Jens P. Heyerdahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Se også Jens P. Heyerdahl (1910)
Jens P. Heyerdahl
Født17. februar 1943 (76 år)
Oslo
Far Jens P. Heyerdahl
Utdannet ved INSEAD
Utdannelsecand.jur. 1968, MBA fra INSEAD 1970
Beskjeftigelse Konsernsjef i Orkla 1979–2001
Nasjonalitet Norge

Jens Paludan Heyerdahl d.y. (født 17. februar 1943) er en norsk industrimann. Han var tidligere konsernsjef i Orkla ASA.

Jens P. Heyerdahl er utdannet MBA ved INSEAD i Frankrike, og var tidligere en av Norges beste sprangryttere. Heyerdahl begynte i Orkla som 31 år gammel i 1975, etter at det var vedtatt å opprette et eget kontor i Oslo. (Selskapets hovedkontor var da på Løkken Verk i Sør-Trøndelag). Han rykket opp til konsernsjef allerede i 1979. Noe av det viktigste som skjedde de første ti årene etter dette var en tydeliggjøring av Orklas to hovedområder: «Industri» og «Investeringer». På tidlig 1980-tall sto investeringsområdet for den største delen av inntektene.

I 1986 kom fusjonen med Borregaard, som la grunnlaget for dagens tredelte Orkla-struktur: Merkevarer (til dagligvareindustrien), Spesialmaterialer og Finansielle investeringer. Under Heyerdahls ledelse fortsatte Orkla å kjøpe opp virksomheter og ekspandere internasjonalt; primært i Norden, og senere Russland og Øst-Europa.

Da Heyerdahl startet som konsernsjef i 1979 hadde Orkla noen hundre ansatte og en omsetning på ca. 300 millioner kr. Da han fratrådte som konsernsjef i 2001 var konsernet vokst til 35 000 ansatte og hadde 45 milliarder i omsetning.

Jens P. Heyerdahl og hans familie kontrollerer en større aksjepost i Dagbladet. Hans avdøde kone, Mette Heyerdahl, eide også en større aksjepost.

Heyerdahl er sønn av høyesterettsadvokat Jens P. Heyerdahl.

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)