Informasjonsforvaltning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Informasjonsforvaltning (eng. Enterprise Information Management) er et felt innen informasjons- og kommunikasjonsteknologien som befatter seg med å sikre best mulig utnyttelse, kommunikasjon og beskyttelse av informasjon i en organisasjon.

Informasjonsforvaltning kombinerer innholdsforvaltning (Enterprise Content Management, ECM) og business intelligence (BI). Mens ECM handler kun om dokumenter og ustrukturerte data, handler BI om strukturerte data. I informasjonsforvaltning er det ikke et slikt skille.

Mens dataintegrasjon handler om å konsolidere og gjøre tilgjengelig data fra flere kilder, handler informasjonsforvaltning om å formidle informasjon basert på disse, eller andre data, på en strukturert måte.

Beslektede emner[rediger | rediger kilde]

  • Dataforvaltning (Data Governance) ligner, men er hovedsakelig en innadrettet aktivitet som befatter seg med å gjøre data tilgjengelig, ikke hvordan de brukes.
  • EII (Enterprise Information Integration) er teknologi for automatisk formidling av informasjon mellom IT systemer.
informasjonsteknologistubbDenne informasjonsteknologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.