Janric Craig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Janric Craig
Født9. juni 1944 (73 år)
Utdannet ved Eton College, University of London
NasjonalitetStorbritannia
Utmerkelser Finlands løves orden, Nordstjerneordenen, ridder av Dannebrogordenen

Janric Fraser Craig, 3. viscount Craigavon (født 9. juni 1944) er en britisk adelsmann og bokholder. Han er en av 92 arvelorder som er valgt til å møte i det britiske overhuset, der han sitter som partiuavhengig.

Viscount Craigavon gikk i skole ved Eton College og har gradene Bachelor of Arts og Bachelor of Science fra University of London. Han er rådgiver i Progress Educational Trust, der han tidligere har vært styremedlem, og er medlem av eksekutivkomiteen i Anglo-Austrian Society. Craig er en av British Humanist Associations støttespillere.[1] Viscount Craigavon arvet sin fars titler i 1974. Han har vært medlem av Overhuset siden 1974.[2] Craig er partiuavhengig.

Viscount Craigavon ble i 2010 av kong Harald utnevnt til kommandør av Den Kongelige Norske Fortjenstorden «for fortjenstfullt virke for fremme av de norsk-britiske forbindelser».[3] Han ble i 1998 utnevnt til kommandør av Finlands løves orden og i 1999 til kommandør av Nordstjerneordenen. I 2006 ble han utnevnt til ridder av Dannebrogordenen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Viscount Craigavon», British Humanist Association. Lest 5. desember 2015.
  2. ^ «Viscount Craigavon», House of Lords. Lest 5. desember 2015.
  3. ^ Tildeling av ordener og medaljer: Søk i arkivet, kongehuset.no.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]