Irina Tsjasjtsjina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Irina Tsjasjtsjina
Født24. apr. 1982Rediger på Wikidata (42 år)
Omsk
BeskjeftigelseRytmisk gymnast Rediger på Wikidata
NasjonalitetRussland
UtmerkelserFedrelandets fortjenstordens medalje av 2. klasse
SportRytmisk gymnastikk
Høyde168 centimeter

Irina Viktorovna Tsjasjtsjina (russisk Ирина Викторовна Чащина, født 24. april 1982 i Omsk i Russland) er en tidligere rytmisk gymnast fra Russland.

Hun begynte på en sportsskole som seksåring, her fikk hun daglige leksjoner i rytmisk gymnastikk og svømming. Som fjortenåring valgte hun å satse fullt på rytmisk gymnastikk, under den anerkjente treneren Vera Sjtelbaums. Tolv år gammel var hun allerede på det russiske landslaget, og som junior vant hun det russiske mesterskapet to år på rad.

I august 1999 begynte hun å forberede seg til OL i 2000, ved å trene ved Olympic Preparatory School under veiledning av den kjente treneren Irina Viner. Samme året tok hun gullmedalje i lagkonkurransen i VM i Osaka, Japan.

I 2001 etter opprinnelig å ha skaffet seg to gullmedaljer og en sølvmedalje i Goodwill Games i Brisbane i Australia, testet hun og landsmannen Alina Kabajeva positivt på furosemid. Dette medførte at de mistet medaljene, ble diskvalifisert og utestengt i tolv måneder.[1]

Under OL i 2004 i Athen tok hun sølvmedalje i sammenlagt konkurransen med poengsummen 107.325. Alina Kabajeva tok gullet med summen 108.400.

I 2006 la hun opp.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]