Jeff Jones

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jeff Jones
Født20. september 1953 (65 år)
London
Beskjeftigelse musiker
Nasjonalitet Canada
Musikalsk karriere
Sjangerprogressiv rock, hard rock, gospel, rock
Instrumentbass, vokalist
Aktive år1968
Tidligere band
Rush
Ocean
Stingaree
Red Rider

Jeff Jones (født 20. september 1953) er en canadisk bassist og vokalist fra London i Ontario i Canada, mest kjent som originalmedlem av det progressive rockebandet Rush. Han startet bandet sammen med Alex Lifeson og John Rutsey sommeren 1968. De spilte kun én konsert sammen, før Jones forlot bandet og ble erstattet av Geddy Lee i september 1968.

Jones ble i 1970 medlem av gospel/rock-bandet Ocean, som hadde suksess med singelen «Put Your Hand in the Hand» i Canada og USA i 1971. Ocean ble oppløst i 1975. På slutten av 1970-tallet var han bassist og vokalist i Toronto-bandet Stingaree, hvor han spilte sammen med Brian MacLeod og Bernie LaBarge på gitar og vokal, Doug «Skip» Layton på trommer og Larry Hamel (som senere ble erstattet av Don Harriss) på piano og vokal. Stingaree ble oppløst i 1978, seks måneder etter at MacLeod forlot Stingaree for å bli med i bandet Cilliwack. Jones spilte bass på LaBarges hitlåt «Dream Away» i 1981.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.