Jan Omdahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jan Omdahl
Jan Omdahl 01.jpg
Jan Omdahl under paneldebatten i forbindelse med førpremieren på filmen Urospredere i 2009
Født24. mars 1961 (56 år)
Beskjeftigelse Journalist og forfatter
NasjonalitetNorge

Jan Omdahl (født 24. mars 1961) er en norsk journalist, forfatter og foredragsholder som særlig har befattet seg med Internett-teknologi.

Omdahl har tidligere vært journalist i musikk-avisa Beat, Arbeiderbladet og Natt & Dag, samt redaktør i miljøtidsskriftet Bellona Magasin. Som journalist i Dagens Næringsliv dekket han fremveksten av Internett og det digitaliserte mediesamfunnet. I 1996 sa han opp jobben som journalist i Dagens Næringsliv for å være med på å etablere flere av Norges ledende nettselskaper. Han var kreativ leder og strategisk rådgiver i konsulentselskapet Razorfish, og portalsjef og ansvarlig redaktør for nettportalen Spray.

Etter en periode som frilansskribent med flere bokprosjekter (se under) og faste oppdrag for blant andre Dagens Næringsliv, VG og VG Nett, er han nå ansatt som internett- og mediekommentator i Dagbladet.no.

Jan Omdahl har skrevet flere bøker. I 2003 gav han ut en bok om Internett, med tittelen "Den vakreste kvinnen i verden – reisebrev fra nettverkssamfunnet". I boken tar han for seg hvordan det nye nettverkssamfunnet påvirker makt, kultur og menneskelig identitet. Samme år ga han også ut matboka "Farlig Godt – fortellinger om verdens beste råvarer", sammen med Torgrim Eggen. I 2004 gav han ut «The Swing Of Things» en biografi om pop-gruppa a-ha. Boka ble gitt ut i ny, utvidet utgave i 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]