Ikkepedia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ikkepedia
engelsk: Uncyclopedia
Nettsteduncyclopedia.info (en, mul)
en.uncyclopedia.co (en)
Kommersielt?Nei[1]
Type nettstedHumor/wiki
Tilgjengelige språk79 ulike.
Se http://uncyclopedia.info
Eier(e)Uncyclomedia
Utgitt avJonathan Huang og «Stillwaters»
Lansert28. mars 2006
(Uncyclopedia: 5. januar 2005)
InntektNei
Nåværende statusAktiv (2022)
Alexa47 538 (19. juni 2019)

Ikkepedia (oversettelseslån fra engelsk Uncyclopedia, «Uleksikon») er en satirisk wikinorsk og har flere søsternettsider på andre språk. Nettstedet (grunnlagt i 2006) er utformet som en parodiWikipedia der hvem som helst kunne redigere innholdet. Den engelske Uncyclopedia ble startet i januar 2005 som en videreutvikling av den engelskspråklige Wikipedias informasjonsside Bad Jokes and Other Deleted NonsenseDårlige spøker og annet slettet sludder»). Nettstedet profilerer seg som The content-free encyclopedia («Den innholdsfrie/-løse encyklopedi») – en parodi på Wikipedias The free encyclopedia, «Den frie encyklopedi». Artiklene er som regel satiriske eller rent nonsensaktige. Per oktober 2022 har Ikkepedia rundt 4650 artikler. [2]

Det eksisterer to uavhengige paraplyprosjekter. Den ene, Uncyclomedia, er vert for de fleste språkene (også den norske og den svenske). Den andre er Uncyclopedia som går sin egen vei i oppretting av nye språk hos wiki-bedriften Wikia. Wikia har 25 % (20/79) av alle språk mens Uncyclomedia har resten, med unntak av den koreanske, nedertyske ("plattdüütsch") og russiske versjonen.

I senhøsten av 2008 bestemte bidragsytere til den norske Ikkepedia å opprette en annen uavhengig nettside som heter Artigpedia.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Unencyclopedia-utgaver som bruker Uncyclomedia som vert, deriblant norske Ikkepedia, er ikke kommersielle.
  2. ^ «Statistikk». Besøkt 18. oktober 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata