Hopp til innhold

Industriell design (NTNU)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Industriell design er et femårig masterprogram (tidligere sivilingeniør) og toårig internasjonalt masterstudium ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Studiene gir en bred plattform å stå på både innenfor design – her industriell design, men også innenfor ingeniørvitenskap.[1]

Sentrale fag[rediger | rediger kilde]

Typiske realfag som matematikk, fysikk og fasthetslære er også viktige her.

Mer om studiet[rediger | rediger kilde]

Institutt for produktdesign ble opprettet i 1994 for å utvikle studiet Industriell design (tidligere Teknisk design) og bygge opp en forskningsbasert designundervisning på høyt internasjonalt nivå. Industriell design er et studium som blir undervist ved Institutt for design, Fakultet for arkitektur og design ved NTNU.

Studiet kombinerer kunnskaper, innsikt og arbeidsmetoder innen både design og teknologi. Årlig uteksamineres det 15-25 studenter med mastergrad i industriell design. Typiske arbeisoppgaver er produktdesign og produktutvikling, strategisk design / marketing, interaksjonsdesign og prosjektledelse.

Hvert årskull disponerer egen tegnesal og studentene har tilgang på et bemannet verksted til modell- og prototypebygging. En godt utstyrt datalsal med programvare for 2D- og 3D-modellering, brukbarhetslab samt prosjektrom er tilgjengelig for studentene gjennom studiet.

Studentforeninger[rediger | rediger kilde]

Linjeforeningen ved studiet heter Leonardo, og organiserer sosiale og sportslige aktiviteter ved siden av studiet. Prosjekt iD er en interesseorganisasjon som søker å skape blest og forståelse omkring design og bruken av det. Begge organisasjonene er studentdrevet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Industriell design - sivilingeniør/masterprogram - 5-årig, Trondheim». www.ntnu.no. NTNU. Besøkt 19. januar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata