Hopp til innhold

Jarle Skullerud

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jarle Skullerud
Født1970Rediger på Wikidata
Gjøvik
BeskjeftigelsePrest Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Jarle Skullerud (født 1970 på Gjøvik) er synodeformann i Den Evangelisk Lutherske Frikirke.

Jarle Skullerud ble valgt til synodeformann i Den Evangelisk Lutherske Frikirke 1. november 2014.[1][2][3] Synodeformannen er Frikirkens øverste leder og velges av synoden, som er Frikirkens høyeste organ. Synodemøtene avholdes hvert tredje år. Skullerud overtok formannsvervet etter Arnfinn Løyning som da hadde hatt vervet i 16 år.

Skullerud ble medlem i Frikirken i 2004. Han begynte i stillingen som daglig leder for FriBU (Frikirkens Barn og Unge) samme år. Han sluttet i FriBU i 2010 og fortsatt i Den Evangelisk Lutherske Frikirke som pastor i Bamle menighet fra 2011. Da vervet som synodeformann innebærer full stilling, avsluttet han sin tjeneste som pastor i Bamle i mars 2015.

Skullerud har vært engasjert i flere kristne organisasjoner både som ansatt og med tillitsverv. Han begynte i Norsk Luthersk Misjonssamband som Barne- og ungdomsarbeider, ble siden lærer på bibelskole, bysekretær og områdearbeider i samme organisasjon. Skullerud var også i en periode ansatt i Willow Creek Norge som undervisningskonsulent. Og han har bl.a. hatt tillitsverv i skolelagsbevegelsen NKSS, samt Stiftelsen Skjærgårdsgospel og den internasjonale organisasjonen Mission-net Europa.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Budbæreren web 13.mars 2013 «En av disse blir synodeformann»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]