Ingrid Storholmen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingrid Storholmen
Ingrid Storholmen @ Oslo bokfestival 2011.jpg
Født22. mai 1976 (43 år)
Verdalsøra
Beskjeftigelse Lyriker, skribent, litteraturkritiker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Tanums kvinnestipend (2011), Mads Wiel Nygaards legat (2010), Sult-prisen (2010), Ole Vig-prisen (2011)

Ingrid Storholmen (født 22. mai 1976 i Verdal) er en norsk forfatter og litteraturkritiker. Hun debuterte som lyriker med diktsamlingen Krypskyttarloven i 2001. I 2003 kom Skamtalen Graceland som hun senere har iscenesatt som performancekunstner. Bøkene er utgitt på Aschehoug forlag. Sirispelet, en form for mediterende monolog, kom i 2006. I 2007 ga hun ut diktsamlingen Siriboka, også denne på Aschehoug. Boka ble i april 2008 kåret til årets vakreste bok. I april 2009 kom hennes første roman: Tsjernobylfortellinger.

Storholmen har vært litteraturredaktør i Morgenbladet. I 2003 var hun med på å starte litteraturtidsskriftet LUJ. Hun har vært engasjert i uetablerte, alternative skrivemiljøer, og tok i samarbeid med Gunnar Wærness initiativ til Skriveforum Midt-Norge. Storholmen er utdannet ved Universitetet i Oslo med litteraturvitenskap mellomfag i 1996, hovedfag litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen, og forfatterstudiet i Bø i 2000. I 2002 fikk hun reisestipend til en reise til Hviterussland og Ukraina som grunnlag for romanen Tsjernobylfortellinger. Hun har deltatt ved en rekke litteraturfestivaler i Norge og internasjonalt, og har vært nominert til flere litteraturpriser.

Forbilder for Storholmen er blant annet Tarjei Vesaas, Herta Müller og Agata Kristof.

I perioden (2002–2007) bodde hun i Trondheim kommunes dikterbolig Adrianstua. I mars 2004 bodde hun i Trondheims kunstnerbolig i Berlin.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige mottaker:
Gunnhild Øyehaug
Vinner av Sult-prisen
Neste mottaker:
Gaute Heivoll
Forrige mottaker:
Gøhril Gabrielsen
Vinner av Tanums kvinnestipend
Neste mottaker:
Kristin Berget