Hopp til innhold

Wikipedia:Dårlige spøker og annet slettet sludder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nyeste nederst

For den som ønsker mer tull og spøk, er det startet en tullewiki. Den heter Artigpedia (se [1]). Også Ikkepedia, (se [2]) en parodi på Wikipedia, inneholder «egen versjon av realiteten». Nettstedet startet som en utvidelse av den engelske versjonen av denne artikkelen.

Bremnes i Kvæfjord

[rediger kilde]

Bremnes ligger svært sentralt i utkanten av Kvæfjord kommune. De få menneskene som lever på Bremnes lever av jordbruk og fiske. Det er ikke innlagt vann eller strøm, men bremnes' beboere har selv funnet en måte å klare seg på. De har brønn, og et stort strømaregat sentralt i sentrum av Bremnes. Bremnes har også sine egene kjendiser som blandt annet søskentrioen *** Bremnes, *** Bremnes og *** Bremnes. ***a Bremnes har også to svært lovende barn som er på go vei inn i musikkbransjen. Bremnes er også kaldt Midnattsolens land, ettersom man kan se Sola gå ned i havet på en vakker dag.

Gatas Parlament

[rediger kilde]

Hei!

Hyggelig av Dere å spandere tid og engasjement på denne nettsiden, den norske fløy av Wikipedia [3]. Det er ikke alle som er innom her, men noen. For noen er interesert. Men vi aner at det i fremtiden kommer til å være fler som er her og også som har vært her på besøk.

Ja vi er i en elektronisk overførbar tidsalder. Det skjedde den dagen da det første lyn slo ned på jordens flate. I den hinne ble det absorbert den ladning som skulle til for å danne en gnist. Gnisten som bidro til motstand. Motstanden ble til en utladning og den første elektroniske "bug" var skapt. Liv. Deretter ble det mange "gnister". men ingen av de var som den første. Det hadde den "første "gnisten" gjort noe med. Den ble den utløsende faktor. På den måten ble ingen av de lyn "etterkommere" mottatt slik som det første lyn. Som den første "gnist" ble det også den som ble den utløsende faktor. Det var "gnistens" melding til ettertiden. På den måten ble skapelsen igangsatt. Ved en styrke større en noe annet og da sterkere enn alt.

I ettertid har vi blitt skapt. Slik som vi mener tror og bestemmer at vi er. Mennesker men som mennesker ansvarlig. For, vi unnskylder oss. I det mener vi at vi er uansvarlig for de handlinger vi gjennomfører. Ved å engasjere ser vi muligheter, muligheter som gir anledning, slik anledning gir adgang og adgang gir deltakelse. Pluralistisk deltakelse i en monologisk debatt. Det er det vi er her for. Hvert "klikk" på den elektroniske overførbare gir mening, mening om umenneskelig og menneskelig betydning. Ord i debatt for debatt å ordne. Realisere tiltak og etterse betydning.

Mange vil anta skapelsens prosess, for mange er selve prosessen en gjenskapelse av det opprinnelige. Jakten på det første treff, det å bli truffet av det opprinnelige lyn.

Men eol som vi bemerker som mirakelets mysterium blir av de fleste kun et uoppnåelig ønske. Som vi alle blir tildelt.

Livsgnisten blir delvis forbigått og engasjement blir døvet og dopet. Adferd blir skuffet og tiden blir motløs. Alt dette henger sammen med evnen og lysten som deltagelse i engasjement. for engasjement behøver oppmuntring og oppmuntring behøver energi. Hvor stor styrke og graden av styrken og styrkens kraft. Ja det er det vi forteller om her. Vi lever i en elektronisk tidsalder. Noen søker lykken i smerte, mens andre søker lykke i det å være sløv. Meldinger om bedre tilværelse blir forbigått. For i den enkle melding er bevist gjennom transaksjonen utladning. I tilværelse for utladning finner man søken i ladning. Det er der man får begrepet og samt og Inne i denne nettside Wikipedia forteles det mange historier. Noen av de er fakta og noe er kun historier. Denne historien er ingen roamn, men en fortellng. Fortellingen om hvor og hva som var anledningen til hvordan og hvorfor. Hva det kommer av, ja det har vi fortalt.

I begynnelsen var alt en bløff. Realitet var et fata morgana og objekt var teoretisk utholdelse.

Min prikk er en prikk for den strek som er din strek.


Gatas Parlament[http;//gatasparlament.no/]

Kvinnen

[rediger kilde]

KVINNEN i sitt skjød bærer hun sine kors! er hun sendt hit fra høyere makter for å opp lyse mannen?

alle kjenner til symbolet for kvinnen: sirkelen med kors på siden. kirken har fjernet all innfo om dette symbol fra leksikon! hvorfor? jo kvinnen har i sin eggløsning mange små kors, men søk på div. leksikon har vært forgjeves. kirken har slettet alt! er vel redde for å miste sitt lånte SYMBOL

KORSET vi har alle sett symbolene for mann og kvinne. hvorfor har det kvinnelige symbolet et kors?

Jo nemlig, den kvinnelige eggløsning er full av kors! så gudinnen står høyest på alle kirkespir! flott kvinnen er i fokus!!!!

har lett etter bilder i alle leksikon, men kirken har nok fjernet disse.

bli nyskerrig og let i muslimske leksikon, de har jo ikke tatt korset som symbol.

tar gjerne imot mail for diskusjon iliagoddess@yahoo.com

håper kirkens mann kan la den stå litt.

New Order

[rediger kilde]

New Order er vakre mennesker som lager musikk du kan høre på inn i øret. Sett deg ned og snurr en plate for svarte. Dette skader deg ikke nevneverdig, mange liker det til og med. Nå skal det sies at New Order-folk ofte skjender små pusekatter og sodomerer eldre damer. Spør forøvrig rundt på din lokale togstasjon for mer info.

Kalvønist

[rediger kilde]

Tilhenger av forfatteren Are Kalvø. Kalvønister er ofte bokmålsbrukere som kunne ønske de behersket nynorsk, etter at Kalvø har vist dem at dette språket er både anvendelig og stilig.

Garnisonen i Sør-Varanger

[rediger kilde]

kaldt...

Wikipedia:Sandkasse

[rediger kilde]

Sandkasse, en ramme fylt med sand, der barn leker, ved å enten bygge ulike hus og bygninger i sanden, eller bruke leker i sanden. Kan også brukes om voksne folk som utfører barnslige ting. det er kjent helt fra det [ottomanske[ottoman]] imperiets tid. Dette riket gikk under på grunn av at det ikke var kjent at sanden i sandkassen måtte være ren. Rikets katter klarte å forutrense sanden, slik at rikets arvinger over noen århundrer utviklet defekter i arvematerialet og ble for svake til å forsvare imperiet.

Fjortis

[rediger kilde]

En fjortis, er et menneske med liten utviklet mulighet for normal, og logisk tankegang. Disse individene lever på et prinsipp, basert på å bruke minst mulig tid på å tenke, generelt, i forhold til det å handle uten noen som helst anelse av hemninger. En person som har fått tilnavnet fjortis, er som regel rundt omkring 14 år, derav ordet ¨fjortis¨.

Ludvig 16. av Frankrike

[rediger kilde]

I verailles bodde den 34 år gamle kong Ludvig 16. og dronningen Marie-Anoinette, Kongen var egentlig snill, men han passet ikke til å være konge. Han brukte bare pengene på seg selv, dronningen og hoffet. Han ble halshugget og det ble hans kone også. Stakkars dem, men de fortjente det også....de var veldig griske og brukte alle pengene sine til pynt og stas!!

NAI VETTUKA !!!!! detta va domt....men alle burde egentli vita kem han va, han va konge av Frankrike, and THAT*S IT !;p

Psykopatiene

[rediger kilde]

Begrepet "Psykopatiene" finner vi benyttet en del i psykiatrien fra slutten av 1800 tallet og fremover. Det beskrev diagnoser med likhet til psykopati. Likeledes er begrepet benyttet i en studie av selve begrepet "Psykopati", gjort av psyk.stud. Rune Fardal.

Lussi (født 06.06.04) stripete katt født i Sørum, bosatt i Bærum. Oppkalt etter familiens tante i Australia.

Den hellige stol

[rediger kilde]

I artikkelen Den hellige stol: [[Kategori:Møbler]]

Brann SK (fra Diskusjon:Hovedside)

[rediger kilde]

Artikkel om Brann SK:

Eg er ein Brann fan, har vert det ganske lenge. HAr vert på alle hjemme kampene til Brann og 3 bortekamper i fjord. I denne artikkelen skal eg fortelle om oppsette til brann 2005, for eg intressere meg for kem so spiler kampene.

12 Håkon Opdal 4 Cato Guntveit 5 Martin Knudsen 6 Helge Haugen 15 Erlend Hanstveit 26 Knut Walde 27 Raymond Kvisvik 7 Robbie Winters 2 Jan Tore Ophaug 13 Erlend Storesund 14 Arve Walde 17 Christian Kalvenes 3 Ragnvald Soma 18 Olafur Ørn Bjarnason 9 Dylan Macallister 11 Kristian Ystaas 1 Johan Thorbjørnsen 16 Charlie Miller 19 Tom Sanne 28 Fredrik Klock 10 Bengt Sæternes 21 Kristjan Ørn Sigurdsson 25 Paul Scharner 8 Martin Andresen

Dette er di som kommer til og spile for brann i år 2005... Med riktig nr... Her er litt om brann:

Sportsklubben Brann ble stiftet i Bergen 26. september 1908. Den har vært blant landets ledende klubber nesten siden den spede begynnelse, med sin første cupfinale allerede i 1917 og den foreløbig siste i 2004. Brann spiller hjemmekampene på Brann Stadion i Bergen, landets mest intime og stemningsfulle hjemmearena!

Og som fan kan eg jo noen supporter sanger:

Byen e bergen og laget e brann, stedet e stadion så syng alle mann, heia brann brann braaaann... =)

Jens er en type insekt som spises i den Amazonske jungel. Insektet er næringsrikt og velsmakende, og nyttes derfor mye av innfødte. Det eneste problemet er innholdet av en type syre som etser bort emaljen på tennene ved langvarig bruk uten tannpuss. Allikevel ser det ut til at lokalbefolkningen har klart seg bra. Jensen er et utrolig dumt insekt og lar seg lett fange. Det brukes lys om natten som tiltrekker seg jenser i flokk. Det forekommer lite andre fluer og biller, og hvis det gjør det er de lette å luke ut. Jens' latinske navn er Jensenius maximea.

Kald krig

[rediger kilde]

Kald krig er en krig som foregår i nordlige strøk. Kriger som foregår under ekvator blir kalt varme kriger. Ganske logisk!

Drageprinsesser

[rediger kilde]

Drageprinsesser er noe så sjelden som en god utgave av typen drage. Disse er har som oftest materialisert seg gjennom fantasien til en månemann og tatt skikkelsen etter en drømmekvinne. Drageprinsesser er skjøre vesner som må behandles med ytterst forsiktighet for å bevare sin forstand. I nyere tid har det blitt spekulert i om dette skyldes i at de bare er fantasifostre, men beundrere verden over av sine respektive drageprinsesser sier at dette ikke kan være tilfelle da det jo er eksempel på at drageprinsesser lever som vanlige mennesker. Dessverre er det ingen forskning på feltet, men troverdige antakelser sier at drageprinsesser er forvirrede skjønne vesner med en utrolig evne til å utsråle sin (fantastikske) glans til tross for sine mange deprisjoner. Videre spekuleres det om disse nevnte deprisjonene bare viser at fantasier aldri kan bli virklighet og at de til slutt vil oppøse seg selv. Om dette er i tårer eller en måte vitenskapen enda ikke kjenner til er utsikkert, men dette tar teorien ikke stilling til. Uansett, månemenn verden over håper på sin drageprinsesse og håper at hun forblir virkelig og at drømmen og fantasien om deres drageprinsesse levendeholdes. Om drømmer kan bli virklighet er fortsatt for tidlig å si, men horoskopene åpner hvertfall for muligheten!

Översätta

[rediger kilde]

Kvartsvarme sender infrarød varme i det kortbølgede spekteret, d. v. s. at luften ikke blir oppvarmet, trekk / vind tar da heller ikke varmen med seg. Varmer kun personer og de objekter som er i varmefeltet. Ypperlig til terrasse/balkong, mekkeplassen i garasjen, forteltet, lysthuset, hobbyrommet. . . . Varmen oppstår umiddelbart når den slås på, du trenger da ikke forvarme rommet før det skal brukes, mye penger å spare på strømmen. Varmelampen bruker fra ca. 1 kr pr time, avhengig av strømpriser og wattstyrke på lampen. Samme følelsen som å møte solstrålene når du kommer ut, men ingen farlig stråling. DU HAR 14 DAGERS UBETINGET ANGRERETT VED BESTILLING!! Du mister ikke angreretten ved å åpne forsendelsen, så lenge varen kan leveres tilbake i vesentlig samme stand og mengde.

Doktor Johnes melkekur

[rediger kilde]

Doktor Johnes melkekur er en kur som er overlevert via folkemunne i Norge og hvis opprinnelse er ukjent. Utifra hva vi i dag vet om alkohol er den ikke å anbefale som medisinsk behandling.

Oppskrift

 1. Ta et melkeglass.
 2. Fyll det med konjakk
 3. Tilsett en dråpe melk.
 4. Rør godt rundt.

Drikkes på fastende hjerte.
Anbefales av de fleste leger mot de fleste sykdommer.

Kommentar:
Helbreder ikke, men man føler seg så mye bedre.

Det første slaget om El Alamein

[rediger kilde]

Det var ein gang to kinderegg. Det eine kinderegget, Casa, blei onde og prøvde å okkupere plassen til det andre kinderegget, Littetai. Dette blei gjort på ein plass kalla El Alamein. Dei spelte nokre slag med kabal, og Dermed tappte det ondSe kinderegget og byrgja å grine. PS: les i historiebøkene for eg trur ikkje det onde begynde å grine med ein gong.

Samenes potetkanoner

[rediger kilde]
Fra Norges historie#Førhistorisk tid (Før 793)

I denne tid brukte samene potetkanoner for å nedkjempe større russiske armeér. Samene hadde to rein hvor den fremste reinen hadde potetkanonen og føreren var på den andre reinen. Potetkanonen var dødelig fra 300m hold og kunne slå ut selv de beste rustningene. Samenes kontroll over norge sluttet når vikingene knuste deres jerngrep ved å angripe og plyndre same transportene med gass og poteter

Bokmålsordboka

[rediger kilde]

Den dagen sto Jeg ved stua. Det var ikke lenge igjen jeg måtte hoppe. Fallskjermen var sikret ordentlig, og jeg hadde lært hvordan jeg skulle løse den ut. Nå bare sto jeg der og stirret ned. Det var langt. Jeg tenkte på alle de gangene jeg hadde drømt om dette. Jeg tenkte på familien min hjemme, og de som sto der nede på bakken. Det var høyt, Og det så ut som det var over 1000 meter. Fjellene sto truende rundt meg på alle sider. Husene på bakken så ut som små legoklosser, og menneskene jeg visste ventet på meg der nede, så jeg ikke engang. Luften var for meg, nesten helt tåkete. Jeg tenkte på at jeg, en liten gutt fra Oslo, skulle hoppe helt ned dit, i fallskjerm! Alt så veldig skummelt ut, og jeg skalv nesten. Jeg pustet dypt inn, og sa med dirrende stemme ”Jeg må hoppe, nå!” Jeg tok et skjelvende skritt. Tærne mine var så vidt utenfor kanten, og jeg kjente vinden. Øynene mine var lukket, jeg lente meg fremover og kjente luften trenge seg inn i kroppen min. Jeg hoppet. Det var en herlig følelse. Tiden var stoppet, og jeg fløy gjennom luften. Det er som i himmelen tenkte jeg, og skrek ut noe som liksom skulle være et gledesrop. Jeg åpnet øynene, ingen ord kan beskrive hva jeg så, det var vakkert. Jeg så bakken, men det var langt igjen. Jeg så en elv, den fløt liksom bortover, og den var ganske bred. Alt var så fint, alt føltes perfekt. Plutselig tenkte jeg på familien min, hvor stolte de kom til å bli, gleden som kom til å lyse opp i ansiktene deres når jeg kom ned. Med den tanken kom også det som instruktøren hadde sagt, alt jeg hadde lært – jeg måtte løse ut fallskjermen. Jeg vred meg rundt og prøvde å få tak i snoren. ”Nei!” ropte jeg febrilsk. Tiden gikk plutselig rasende fort, og jeg kom nærmere og nærmere den harde bakken, som var der nede. Jeg fikk helt panikk og kunne ikke tenke. Fjellene rundt meg ble trangere og trangere, og de blå skyene på himmelen var nå blitt grå. Jeg tenkte at det var min tur til å dø, sånn som det har stått i avisen før ”Basehopper styrtet inn i fjellvegg – døde øyeblikkelig”, eller den gangen det sto ”Basehopper rett i bakken – fallskjermen løste seg aldri ut”. Eller kanskje til og med som den gangen faren til Kim skulle hoppe og krasjet rett i fjellveggen. Alt dette fløy gjennom hodet mitt på mindre enn ett sekund. Nå måtte jeg få opp fallskjermen! Jeg tok hånden på siden og dro i utløser snora. Med et rykk ble jeg dratt oppover da fallskjermen løste seg ut. De grå skyene var nå blå igjen, og fjellene var ikke like tette lenger. Jeg tok meg til pannen og sukket høyt ”det var nære på”. Jeg lukket øynene og kjente vinden avkjøle ansiktet mitt. Jeg var trygg! Tiden begynte å gå igjen. Jeg svevde sakte, men egentlig ganske fort nedover. Jeg så husene nå ganske store. Menneskene begynte også å bli tydelige, så kom tellingen. Jeg hørte de talte nede på bakken 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 – 0. Jeg var nede. Føttene traff bakken, og jeg kjente jordene under føttene. Det var en deilig følelse, jeg hadde gjorde det, men likevel litt trist, det var over.

Knokkel

[rediger kilde]

Når knoklene blir til gelé, er det ingenting i verden som kan måle seg med det, for lykken er et badekar med lunkent vann og såpeskum; frihet og rettferdighet er at alle bor --- i blokk.

Norsk slengord på personer som "henger" på steder. Gjerne kjøpesentre eller egne butikker. En rotte tilbringer såpass mye tid på det aktuelle sted at han får et kallenavn og folk kjenner han/henne igjen. Rotter er ofte uglesette. Det finnes mange typer rotter, men de mest synlige er nok:

Senterrotte

[rediger kilde]

De mest sette rottene. Alle kjøpesentre har en eller fler senterrotter. Bruker mesteparten av tiden på å se på andre spille på spilleautomatene, men de har også blitt observert gående rundt å se i butikker. En senterrotte har også blitt sett på parkeringsplassen/parkeringshus utenfor kjøpesenteret. Her foregår det leting etter tikroner i vogner. Man kan kjenne igjen en rotte på de slitte joggebuksene, det ustelte/udusjet håret og det tomme blikket.

Butikkrotte

[rediger kilde]

En butikkrotte er en rotte som holder seg til en butikk. Rotta blir da oppkalt butikkens navn. Eksempler er Remarotte, Rimirotte eller telekioskenrotta.

Stedsrotta

[rediger kilde]

En litt mindre vanlig rotte. Denne rotta finner man steder utenfor butikker eller kjøpesentre. Rotta blir da oppkalt etter stedet den tilbringer tiden sin. Eksempler kan være musèer, tippebuler eller McDonalds.


Avis (utdrag)

[rediger kilde]

Mest vanlig er nok nyhetsartikkelen. Den kan inneholde nyheter om ulykker, mord, andre lovbrudd osv. En nyhetsartikkel følger ofte et fast oppbyngingsmønster; den omvendte pyramide.

         Tittel: bør være relevant med tekstens innhold og
         gi oss en anelse om hva dem handler om. Det er
          tittelen som skal fange leserens interesse, 
           ofte med en kort og fengende tittel...
           Ingress: ca. på 30 ord. skal kort si
            hva teksten handler om.Ingressen
             er avgjørende for om folk vil
             lese videre. Eks et sitat..
              Brødtekst: hovedtekst...
              her kommer selve ny-
               heten eller his-
               torien i alle 
               sine detaljer!
                 mellom-
                 titler
                 kan
                 brukes
                  !


Risikabel

[rediger kilde]

Risikabel -interessant måte å frakte ris på.

Jenks lov

[rediger kilde]

Innenfor vitenskapen forekommer justering av måleresultater. Da resultatene av et forsøk ønskelig vil stemme med en eventuell hypotese justerer man tallene. Vi kaller denne justeringen for jenking, derav Jenks lov.

Jenks lov kan formuleres slik: Passer ikke måleresultatene av et forsøk med hypotesen man hadde satt opp før forsøket, justerer man måleresultatet opp/ned for å passe med hypotesen.

