Jacqueline Smith

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jacqueline Smith
Jacqueline Smith 2009.jpg
Jacqueline Smith. Folkets Hus i Oslo 2009
Født20. februar 1971 (51 år)
USA Wyoming i USA
Beskjeftigelse Croupier, tidligere leder for Norsk Sjømannsforbund
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
For britisk politiker Jacqueline («Jacqui») Smith, se Jacqui Smith.

Jacqueline Smith (født 20. februar 1971 i Wyoming i USA) er en norsk organisasjonsleder. Hun ble i 2006 valgt av var leder for Norsk Sjømannsforbunds landsmøte som forbundets første kvinnelige leder, og den yngste lederen de noen gang har hatt. Hennes mor er amerikansk-vietnamesisk, mens hennes far er norsk. De flyttet til Stavanger når Jacqueline var 8 år, og siden til Asker.

Etter åtte år til sjøs som croupier på Color Lines passasjerskip, de fleste som tillitsvalgt for casinopersonalet om bord, ble Jacqueline Smith i 1998 valgt som varamedlem til Norsk Sjømannsforbunds landsstyre. Kort tid etter ble hun tilbudt stilling som assistent for kontorlederen ved forbundets spesialkontor for cruisebransjen i Miami. Ved neste landsmøte, i 2002 ble Jacqueline Smith valgt til forbundssekretær, én av fem i den valgte ledelsen ved forbundets hovedkontor, før hun i 2006 ble valgt til forbundsleder.

Etter at hun ble tilbudt stillingen som maritim koordinator i ledergruppen for Den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen i London, valgte hun å ikke ta gjenvalg på landsmøtet 2014.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)
Forgjenger:
 Erik Bratvold 
Forbundsleder for Norsk Sjømannsforbund
(2006–2014)
Etterfølger:
 Johnny Hansen