Jacksepticeye

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jacksepticeye
Jacksepticeye (30570904468).jpg
Født7. februar 1990Rediger på Wikidata (30 år)
CloghanRediger på Wikidata
Utdannet ved Athlone Institute of TechnologyRediger på Wikidata
Beskjeftigelse YoutuberRediger på Wikidata
Nasjonalitet IrlandRediger på Wikidata
Utmerkelser Silver Play Button (2014), Gold Play Button (2014), Diamond Play Button (2016)Rediger på Wikidata

Seán William McLoughlin (født 7. februar 1990), bedre kjent som Jacksepticeye (eller bare Jack), er en irsk Youtuber, kjent hovedsakelig for sin kanal[1] hvor han laster opp videoer der han for det meste spiller videospill i ulike sjangere hvor han underholder seerne ved å kommentere over og ved å være energisk, høylytt og livlig.

Han opprettet sin YouTube-kanal i 2007, men startet først å publisere videoer i 2012. Han bodde da i en liten trehytte i Irland med webkamera festet i genseren som mikrofon, nå er han bosatt i England og har fra og med mai 2020 over 24 millioner abonnenter, 4 451 videoer og 12,7 milliarder visninger[2]

Han lastet opp to videoer nesten hver eneste dag i rundt fem år, men innrømte i slutten av 2017 at han ikke hadde hatt et bra år men at han skulle gjøre alt han kunne for å gjøre 2018 til et bedre år ved å ta bedre vare på seg selv, ha en bedre mental holdning og ved å jobbe mer fornuftig.

Siden da har han lagt stor vekt på å fjerne stigmaer rundt mental helse ved å motivere andre til å være mer åpne og gjøre det kan for å hjelpe seg selv ut av mørket ved å ta bedre vare på seg selv og andre, prøve å fokusere på det positive men også å søke terapi om det trengs. Han har også i 2018 lagt stor vekt på veldedighet og har sammen med sitt store publikum samlet inn over syv millioner kroner til syv forskjellige veldedigheter[3] så langt i år, han prøver å samle inn penger til gode formål hver måned ut året. Han er for øyeblikket på turne med stand up showet "How did we get here"[4] oversatt: «Hvordan havnet vi her?»

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «jacksepticeye». YouTube. Besøkt 24. august 2018. 
  2. ^ «jacksepticeye». YouTube (engelsk). Besøkt 24. august 2018. 
  3. ^ https://tiltify.com/@jacksepticeye/profile. 
  4. ^ «Fall Tour». Jacksepticeye Tour (engelsk). Besøkt 24. august 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]