Tretryting

[rediger kilde]

Tretrytingen er et tre-voktende vesen som hovedsakelig er å finne i Vest-England, Sør-Tyskland og visse skandinaviske skoger. Den er svært vanskelig å observere, siden den er nokså liten (maksimalt 20 cm høy) og ser ut som den består av bark og kvister, bortsett fra 2 små, brune øyne.

Tretrytingen lever av insekter og er et ytterstsky og fredsommelig vesen, men hvis treet den bor i blir truet, har det skjedd at den harbykset ned på vedhoggeren eller gartneren som prøver å skade dens hjem og prøvd å stikke ut øynene på ham med de lange, spisse fingrene. Et tilbud om [skrukketroll] vil som regel milde tretrytingen tilstrekkelig lenge til at ei heks eller en trollmannrekker å kappe seg et tryllestav-virke tra treet.

Idioti er en samfunnssykdom som utarter seg på åtti tusen forskjellige måter. Idioti betyr å være dum eller uvitende eller uintelligent. Den forekommer i alle tenkelige situasjoner, særlig i slåsskamper.

Idioti som begrep omfatter vikende intelligens, tilbakeståenhet, svekket konsentrasjonsevne og manglende evne til akseptabel oppførsel (noen kan ikke oppføre seg i det hele tatt). Den er svært vanlig for eksempel i politikken, hvor deltakerne forsøker å overgå hverandre i idioti. Da oppstår det som kalles idiotenes veddeløp, som er første steget på veien mot fullkommen idioti.

Fullkommen idioti

[rediger kilde]

Dette er det siste og mest alvorlige stadiet av idioti. Den som er rammet av fullkommen idioti, han kan ikke gjøre forskjell på egen tanke.

Overraskelsesprossessen

[rediger kilde]

For en som er rammet av idioti, kan overraskelsesprossessen være svekket.

Sulidutter

[rediger kilde]

sulidutter er et rart folkeslag. suliduttene lever av kun involler av vortesvin som lever på toppen av Kebnekaise. men som vi alle vet er Kebnekaise et langt stykke fra india. så derfor fikk ikke suliduttene nok mat til å overleve. det finnes et par statuer av sulidutter i Nasjonal Gallery Of Tennesee.

"ø." skrives ideelt sett med liten, ikke stor, bokstav, og uttales som oftest med en meget kort ø-lyd.

Uttrykket "ø." har, siden dets fødsel høsten 2004 (unnfanget av Stian Angelsen og Per Trygge Flemmen) blomstret opp til å bli et kjært og folkelig uttrykk som er svært utbredt i hvalfangerbyen Sandefjord, for ikke å si hele Vestfold. Grunnen til denne oppblomstringen, er at "ø." i utgangspunktet kan benyttes i enhver tenkelig situasjon der det er ønskelig å uttrykke en reaksjon på noe på en svært kort og konsis måte.

Her er en rekke eksempler på samtaler der det faller seg helt naturlig å si "ø." for dem som behersker uttrykket:

"Nå må du gå fra meg! For du stinker av sur sild!"

"ø."

"For en strålende dag vi har fått. Hva kan jeg gjøre med det?"

"ø."

"Jeg har tatt på meg en øredobb. Er den ikke fjong?"

"ø."

Som sagt kan "ø." bety både mye og mangt, men det aller vanligste bruksområdet er dog når man skal uttrykke likegyldighet (av typen "jeg bryr meg ikke"), noe som støtt og stadig fører til misforståelser som igjen kan føre til samlivsbrudd eller lignende. La oss se på et eksempel der et gift par, Gunnar og Kari, nettopp kommer i en slik kinkig situasjon:

Gunnar: "Jeg elsker deg."

Kari: "ø."

Her er det ikke lett å forstå hva Kari mener. Romantikerne av oss vil utvilsomt slå seg på brystet og påstå at Kari selvfølgelig mente å si at hun elsker Gunnar tilbake, mens de mer realistiske av oss kanskje vil mene at Kari egentlig har mest lyst til å signere skilsmissekontrakten. Det er heller ikke så lett å si noe om hvordan Gunnar oppfatter Karis "ø.". Her kommer en annen viktig del av uttrykket inn, nemlig hvordan man uttaler det når man skal uttrykke en sterk følelse.

To be continued...

Tufan er en sekt som stammer fra det BastanskeRiket og som etter det ble forfulgt slik at de måtte gjemme seg i fjellene. Ettersom årene paserte gikk Tufan sekten lei av hjemme seg i fjellene å bestemte seg derfor å starte sitt egent tivoli virksomhet. Året 100 f.kr ble det første Tufan tivoliet stiffet i sør øst mongolia, men ble stengt 2 måneder senere da det ble funnet ut at det foregikk store mengder med korupsjon,tyveri og grotesk saueslakting. 10 måneder etter dette ble 2 medlemmer av Tufan sekten funnet døde etter å ha spist seg ihjel på karamell puding som hadde gått ut på dato. Etter dette ble Tufan sekten satt på en streng diett av sin daværende leder El Mahmut jabib ol Sunet. Han beordret alle tufaner fra den dag skulle bare spise kokt mango å kunne kose seg med melon på søndager etter kl 12:00. Denne mat revulusjonen ble møtt med store protester å flere liv gikk tapt i gjenomførings prossenen. En gruppe relgiøse fanatikkere i sekten mente av mango var djevelens kost og at melon ikke var helig nok. De mente derfor at mongo dietten heller skulle byttes ut med grønne druer og at melon etter kl 12:00 på søndager skulle byttes ut med gulerot suppe etter kl 21:00. Dette led til en voldelig konfrontasjon å flere liv ble enda engang tapt. Sekten ble splittet i 2. Den mango spisene delen ble boende i mongolia mens den drue spisene delen senere flyttet til tyrkia. Den mango spisene delen kalte seg da El Sunet ja Tufan mens drue spiserne byttet navn til Jibbi jom jom vai vai Tufan. El sunet ja tufan sekten prøvde å gjøre statskupp i mongolia men ble stoppet av den rosa armeen å senere ble alle medlemene halshugget av den grønne armeen.

Cils-syndrom er et ikke-vitenskapelig bevist syndrom som mange unge mennesker lider av. Forkortelsen står for Constant Imaginary Lats Spread, fra posituren "Lats Spread" som er en kjent positur i kroppsbyggermiljøet der man strammer Latissimus dorsi-muskelen så mye man klarer, forfra. Syndromet er som sagt ikke medisinsk bevist, men det er en lidelse mange unge mennesker lever under.

Syndromet

[rediger kilde]

Syndromet går ut på at man innbiller seg at man har en stor ryggmuskel, helt spesifisert Latissimus dorsi. En følge av dette syndromet gjør at man går med armene ute til siden, slik som man ville gjort hvis det hadde vært en stor muskel der. Man vil tydeligvis se ut som en kroppsbygger.

Symptomer

[rediger kilde]
 • Uthengende armer
 • Innbilt stor ryggmuslel (Latissimus dorsi)
 • "Kul" gåstil (brede armer)
 • Overdreven selvtillit

MERK: Dette er ikke en vitenskapelig eller medisinsk bevist lidelse, men allikevel ser det ut til at mange unge personer lider av dette!

