Isabel Martínez de Perón

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
María Estela Martínez de Perón

Isabel Martínez de Perón (døpenavn: María Estela Martínez) ble født 4. februar 1931 i La Rioja i Argentina. Hun ble den tredje ektefellen til Juan Perón (de møttes mens hun jobbet som en danser i en nattklubb i Panama) og var president i Argentina fra 1. juli 1974 til 24. mars 1976. Hun var da verdens første kvinnelige president.

Isabel Peron ble pågrepet i januar 2007 for å vitne i saken om den venstreradikale motstanderen hennes som forsvant 1 mnd før et ublodig kupp tok makten fra henne. Hun skal ha skrevet under på tre fullmakter som ga militærstyrkene myndighet til å ta affære mot regimets motstandere. Dommer Raúl Acosta, som står bak den første dommen som har ført til arrestasjonen av Isabel Perón, hevder å kunne bevise at hun visste om åtte mord som ble begått av det såkalte Trippel-A, Alianza Anticomunista Argentina. Hun skal ha deltatt i et kabinettmøte der man ga grønt lys til de høyreradikale dødsskvadronenes aktiviteter.

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)