Industrias Kaiser Argentina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kaiser Carabela
IKA Estanciera
IKA Torino

Industrias Kaiser Argentina S.A., forkortet IKA, var en argentinsk bilprodusent dannet i 1956 som et joint venture med Kaiser-Willys. Etter at Renault gradvis økte sin eierandel på begynnelsen av 1970-tallet byttet bedriften navn til Renault Argentina S.A.

Historikk[rediger | rediger kilde]

På begynnelsen av 1950-tallet hadde Juan Peróns regering forhandlet med flere amerikansk biltilprodusenter om å starte bygging i Argentina. Den eneste som til slutt var intressert var Kaiser. Størsteparten av den argentinske eierrandelen havnet hos den statlige bilfabrikken IAME.

Den første Jeep Fra Argentina.
Jeep Estanciera
Jeep Gladiator

Da IKA ble dannet hadde Kaiser tatt kontroll over Willys-Overland og de første kjøretøyer som IKA bygde var ulike versjoner av jeepen. Etter at Kaiser la ned byggingen av Manhattan-modellen flyttet man stanseverktøyet til Argentina, hvor byggingen fortsatte under navnet Carabela. For å kunne tilby kundene noe mindre biler kom IKA Bergantin som var basert på Alfa Romeo 1900. IKA lisenbygget også ulike modeller fra Renault og for å erstatte den gammelmodig Carabela ble det også bygget biler fra American Motors Corporation på lisens. I 1965 tok IKA over konkurrenten Siam Di Tella.

IKA's første egne konstruksjon var IKA Torino som ble introdusert i 1966. Mye av teknikken kjennes igjen fra AMC's biler, men den sekssylindrede motor med overliggende kamaksel som kom fra Jeep og karosseriet ble tegnet av Pininfarina. Fra slutten av 1960-tallet økte Renault sine intresse og bilene ble kallt IKA-Renault.

Noen bilmodeller fra IKA[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Stora billexikonet, red. G N Georgano, svensk overs. Björn-Eric Lindh 1982. ISBN 91-86442-00-7

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]