Nügern Vladlavsky

[rediger kilde]

Nügern Vladlavsky(ЉЏЂЖ ЛЋЩСЯЮд)

Er et polsk death metal band, fra 70-tallet. Bandet kom fra den lille byen Jagurnvlsèsky, i 1972. Bandet bestod av 5 medlemmer, som alle var lokale arbeidere, på stålverftet. Vokalisten var, Igor Andjechovish som i 1985 ble myrdet på åpen gate i Berlin etter en mislykket turne. Bandet gav ut tre LP plater, som alle ble totale fiaskoer, og solgte mindre enn 500 kopier til sammen. Bandet opptrådte bare to ganger offentlig. Den første i 1972, på den lokale skolen hvor de hadde pause underholdning under basaren, og den siste gangen, på managerens datters bursdagsfest i 1973. Etter å ha blitt tatt i spritsmugling i 1975, ble bassisten Boris Vlўdoslov sparket ut av bandet. Etter dette møttes de bare i helgene for å øve sammen i kjellerleiligheten til vokalisten. Utgitte LP plater:

 • Niet Baburska (1972)
 • Ke ќietzpyhlyis (1973)
 • Spetchnaz (1975)

Alle albumene inneholder sanger som om handler viktige, personlige tema som, fyll, livet på landsbygda og fattigdom. Bandet ble oppløst etter en politirassia i 1976, hvor de fant store mengder vodka, barneporno og hasj. Vokalisten ble senere med i et polsk polka- danseband mens resten av bandmedlemmene fortsatte jobben på stålverftet, til det ble nedlagt i 87. Etter det begikk 2 av dem selvmord etter lengre depresjon.

Bandmedlemmer:

 • Igor Andjechovish – vokalist
 • Boris Vlўdoslov -bassist
 • Vladimir Van Koffskzy – tuba
 • Marko Heimler – trekkspill/gitar
 • Sladaskovisch Scakoffysk – trommer

Manager: Nostraduf Olslsov

Ukontrollert hårvekst

[rediger kilde]

Fenomenet "Ukontrollert hårvekst" (som også er en diagnose) oppstod i begynnelsen av 2006. En gutt ved navn Henning, som forøvrig også var en ivrig sprøytenarkoman, skulle til å sette et skikkelig skudd. Hans sitat var ordrett: "Nå skal jeg sette et heftig skudd med skikkelig sug i!". Dette ropte han så høyt at naboene hørte det.

Historien forteller vidre at skuddet ble satt, dog litt skjeivt, men med maksimal effekt. Henning la seg tilbake og lot rusen ta over. Han sovnet.

Dagen etter våknet han av hans katt (som han også bruker som trøst på ensomme kvelder), og han gikk på badet. Da fikk han øye på noe forferdelig. I speilet så han håret i full utblomstning, fullstendig villt og bustete. Han skrek og bar seg, men det hjalp heller lite. Ute på kvelden var det helt ute av kontroll, og Henning gav opp.

Etter denne hendelsen har Henning lært seg å leve med lidelsen. Problemet er ikke spesielt utbredt, faktisk er Henning den eneste i verden som lider av "Ukontrollert Hårvekst". Han har dog sluttet å stikke seg i armen med diverse rusmidler, og på grunn av dette kan man jo si at det endte bra til slutt.

Lommedalsorrhane

[rediger kilde]

Lommedalsorrhanen er en underart av den vanlige orrfugl, og lever bare i Lommedalen i Bærum, Akershus. Den minner mye om den vanlige verianten, men blir en god del større, opptil 150 cm høy. Den er også svært rask, og det hevdes at enkelte individer har en toppfart på 60 km/t, men dette er ikke bekreftet. Fuglen har også teleskopbein, som gjør at det er i stand til å bevege seg svært hurtig i myr, snø og annet ulendt terreng, såvel som på flat mark. Lommedalsorrhanen er normalt sky, men kan bli aggressiv i paringstiden. Hvis du skulle være så uheldig å støte på en i overnevnte periode, bør du straks legge deg ned og spille død, da den er umulig å løpe fra. Det er heller ikke lurt å klatre, da Lommedalsorrhanen kan fly. Det finnes ubekreftede historier om at fuglen skal være i stand til å ta grevling, men dette er noe usikkert. Det finnes dessverre ingen bilder av fuglen, da den er svært sjelden, og som sagt også sky.

Fordelingsnøkkel

[rediger kilde]

Fordelingsnøkkelen er en generell metode, som kan ved noen sammenhenger tilhøre kategorien generelle nøkler, til bruk i visse sammenhenger. Hovedfunksjonen til fordelingsnøkkelen er å fordele ved visse anledninger. For å se hvilke anledninger fordelingsnøkler kan brukes i, se andre dokumenter inneholdene egenskapen anledninger. Egenskapene som kan tildeles prosessen ved fordeling av fordelingsnøkler er interne fordelingsprosesser som er integrert i andre fordelingsnøkler. Generelt er fordelingsnøkkelen ikke et spesielt verktøy, men mere en metode, som i visse anledninger kan brukes i en sammenheng og som har egenskaper tildelt ved integrering av andre prosesser som kan brukes i andre verktøy.

Fordelingsnøkkelens gyldighet kan bare fordeles av en opprinnelig fordelingsnøkkel som ikke har gyldighet utover perioden, som er satt av Periodefordelingsnøkkelen. Peridefordelingsnøkkelen skal ikke brukes generelt i periodetiden, men kan brukes utover tiden perioden gjelder for generelle Fordelingsnøkler.

Periodetiden kan, ved visse anledninger, brukes i sammenheng med andre verktøy. Men da bare utover perioden prosesser brukes til integrering av andre prosesser, som har egenskaper tildelt Fordelingsnøkler ved Periodefordelingsnøkkelintegrering. Hvis periodetiden utover denne perioden ikke er gyldig, vil ikke periodenøkkelen være satt, og fordelingsnøkkelens validitet krenkes. For å se hvilke anledninger validitet krenkes, se egenskapen anledninger validitet krenkes. Ved krenking av validitet vil periodenøkkelen eksistere i uendelig tid og vil opphøyes til Uendelighetperiodefordelingsnøkkelintegreringsnøkkel.

Fordelingsnøkler, dens oppgaver og deloppgaver samt dens støttefunksjoner, vil være en integrert part av et hvilket som helst offentlig etat. Offentlige etater som direkte er støttefunksjon for andre avdelinger av overavdelinger til hovedetater i den aktuelle stat, vil ved de fleste tilfeller ha en eller flere fordelingsnøkler, periodefordelingsnøkler eller driftrere av disse ansatt i etaten.

Dette er for å bygge ut byråkratiske organer som har ekspandert for mye til å bare kunne ha integrert støtte, og av den grunn bygge ut nye byråkratiske avdelinger ved disse organer. En god fordelingsnøkkel, med god fordelingsnøkkelvaliditet, vil gjøre utbyggingen av disse etater enklere og føre til mere tid brukt i byråkratiske hovedfunksjoner, støttefunksjoner og avdelinger integrert for å støtte disse. Dette gjør det mye lettere å ansette nye personer uten kompetanse, men med nok autorisasjon, til å drifte eller støtte disse.

Se også:

[rediger kilde]
 • Fordelingsprosesser i generelle verktøy
 • Periodenøkkelvaliditet

Bambustortur

[rediger kilde]

Bambustortur er en henrettelsesmetode som ble brukt av japanerne omkring år 0. De sådde små bambusfrø i brødskiva med sjokoladepålegg til ofrene. Da vokste frøene inni kroppen deres og til slutt vokste bambustrærne seg så store at de krøp oppover i benmargen og stakk hull i hjertet så blodet sprutet.

Økologisk nisje

[rediger kilde]

Det finnes to typer nisjer... rødnisjer og blånisjer blånisjene bor i blåfjell og rødnisjene bor på nordpolen

Øks i panna

[rediger kilde]

Øks i panna, er når en øksebevæpnet soldat hugger øksa ned mot motstanderen ovenifra og øksa sitter fast i pannen på den uheldige. Det er bare de aller beste økse-armerte mennene som klarer og avslutte en kamp på denne brutale, men samtidig ganske tøffe måten. En bekjent av meg, den hedenske stridsmannen Are, er blant de jeg kjenner som mestrer dette.

Michael Jackson

[rediger kilde]

Michael Jackson (født 29. august 1958 i Gary, Indiana, USA) er en amerikansk popartist. Finnes det noen som kan måle seg med ham når det gjelder dans, sang og sceneshow? Hvem skulle i såfall det være? Michael Jackson er enestående og han har klasse. Dagens rappere, med sine nedsegne bukser og ubehjelpelige bevegelser har lite å stille opp mot denne stilens mester. Om noen år vil de fleste dra på skuldrene av disse uvørne apekattene med mic. Jackson er udødelig. Han tilsvarer Mozart innenfor klassisk musikk. På samme tid unik og universell. Grensesprengende uttrykksfullhet i kombinasjon med utsøkt eleganse. Et hardt arbeidende, gudbenådet geni fra poppens gullalder.

Byråkrati

[rediger kilde]

I artikkel Byråkrati

Under utvikling: Det er nedsatt en komité under ledelse av H@r@ld som skal sende ut utkast av denne artikkelen på høring i de berørte instanser i denne organisasjonens eksterne og interne omgivelser. Med forbehold om løyvingar fra administrasjonen, oppfyllelse av mållova eller handlingslammelse som følge av reformfrykt i administrasjonen vil endelig kvalitetssikret versjon av dette sakskomplekset gjøres til gjenstand for allmennheteten lesing innen 2050. Det er fritt frem for bidrag og rettelser til artikkelen, men vær forberedt på at større forandringer kan finne sted. Se redigeringshistorikken for detaljer.

Kassekamp

[rediger kilde]

"Kassekamp" er et todelt begrep som i kan splittes ned i to enkle underkategorier; Kasse og Kamp. For å ikke skape forvirring kommer følgende forklaring:

Kasse: (Må ikke forveksles med den tyske byen Kassel, by i Hessen, 194 000 innb., med forsteder 330 000) En kasse med øl, 24x0,33l helst grønn tuborg evt. annet billig skvip.

Kamp: (Må ikke forvekles med Kampala, hovedstad og største by i Uganda, 1220 moh. like ved Victoriasjøens nordøstlige bredd, ca. 1,5 mill. innb. Int. lufthavn i Entebbe. Universitet)

Målet med denne drikkeleken er å drekke til kassa er tom!

Ett helt spessilet vesen som vandrer rundt på jorden, nylig oppdaget i strøkene rundt østnorge (Oslo. Kongsberg) Det finnes flere typer Beaviser, men den mest karakteristiske typen, finner vi i oslo`s dypeste jungel.

Disse vesene være vanskelig å håndtere, ettersom de har lett for å tillegge seg visse særegenheter som kan være vanskelig å rette seg etter for oss mennesker. Er du i tvil om om du har møtt på en beavis der du bor , så har de visse særegene trekk som lett kan avsløre dem:

En Beavis har alltid søkker.. (helst hvite tennis søkker) En Beavis velger alltid klær med meget rene farge trekk som feks Lyse eller besjè bomulssbukser hvor beltet ofte er strammet og ofte to str.for kort på lengden.

Føreløbig er det bare funnet hvite Beaviser med lys hudfarge, men siden vi ikke har studert beaviser utenfor europa, så kan det være mulig at det finnes andre arter Beaviser.

I starten av vår forskning hadde vi hypoteser om at beavisene ikke hadde inteligens (IQ) nok til å omgå normale mennesker på ett sosialt nivå. Etter flere omgående tester viser det seg at beaviser kan ha særdeles høy IQ og kompetanse når det kommer til reele fakta og matematiske beregninger.

Hvis du er nysgjerrig og vil lære mer om beavisene så er det ett sted du kan finne dem. Hvis du tar en tur ut på byen en lærdagskveld og inn på nærmenste utested, vil de som oftest sitte innerst på utestedet, med en øl en handa, hvis du sniker Særegenheter som utelukkende er forbeholdt beaviser:

 • Særdeles vare for trekk og vind.
 • Overrenslig og meget sensitiv hud.
 • kan prate utydelig til tider.
 • Blir i godt humør av Eurodance musikk. (da kan de ofte danse på en beavisk måte, som for oss mennesker ser ut som en blanding av fritrett og balett.

Stavemåte for Beavis

En Beavis, Beavisen, Flere Beaviser, Alle Beavisa.

Fillebikkje

[rediger kilde]
En typisk fillebikkje.

En fillebikkje er et særlig irriterende hundedyr av arten Canis lupus familiaris. (De fleste avkom av denne dyrearten er enn videre de facto å regne som ulike former for fillebikkjer.) Som regel karakteriseres en fillebikkje av sin umenneskelig plagsomme gjøen, sin siklende og ekkelt dinglende tunge og den frastøtende mangel av renslighet den tidt demonstrerer, samt ikke minst av det faktum at den ikke desto mindre tillater seg udannet og høyst ubedt å trenge seg innpå forstandige folk (gjerne fremmede) og presse snyteskaftet oppetter ansiktet deres mens de slikker dem som ville kjøtere. Noen fillebikkjer kan være farlige, ettersom de fra tid til annen kan ha lopper, og i enkelte tilfeller rabies.

Som kjæledyr

[rediger kilde]

Mange mennesker velger å bruke fillebikkjer som kjæledyr, skjønt dette i mange fall kan føre til store plager for førstnevnte. Vettug vannlating og avføring er en beskjeftigelse mange dyr av denne slags rent bare ikke behersker, og dermed går det sjelden lengre tid før dyreeiernes inventar herav rammes. I tillegg til dette pleier mange, hvis de holdes innendørs, med sin gnellende kjefting å vekke fra søvnen ethvert menneske de kan finne; eller, dersom de stenges ute, å bjeffe til alle andre eventuelle hunder, og snart, som en følge av disses tilslutning til dyrets gjøen, hele nabolagets besetning av mennesker, vekkes.

