Institutt for lærerutdanning og pedagogikk (UiT)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Institutt for lærerutdanning og pedagogikk (ILP) er en del av Fakultetet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (UiT) ved UiT Norges arktiske universitet. Instituttet tilbyr årsstudier, mastergrader, bachelorgrader og etter- og videreutdanning. Den fireårige allmennlærerutdanningen ble fra og med høsten 2010 omstrukturert og delt i to 5-årige mastergradsprogrammer, 1.-7. trinn og 5.-10. trinn. I tilknytning til disse masterprogrammene ble det fra høsten 2011 opprettet et prosjekt med universitetsskoler. Instituttet er tilknyttet ProTed - Senter for fremragende lærerutdanning.

Instituttet er i hovedsak lokalisert i på studiested Mellomveien i bygget som tidligere huset Tromsø lærerhøgskole, men holder også til på studiested Breivika i Tromsø og i Alta. I løpet av 2020 flytter instituttet ut av bygget i Mellomveien, og flytter inn i et nybygg i Breivika.[1]

Instituttleder er dosent Siw Skrøvset.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Vik, Kjetil (16. februar 2018). «Sjekk hvordan det nye bygget til lærerutdanningen skal bli». itromso.no. Besøkt 28. november 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]