Ingunn Bergstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingunn Bergstad
Født26. desember 1948 (69 år)
Dale
Beskjeftigelse Helsepersonell
Nasjonalitet Norge

Ingunn Bergstad (født 26. desember i 1948 Dale i Vaksdal kommune i Hordaland) er en klinisk ernæringsfysiolog. Hun har parallelt med faglig engasjement drevet politisk påvirkning og synliggjøring av ernæringsfaget, yrkesgruppen, og deres forening, KEFF.

Ingunn Bergstad var selv med å opprette KEFF i 1984 og satt i interimsstyret som nestleder. I dag er hun aktiv i Fagpolitisk utvalg nedsatt av styret i KEFF. Som resultat av mange års fagpolitisk arbeid ble hun utnevnt til æresmedlem i KEFF 20.mars 2014 på foreningens 30-årsjubileum.

Hun var i en periode på 3,5 år ansatt på Universitetet i Oslo for å opprette en egen utdannelse i klinisk ernæring i Norge.[1] Frem til 1997 måte studentene reise til utlandet for å fullføre utdannelsen som klinisk ernæringsfysiolog. Siden har hun bidratt til opprettelsen av studiet i klinisk ernæring ved Universitetet i Bergen, der hun fremdeles er programsensor. Ingunn bidro også aktivt til at profesjonen fikk sin autorisasjon i 2001.

Ved Oslo universitetssykehus og tidligere Aker universitetssykehus har hun vært pådriver til at ernæringsfaget skal være integrert i medisinsk behandling. Hun har vært sentral i opprettelsen av Ernæringsrådet ved Oslo universitetssykehus og sitter for tiden som nestleder i dette. I tillegg har hun vært leder for Ernæringskomiteen ved Aker universitetssykehus i mange år. Hun har et positivt omdømme blant sine ansatte, i 2008 ble hun kåret til årets medarbeider ved Aker universitetssykehus etter nominasjon av de ansatte ved hennes avdeling.

Ingunn Bergstad er utdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Nordisk høgskole for husholdsvitenskap ved Universitetet i Oslo og Göteborgs universitet. Hun har også en mastergrad i sykehusledelse. Hun har vært ansatt på Aker universitetssykehus siden 1975, og hun har vært leder for Seksjon for klinisk ernæring i Medisinsk klinikk på Oslo universitetssykehus siden 1985. Under hennes lederskap har avdelingen vokst, både i antall og anseelse. Hun har vært medarbeider i en rekke forskningsprosjekter og sittet i Forskningsrådet ved Aker universitetssykehus. Hun har vært sentral i utarbeidelsen av ernæringsfaglige retningslinjer, medforfatter av vitenskapelige artikler og veileder for masterstudentene Nina Lorentsen, Monica Drivdal, Oddveig Drøpping, Jeevan Shikha Chawla (Alka), Monica Ekornes og Sissi Stove Lorentzen.

Ingunn Bergstad er gift med Lars Johansson og bor på Eiksmarka i Bærum kommune.

Referanser[rediger | rediger kilde]