Dyrene trenger også regelmessig fôring.

Se også

[rediger kilde]

kattedreperi

[rediger kilde]

Et kattedreperi er en innretning med hensikt å effektivt avlive og utslette kattebestander. Kattedreperi er vanligvis formet som et hundehus eller annet tiltalende og koselig utseende uthus.

Det er en en åpen luke i front, og om vinteren er kattedreperiet vanligvis oppvarmet for å tiltrekke seg katter. Avlivingsmekanismen utløses når katten beveger seg gjennom luken/inngangen. En snubletråd er plassert innenfor inngangen. Denne tråden utløser et knivblad som henger på innsiden, som faller ned og deler katten i to.

Kattedreperiets eier kan lett fjerne kadaveret ved å dra ut en luke i gulvet, hvorå kattekadaveret faller ned i en grop under dreperiet og råtner.

Limousin

[rediger kilde]

En limousin (også kalt limoslim) er en lang bil i klasse 23–b: overordentlig X-tra størrelsen. Dette kjøretøyet foretrekkes (på grunn av sin kostbarhet og sine prestisjekonnotasjoner) av fornemme folk eller personer som ønsker å fremheve sin egen fortreffelighet: — mange mennesker blir nemlig imponert når de får se disse motorvognene. Når doningene parkeres utenfor et hotell, ruller tjenerne en rød løper fra stigbrettet og helt til byggets inngang. Typiske limousineiere er skuespillere, popstjerner, halliker og kongelige eller adelsmenn.

Kirkevelter

[rediger kilde]

Kirkevelting - et yrke, og en livsstil

[rediger kilde]
Nidarosdomen - før velting.

Kirkevelting er en seriøs bølge som er en etterfølge av kirkebrannene tidlig på 90-tallet. Dette er enda ikke et så veldig kjent fenomen, med tanke på at å velte en kirke er veldig tungt, nå som de lages av stein og lengre ikke kan brennes. Kirkeveltere omgåes i veldig små og anonyme samfunn, som kun utvikles i småsteder og gjerne er et veldig lukket samfunn. Dagens kirkeveltere har ikke tilfeldigvis noen sammenheng med kirkebrannene på 90-tallet, men tvertimot faktisk henger ut kirkebrenning som gammeldags og kjedelig.

Opphavet til kirkevelting startet med hendelser ved at gravkjendere har følt at å dytte graver rett og slett er for lett og at de trenger større utfordringer, derved skjedde verdens første kirkevelte-stevne. Dette endte beklagelig nok ved at flere ungdommer brakk flere bein i kroppen i mislykkende forsøk ved å ta i for masse fart når de skulle velte kirken, noe de ikke skulle ha gjort. Dette er derimot noe de ikke angret seg på, men lærte av og skjønte det trengtes høyere makter til å velte en kirke. Dermed regnes kirkevelting idag som svart-magi og også av noen, sataniske ritualer, noe som dessverre er helt feil. Kirkevelting er mer basert på arkitektur og matematiske utregninger om kirkens fallvinkel.

Kritikk av livsstilen

[rediger kilde]

Kirkevelterne har møtt noe motstand fra organisasjoner som mener at aktiviteten er bortkastet energi, og som hevder at energien heller burde brukes mere fornuftig; for eksempel til å sage ned fotobokser med vinkelsliper.

Mer vil komme avhenging av hvordan miljøet videre utvikler seg.

Menneskehetens treenighet

[rediger kilde]

Menneskehetens treenighet er tesen om at menneskeslekten kan deles i tre generelle hovedkategorier: d.e. halliker, fylliker og sulliker. Ifølge disse teoriene er det vesentlige og uforenlige forskjeller mellom hver type. Man kan spore en viss kategorimobilitet, men prosenten er svært liten, ettersom nesten alle mennesker forblir livet ut i den kategorien de fødtes i.

Halliker

[rediger kilde]

Halliker boler mye, går i fargerike dresser og kjører fete biler. Hallikenes psykologi preges av en avsindig trang til å dominere andre mennesker og halliker. Halliker driver som oftest med hallikvirksomhet; de utnytter horer og jenter, og tar nesten alle pengene disse tjener på prostitusjon. De driver kanskje med narkoopplegg også, skjønt dette varierer fra miljø til miljø. Men nesten alle halliker røyker likevel hasj.

Andre fellesnevnere for halliker er gullklokke, spradende gange og pistol. Mange har dessuten kjempestore mellomrom mellom fingrene. De fleste mennesker er halliker.

Fylliker

[rediger kilde]

Det kan være vanskelig å forstå hva en fyllik egentlig er. Men det er lett å kjenne dem igjen på de svære skoene og det sprengte trynet. De pleier å gå rundt og ete chips i parker, men de er griske og nekter å gi noe til duene.

Sulliker

[rediger kilde]

En sullik er en mann med hjerneblødning. Enkelte har kritisert sulliker for å være for opptatt av utseendet, men påstander om dette har blitt avvist for å være latterlige, ettersom sulliker som regel er grinebitere som ikke holder orden på noenting. De suller bort tiden på kødd og kommer aldri i gang med noe skikkelig noe. Sulliker er kjente for å legge rottegift i maten til folk.

Djevelens interval

[rediger kilde]

Djevelens interval er når du slakter e3n katt på do ved hjrelp av tre heltoner, altså G V og S. Gnag, Vask, og Sag. Det du gjør er på dytte katten ned i en bolle med vann og så spiser du den til den ikke finnes. BTW det finnes melk og gitar i kjøleskapet.? nei. J'ai m'appel Jokomaca

Keiserpingvin

[rediger kilde]

redirect Keiserpingvin i Néstor Kirchner [4]

Sleggefett

[rediger kilde]

Sleggefett er rett og slett ett middel som du smører på sleggehodet, og gjør at slegga glir lettere gjennom luften.

PS: Kan være vanskelig å få tak i, siden det er så populært

Margo stammer fra det latinske ordet Margotnius, men ble forkortet til Margo i Norge rundt 1630. Fra gammelt av har Margo vært en betegnelse på ufyselig kroppslukt. Men ordet har blitt lite brukt i nyere tid. Rundt 1850 ble ordet lyst i bann av biskopen Sverre Olavsonn. I senere tid har ordet Margo, vært brukt i forbindelse med urenslighet, særlig blant ungjenter.

Ei tante er noe man kan poste. Det kommer fra post deres tante, eller poste restante som det heter på gresk

Administrasjon

[rediger kilde]

Administrasjon: Et samlebegrep for de personene en gjerne vil ha lengst vekk fra de ting som er viktige i en bedrift eller organisasjon. Fellestrekk til personer som sitter i administrasjonen er hyppige kaffipauser, samt sprengte blodkar i øynene. Kleskoden i administrasjonen er gjerne gule sko med brune skolisser. Sokkene er gjerne blå. Dette har gjort at mange spekulerer i om det faktisk er svensker som prøver å kuppe landet vårt. Dessuten mener jeg at herjedalen og jämtland bør omskoleres i skomakerfaget.

