Jacksepticeye

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jacksepticeye
Født7. feb. 1990[1]Rediger på Wikidata (34 år)
Cloghan
BeskjeftigelseYoutuber, fjernsynsprodusent Rediger på Wikidata
Utdannet vedAthlone Institute of Technology (studieretning: hotel management)
Partner(e)Gab Smolders
NasjonalitetIrland
UtmerkelserSilver Play Button (2014)
Gold Play Button (2014)
Diamond Play Button (2016)

Seán William McLoughlin (født 7. februar 1990), bedre kjent som Jacksepticeye (eller bare Jack), er en irsk Youtuber, kjent hovedsakelig for sin kanal[2] hvor han spiller videospill. Han har med årene blitt mer aktiv innenfor å intervjue filmstjerner, veldedighet, kortfilmproduksjon, egen kaffebedrift og stemmeskuespill.

Han opprettet sin YouTube-kanal i 2007, men startet først å publisere videoer i 2012. Han bodde da i en liten trehytte i Irland med webkamera festet i genseren som mikrofon, nå er han bosatt i England og har fra og med februar 2024 over 30 millioner abonnenter, over 5000 videoer og 16,6 milliarder visninger[3][4]

Han lastet opp to videoer nesten hver eneste dag i rundt fem år, men innrømte i slutten av 2017 at han ikke hadde hatt et bra år, men at han skulle gjøre alt han kunne for å gjøre 2018 til et bedre år ved å ta bedre vare på seg selv, ha en bedre mental holdning og ved å jobbe mer fornuftig.

Siden da har han lagt stor vekt på mental helse og veldedighet. Til nå, år 2023, har han tilsammen samlet inn over 200 milliarder kroner for forskjellige veldedighetsorgandonasjoner [5] så langt. Det meste av dette er samlet inn via hans årlige direktesendte veldedighetsarrangement kalt "Thankmas". Dette har han arrangert hver desember i flere år. Med tiden har dette blitt større og mer kjent. Sist gang var Jack Black gjest. I dag er det flere influensere som samler inn penger til Thankmas på egne kanaler over forskjellige plattformer. Utenom dette har han hatt over 20 direktesendte innsamlinger og var med Emilia Clark på hennes direktesendte veldedighetsarrangement.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ pantheon.world[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «jacksepticeye». YouTube. Besøkt 24. august 2018. 
  3. ^ «jacksepticeye». YouTube (engelsk). Besøkt 24. august 2018. 
  4. ^ «Jacksepticeye - Socialblade». Socialblade. Besøkt 1. februar 2024. 
  5. ^ https://tiltify.com/@jacksepticeye/profile. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]