James Shaffer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
James Shaffer
James Shaffer.jpg
FødtJames Christian Shaffer
6. juni 1970
Bakersfield i California
Ektefelle Evis Xheneti (2012–)
Beskjeftigelse Gitarist, sanger, musiker, plateprodusent, komponist
Nasjonalitet USA USA
SjangerNu metal
InstrumentGitar (Ibanez K7 serien)
Aktive år
PlateselskapEMI / Virgin Records
Nettstedwww.korn.com
Ensemble(r)
Korn

James Christian «Munky» Shaffer (født 6. juni 1970 i Bakersfield i California) er nu metalbandet Korns gitarist. Det han gjør er generelt å fylle inn rytmen og førstegitarsplikter siden hans bandkompis Brian «Head» Welch forlotbandet av religiøse grunner. Han synger også andrevokal live. Hans kallenavn, «Munky» er tydeligvis en refferasjon til det faktum at hans føtter, i sin utbredelse, ligner på apers føtter (engelsk: «monkey») . Dette ble avslørt i filmen «Who Then Now?», som har solgt til platinum i flere land. Hans bandkompis Reginald «Fieldy» Arvizu har ett lingnende kallenacn, som også er basert på utseende.

Munky har bevist for seg selv at han er «det mest motiverte medlem av Korn» (engelsk: «the most motivated member of Korn») fordi han er den eneste i bandet som ikke har sluttet, fokusert på en solokarrieré, eller foreslått en solokarrieré. Men han har musikalske aktiviteter utenom Korn: han er grunnleggeren av Emotional Syphon Records, som har signert kontrakt med stjerner som Neurosonic og Droid. Disse to bandene vil også være med i 2007-utgaven av Korns Family Values Tour.

Liv[rediger | rediger kilde]

I sin ungdom, var Shaffer ett problembarn: han stjal ofte alkohol fra foreldrene og gikk inn på andre menneskers hus. En natt, når han prøvde å snike seg ut for å gå på fest, fikk han tuppen av den ene fingeren hans ødelagt av kjettingen motorsykkelen hans av typen med tre hjul (trike). Som en del av hans rehabilitering av fingeren hans, begynte han å spille gitar. På vidergende skole møtte en annen gitarist: Brian Welch, og de spilte ofte med hverandre helt siden da. Det var faktisk Welch som fikk han inn i hans første band, L.A.P.D. Men Shaffer påstod senere at det var hans lange hår, og ikke hans ferdigheter som gitarist, som gjor at han fikk denne rollen.

En kveld i 1992 var Welch og Shaffer på en nattklubb sammen, og de hadde opprinnelig planlagt å bare bli noen minutter. Planene ble forandret med en gang da et band med navnet Sexart gikk opp på scenen. De var i en intrige med sangeren, Jonathan Davis, som møtte Welch og Shaffer etter spillejobben var ferdig. Først ville ikke Jonathan være forsangeren i bandet, men etter å ha rådført seg med en psykolog, som fortalte ham at det ville være dumt å ikke ta jobben, sa han ja.

På midten av 1990-tallet fikk Shaffer hjernebetennelse, og ble akutt syk under en av turneène til Korn i 1997, som gjor at han ble innlagt på sykehus, og korn måtte avbryte turneèn.

15. januar 2000 giftet Shaffer seg med Stephanie Roush. Paret fikk en datter, Carmella Star, året etter. Shaffer påstår at datter er den mest verdifulle eiendelen han har. Shaffer er nå skilt fra Stephanie Roush.

22. februar 2005 forlot Brian Welch bandet. James ble veldig trist, han han aksepterte vennens valg. I dag, er han den eneste formelle gitaristen i Korn. (Clint Lowery er i back-up bandet og Rob Patterson var bare med på turneér).

16. mai 2006 spilte «Munky» en akustisk gitar med nylonstrenger i bandkompisen Fieldys bryllup. Han var sitert spøkefullt sagt «nå har jeg noen annet å gå tilbake til!» (engelsk: «now I have something else to fall back on!»)

Utsyr[rediger | rediger kilde]

James bruker primært Ibanez gitarer (De selger K7 serien 7-strengersmoddel signert av han, den samme modellen bruker han selv) og Mesa Boogie & Diezel guitarforsterkere. Som Welch gjorde før han forlot bandet i 2005, bruker Shaffer mange pedaler og effekter for å lage Korns tydelige klang.

Gitar[rediger | rediger kilde]

  • Ibanez APEX1-BBK Munky Signature (2007-modell)
  • Ibanez custom K14 guitar (brukt i sangen Alone I Break)
  • Ibanez custom RG8 gitar(2007-modell)
  • Ibanez custom K7 gitar
  • Ibanez custom 7-strengers gitar
  • Ibanez UV7BK gitar (Steve Vai signature)
  • Gibson SG 6-strengers modell (stemmet ned til A-dur)

Forsterkere[rediger | rediger kilde]

Effekter[rediger | rediger kilde]

Munky har blitt sett på konsert i Family Values Tour mens ha brukte en rød prototype RG8 åtte-strengers gitar fra Ibanez.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]