Jack Walker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jack Walker
Jack Walker Memorial, Ewood Park, Blackburn.jpg
Født19. mai 1929Rediger på Wikidata
BlackburnRediger på Wikidata
Død17. aug. 2000Rediger på Wikidata (71 år)
Saint HelierRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forretningsdrivende, forretningsmagnat, flygerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata

Jack Walker (født 19. mai 1929 i Little Harwood i Blackburn, England, død 17. august 2000) var en britisk forretningsmann, mest kjent som eier av fotballklubben Blackburn Rovers

Walker er mest kjent som mannen som «ga» ligagullet i Premier League til Blackburn Rovers. Dette gjorde han gjennom å investere hundretalls millioner kroner i klubben gjennom spillerkjøp og oppgradering av stadion og anlegg.

Han ble milliardær på stålindustri og luftfart. Og som ekte fotballfan, ville han hjelpe sin lokale klubb, Blackburn Rovers, en middelhavsfarer på det nest øverste nivået i England, til å bli en ledende klubb i Europa.

Han finansierte nytt treningsanlegg, fikk bygd om tre av sidene på stadion; Ewood Park, ansatte en høyt ansett manager i Kenny Dalglish og ga nevnte Dalglish nesten frie tøyler når det gjaldt spillerkjøp. Som en følge av dette satte klubben flere engelske rekorder i spilleroverganger. Både Alan Shearer og Chris Sutton var rekordhøye kjøp. I tillegg ble Tim Flowers tidenes dyreste keeper.

Walker oppnådde ligagullet, men det ble aldri noen suksess i Europa-cupene. Han fikk også oppleve nedrykk med sin kjære klubb, før han døde av lungekreft i 2000.

Minnet om Jack Walker vil for alltid leve videre i Blackburn Rovers. Klubben har hedret sin mest kjente supporter og store bidragsyter med en stor statue av ham utenfor hjemmebanen Ewood Park.

Blackburn Rovers]er fremdeles eid av familien Walker, med Jack Walkers bror, Fred, i spissen.