Jan Omdahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jan Omdahl
Jan Omdahl 01.jpg
Omdahl under paneldebatten ved førpremieren på filmen Urospredere i 2009. Foto: Kjetil Ree
Født24. mars 1961 (58 år)
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Journalist, forfatter
Nasjonalitet Norge

Jan Omdahl (født 24. mars 1961) er en norsk journalist, forfatter og foredragsholder som særlig har befattet seg med Internett-teknologi.

Omdahl har tidligere vært journalist i musikk-avisa Beat, Arbeiderbladet og Natt & Dag, samt redaktør i miljøtidsskriftet Bellona Magasin.[trenger referanse] Som journalist i Dagens Næringsliv dekket han fremveksten av Internett og det digitaliserte mediesamfunnet. I 1996 sa han opp jobben som journalist i Dagens Næringsliv for å være med på å etablere flere av Norges ledende nettselskaper.[trenger referanse] Han var kreativ leder og strategisk rådgiver i konsulentselskapet Razorfish, og portalsjef og ansvarlig redaktør for nettportalen Spray.[trenger referanse]

Etter en periode som frilansskribent med flere bokprosjekter og faste oppdrag for blant andre Dagens Næringsliv, VG og VG Nett ble han ansatt som internett- og mediekommentator i Dagbladet.no.

Omdahl har skrevet flere bøker. I 2003 gav han ut en bok om Internett, med tittelen Den vakreste kvinnen i verden – reisebrev fra nettverkssamfunnet. I boken tar han for seg hvordan det nye nettverkssamfunnet påvirker makt, kultur og menneskelig identitet. Samme år ga han også ut matboka Farlig Godt – fortellinger om verdens beste råvarer, sammen med Torgrim Eggen. I 2004 gav han ut The Swing Of Things, en biografi om pop-gruppa a-ha. Boka ble gitt ut i ny, utvidet utgave i 2010.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Den vakreste kvinnen i verden, essays, Press (2001)
  • Farlig Godt (medforfatter) essays, Press (2004)
  • The Swing of Things, biografi om a-ha, Press (2004)

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]