretter med seg de andre barna for å lage en ny rakett, og de reiser ut i verdensrommet på leting etter familiene sine. Etter å ha trosset en meteorregn og campet på en asteroide, når Jimmy og de andre barna til slutt Yolkus. De oppdager foreldrene med tankekontroll-utstyr festet til hodene deres. Kong Goobot avslører at Jimmy hadde ført Yolkians direkte til jorden for å ta foreldrene deres, som de har til hensikt å ofre til guden Poultra. Goobot, og hans assistent Ooblar, låser alle barna i et fangehull. De andre barna klandrer Jimmy for alle problemene de har havnet i. Men barna må finne på en plan for å komme seg vekk fra planeten, før det er for seint.

Stemmer (engelsk versjon)[rediger | rediger kilde]

Stemmer (norsk versjon)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]