Jacqueline Smith

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jacqueline Smith
Jacqueline Smith 2009.jpg
Jacqueline Smith. Folkets Hus i Oslo 2009
Født20. februar 1971 (49 år)
Wyoming
Beskjeftigelse Croupier, tidligere leder for Norsk Sjømannsforbund
Nasjonalitet Norge
For britisk politiker Jacqueline («Jacqui») Smith, se Jacqui Smith.

Jacqueline Smith (født 20. februar 1971 i Wyoming i USA) er en norsk organisasjonsleder. Hun ble i 2006 valgt av var leder for Norsk Sjømannsforbunds landsmøte som forbundets første kvinnelige leder, og den yngste lederen de noen gang har hatt. Hennes mor er amerikansk-vietnamesisk, mens hennes far er norsk. De flyttet til Stavanger når Jacqueline var 8 år, og siden til Asker.

Etter åtte år til sjøs som croupier på Color Lines passasjerskip, de fleste som tillitsvalgt for casinopersonalet om bord, ble Jacqueline Smith i 1998 valgt som varamedlem til Norsk Sjømannsforbunds landsstyre. Kort tid etter ble hun tilbudt stilling som assistent for kontorlederen ved forbundets spesialkontor for cruisebransjen i Miami. Ved neste landsmøte, i 2002 ble Jacqueline Smith valgt til forbundssekretær, én av fem i den valgte ledelsen ved forbundets hovedkontor, før hun i 2006 ble valgt til forbundsleder.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)


Forgjenger:
 Erik Bratvold 
Forbundsleder for Norsk Sjømannsforbund
(2006–2014)
Etterfølger:
 Johnny Hansen