James Shaffer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
James Shaffer
James Shaffer.jpg
FødtJames Christian Shaffer
6. juni 1970
Bakersfield i California
Ektefelle Evis Xheneti (2012–)
Beskjeftigelse Gitarist, sanger, musiker, plateprodusent, komponist
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
SjangerNu metal
InstrumentGitar (Ibanez K7 serien)
PlateselskapEMI / Virgin Records
InnflytelseSteve Vai
Nettstedwww.korn.com
Ensemble(r)
Korn

James Christian «Munky» Shaffer (født 6. juni 1970 i Bakersfield i California) er nu metalbandet Korns gitarist. Det han gjør er generelt å fylle inn rytmen og førstegitarsplikter siden hans bandkompis Brian «Head» Welch forlot bandet av religiøse grunner. Han synger også andrevokal live. Hans kallenavn, «Munky» er tydeligvis en refferasjon til det faktum at hans føtter, i sin utbredelse, ligner på apers føtter (engelsk: «monkey»). Dette ble avslørt i filmen «Who Then Now?», som har solgt til platina i flere land. Hans bandkompis, Reginald «Fieldy» Arvizu, har et lingnende kallenacn, som også er basert på utseende.

Munky har bevist for seg selv at han er «det mest motiverte medlem av Korn» (engelsk: «the most motivated member of Korn») fordi han er den eneste i bandet som ikke har sluttet, fokusert på en solokarrière, eller foreslått en solokarrière. Men han har musikalske aktiviteter utenom Korn: han er grunnleggeren av Emotional Syphon Records, som har signert kontrakt med Neurosonic og Droid. Disse to bandene vil også være med i 2007-utgaven av Korns Family Values Tour.

Liv[rediger | rediger kilde]

I sin ungdom var Shaffer ett problembarn: han stjal ofte alkohol fra foreldrene og gikk inn i andre menneskers hus. En natt, da han prøvde å snike seg ut for å gå på fest, fikk han tuppen av den ene fingeren sin ødelagt av kjettingen på motorsykkelen hans av typen med tre hjul (trike). Som en del av rehabiliteringen av fingeren, begynte han å spille gitar. På vidergående skole møtte han en annen gitarist, Brian Welch, og de spilte ofte med hverandre siden. Det var faktisk Welch som fikk ham inn i hans første band, L.A.P.D. Men Shaffer påstod senere at det var hans lange hår, og ikke hans ferdigheter som gitarist, som gjor at han fikk denne rollen.

På midten av 1990-tallet fikk Shaffer hjernebetennelse, og ble akutt syk under en av turnéene til Korn som gjorde at han ble innlagt på sykehus, og Korn måtte avbryte turnéen.

15. januar 2000 giftet Shaffer seg med Stephanie Roush. Paret fikk en datter, Carmella Star, året etter. Shaffer påstår at datteren er den mest verdifulle eiendelen han har. Shaffer er nå skilt fra Stephanie Roush.

22. februar 2005 forlot Brian Welch bandet. Shaffer ble veldig trist, men han aksepterte vennens valg. I dag er han den eneste formelle gitaristen i Korn. (Clint Lowery er i back-up-bandet og Rob Patterson var bare med på turnéer).

16. mai 2006 spilte «Munky» en akustisk gitar med nylonstrenger i bandkompisen, Fieldys, bryllup.

Utsyr[rediger | rediger kilde]

Shaffer bruker primært Ibanez gitarer (De selger K7 serien 7-strengersmoddel signert av ham, den samme modellen bruker han selv) og Mesa Boogie & Diezel gitarforsterkere. Som Welch gjorde før han forlot bandet i 2005, bruker Shaffer mange pedaler og effekter for å lage Korns distinkte klang.

Gitar[rediger | rediger kilde]

  • Ibanez APEX1-BBK Munky Signature (2007-modell)
  • Ibanez custom K14 gitar (brukt i sangen Alone I Break)
  • Ibanez custom RG8 gitar(2007-modell)
  • Ibanez custom K7 gitar
  • Ibanez custom 7-strengers gitar
  • Ibanez UV7BK gitar (Steve Vai signature)
  • Gibson SG 6-strengers modell (stemt ned til A-dur)

Forsterkere[rediger | rediger kilde]

Effekter[rediger | rediger kilde]

Shaffer har blitt sett på konsert i Family Values Tour mens han brukte en rød prototype RG8 åtte-strengers gitar fra Ibanez.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]