Janric Craig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Janric Fraser Craig, 3. viscount Craigavon (født 9. juni 1944) er en britisk adelsmann og bokholder. Han er en av 92 arvelorder som er valgt til å møte i det britiske overhuset, der han sitter som partiuavhengig.

Viscount Craigavon gikk i skole ved Eton College og har gradene Bachelor of Arts og Bachelor of Science fra University of London. Han er rådgiver i Progress Educational Trust, der han tidligere har vært styremedlem, og er medlem av eksekutivkomiteen i Anglo-Austrian Society. Craig er en av British Humanist Associations støttespillere.[1] Viscount Craigavon arvet sin fars titler i 1974. Han har vært medlem av Overhuset siden 1974.[2] Craig er partiuavhengig.

Viscount Craigavon ble i 2010 av kong Harald utnevnt til kommandør av Den Kongelige Norske Fortjenstorden «for fortjenstfullt virke for fremme av de norsk-britiske forbindelser».[3] Han ble i 1998 utnevnt til kommandør av Finlands løves orden og i 1999 til kommandør av Nordstjerneordenen. I 2006 ble han utnevnt til ridder av Dannebrogordenen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Viscount Craigavon», British Humanist Association. Lest 5. desember 2015.
  2. ^ «Viscount Craigavon», House of Lords. Lest 5. desember 2015.
  3. ^ Tildeling av ordener og medaljer: Søk i arkivet, kongehuset.no.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]