Jenny Kaatz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jenny Kaatz
Født4. oktober 1985 (38 år)
Sveriges flagg Vänersborg
BeskjeftigelseSkuespiller, sanger
UtdannelseGuildford School of Acting
NasjonalitetNorge

Jenny Kaatz (født 4. oktober 1985 i Vänersborg i Sverige) er skuespiller og sanger og hun har utdannelse fra Guildford School of Acting.

Kaatz har vært bosatt i Norge i mange år, men kommer opprinnelig fra den svenske byen Vänersborg. Som skuespiller har hun spilt i Tv-serier, filmer og på teatre. Jenny jobber med det polske kompaniet Song of the Goat Theatre, som er et fysisk teaterkompani med base i Wroclaw. Jenny har blant annet jobbet for Atra Bilis (Angelica Liddell Company) i forestillingen Todo el Cielo Sobre la Tierra. Hun har og vært ansatt ved Hålogaland Teater, Kilden i Kristiansand og medvirker i gårdsteateret Teater Framdrift. Nylig medvirket Jenny i den norske drama-serien Aber Bergen (iTV), der hun spilte Linda Leeland og spilte hovedrollen i filmen Utburd (Regi: Astrid Thorvaldsen) Hun jobber mye med dubbing og voice-over siden hun er flerspråklig (norsk, svensk, engelsk, tysk).

Andre produksjoner er blant andre: Cosette i Les MisérablesHålogaland Teater høsten 2012, Tora i Stenhoggern i Brottet AmfiHvaler og ensemble i Jesus Christ SuperstarDet norske teatret.

Roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]