Isab Energy gasskraftverk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Isab Energy gasskraftverk, (italiensk: Centrale Termoelletrico Isab Impianti Sud) er et varmekraftverk beliggende ved Prioli Gargallo-raffineriet i provinsen Siracusa i regionen Sicilia i Italia. Det har en installert produksjonskapasitet på 552 MW fordelt på 2 x 276 MW blokker med kombinasjonssyklus 1+1 gassturbiner. Anlegget ble utbygd fram til 2000. Brenselstypen er naturgass og syngass utvinnet fra rafinneriets sfalt-produksjon, og operatør er energiselskapet ISAB Energy SpA – som rafinerriselskapets ISAB's energivirkeomhet. Utstyret er levert vesentlig av Siemens og Ansaldo.

På samme industriområde ligger Enel's større Priolo Gargallo gasskraftverk på 750 MW, som ikke utnytter syngass, men er et moderne kombinasjonssyklus gasskraftverk med to nye gassblokker og to eldre dampblokker.

Utslippene av CO2 fra hele Isab-anlegget i Siracusa i 2008 var på om lag 396.956 tonn, nesten 200.000 tonn under dette årets utslippskvote og om lag 3.000 tonn lavere enn 2007-utslippene. [1]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • IndustCards – «Gas Turbine and Combined-Cycle Plants in Italy – Southern Italy».
energistubbDenne energirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.