Inventering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Inventering er en observasjonsundersøkelse der data og informasjon samles inn for å gi en oversikt av situasjonen. I butikker og lagre kan man for eksempel gjøre en vareopptelling, for å få en detaljeret oversikt over verdier og antall. I naturen kan man gjøre en opptelling (lage en inventarliste) av bestemte indivier eller arter i et område, for eksempel i et tilfeldig utvalgt område av ei elv, en innsjø eller et landområde. Inventering kan gjøres på ulike nivåer og i ulike skalaer, for eksempel som en telling av elvemuslinger i et begrenset område av ei bestemt elv, eller som telling av ei bestemt varegruppe eller vare.

Inventering er viktig for å kunne levere gode (nøyaktige) estimater, enten de er av økonomisk eller økologisk karakter. I begge tilfeller fordrer det imidlertid, at man besitter gode beregningsmodeller som gir nødvendig nøyaktighet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata


Morpho menelaus huebneri MHNT Male Dos.jpgDenne biologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
Economic template.svgDenne økonomirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.