Krakilsk

[rediger kilde]

Krakilsk er en sinntilstand, der den berørte mister sans og samling, og blir forvirret, agressiv og impulsiv. Mange psykologer mener at tilstanden gjerne skyldes propper i ørene, eventuelt problemer med hårveksten. Advokaten Brynjar Meling vurderte i det lengste å bruke dette til Mulla Krekar sitt forsvar. Siden ordet aldri er prøvd ut for norsk rett tok han aldri den sjansen. Dessuten hadde Mulla Krekar verken problem med propper i ørene eller hårveksten, tvert imot nesten.

Hvorfor må du ha en stor RAM? (fra artikkelen om RAM)

[rediger kilde]

Når datamaskinen jobber kan du tenke på slik som du jobber når du baker boller.

Når du skal bake boller trenger du melk gjær: margarin salt sukker kardemomme hvetemel og rosiner.

For å få plass til alt det du må ha for å bake bollene trenger du en stor kjøkkenbenk.

Hvis du har en liten kjøkkenbenk, kan du bare ha margarin, melk og gjær på kjøkkenbenken. Siden du har så liten kjøkkenbenk må du sette margarinen, melken og gjæren tilbake i skapet eller skuffen du hente de fra. Så får du plass til å ta opp salt, sukker kardemomme og hvetemel.

Da blir det litt vanskelig å bake boller, og det tar lang tid. Har du stor nok kjøkkenbenk står tingene der klar til du har bruk for de. Kjøkkenbenken blir liksom et venteværelse for melet og rosinene. Akkurat som deg, kan ikke datamakinen ha mange programmer åpne samtidig med liten RAM. Da vil den gå mye tregere, og CPU bruken vil fyke til himmels. Derfor kunne de tidlige datamaskinene bare ha et program kjørende på en gang.

Datamaskinen må altså ha en plass å gjøre av bit’ene som skal brukes når den kjører et program eller et spill for deg. Hvis venteværelset, eller RAM’n er for liten, må det hentes bit fra harddisken mange ganger for å få kjørt hele spillet ditt. Hvis du har en stor RAM, så kan hele eller mye større deler av dataspillet ditt legges i RAM og være klar når det skal kjøres. Da jobber datamaskinen mye raskere og lettere.

Grasrotbevegelse

[rediger kilde]

Når gresset finner det for godt, kan det flytte roten sin, gjerne ved å hoppe. Slikt hoppende gress kan en ikke se om dagen, siden gresset er litt sky for å vise sine krumspring. Dette fenomenet er ofte sett etter atomprøvesprengninger.

Kuvelting

[rediger kilde]

Når kyr sover, står de ofte rett opp og ned ute på beitet. Viss du da lurer deg opp på siden av kua, og lener deg forsiktig mot kua, vil kua lene seg mot deg, for å holde balansen. Da lener du deg mer og mer mot kua, og kua lener seg mer og mer mot deg. Når du da plutselig flytter deg, vil kua velte.

Advarsel: kua kan få skader av slik skjødesløs oppførsel.

Døgnkyr

[rediger kilde]

Døgnkyr

Kyr i området rundt Tjernobyl har utviklet en særegen lysende hale, samt at de lever bare en dag. Darwinister tror dettte er en naturlig tilpassning til den høye radioaktive strålingen i området.

Denne artikkelen var lenge i Kategori:Norske statsetater. ([5])

Varg Vikernes

[rediger kilde]

I oversikten over kjente bergensere: Varg Vikernes (komponist, musiker, tekstforfatter, forfatter) - Dette er nå erstattet av (drapsdømt musiker) --Ezzex 27. okt 2006 kl. 12:39 (UTC)

Jian Zar

[rediger kilde]

{{slettingfordi|Denne artikkelen er en spøk opprettet av min bror ved bruk av min bruker konto}}

Jian Zar (født 187, død 291) var en kinsesisk kriger som kjempet for et lite rike, Feng Ai, også kalt Ran Yu.

Lite tyder på at denne personen har levd foruten to inngraveringer på en tavle, funnet fire mil vest for Shanghai, der dette navnet forekommer i èn av de to setningene. De få setningene forteller blant annet Jian Zars posisjon som livvakt og fødsel og død.

{{Militærhistoriestubb}}

Atomdrevet muttertrekker

[rediger kilde]

En atomdrevet muttertrekker er en heftig sak som er alle pappaers drøm under julereet. Den har en uranenergicelle integrert i håndtaket, og kan også brukes som bormaskin. Siden energien ommer fra uran som gjennom en erbiumplatina-katalysator og atmosfæretrykkforhøyer aksellerer elektroner til høye energinivå, har den nærmest ubegrenset kraft og kan skru ut hvem mutter som helst på alle kjøretøy, og kan bore så mange hull man vil uten å bytte batteri.

Fruktteorien

[rediger kilde]

Fruktteorien – metaforisk teori om damejakt der byttet sammenlignes med frukt. Hypotesen går ut på man på et gitt tidspunkt maksimalt har mulighet til å plukke frukt av en eller to sorteringer. Byttet er kategorisert inn i nedfallsfrukt, 3. sortering, 2. sortering og 1. sortering. Teorien går ut på at jegeren til enhver tid vil tilhøre en av kategoriene. Ligger man f.eks på 3. sortering, så har man en mulighet til å strekke seg opp til 2. sortering. Lykkes man med klatringa og får tak i frukt på et høyere nivå, så er mulighetene åpne for å klatre videre. Systemet fungerer også slik at hvis man ligger lenge på et nivå uten å klatre, så må man ta turen ned på nivået under for å bygge opp selvtilitten igjen. Dermed vil nivået man ligger på også være en funksjon av tid. Klatring i treet krever altså handling innen en viss tidsperiode. Systemet er bygget opp rundt psykologiske teorier om selvtilitt og observasjoner om adferd i jaktområder.

Teorien er også kjent som klatreteorien. Nært beslektet med dan-systemet.

Gymnos var en Gresk gud for idrett og sport. Han ble ofret til under store idrettstevner, for å fremme presentasjoner på banen. Det var også god skikk å ofre til Gymnos før et slag eller en kamp for å få god kondisjon og hurtighet.

Flygende griser

[rediger kilde]

Flygende griser er en veldig spessiel art med griser. De lever litt utenfor grensen til Sverige. De blir også kalt "flygende nøff-nøffer". Dissen grisene er veldig glad i lakrisbåter og fersk mandel juice. De kan bli opp til 10 år. Det er ikke noe mer å si...

I skyggen av de berømte matematiske tallene , og finner vi det mer ukjente, men vel så viktige tallet Zipal (Z¨). Zipal har nemlig en egenskap svært få tall kan skryte av å dele. Z¨ er det hele tallet 69,69. Definisjonen kommer av likningen x + 100 = 169,69.

Tallet Zipals fordel satt opp mot andre matematiske tall er at du kan snu tallet på hodet og likevel få samme verdi.

 Eks:
 
 likningen 69,69 = 79510381,22x 

snur vi opp ned på begge sider av likhetstegnet(man kan gjøre hva man vil i en likning bare man gjøre det på begge sider av likhetstegnet) og får:

      69,69 = 22,18301597x  deler på begge sider og får
       
      69,69/22,18301597 = x = 

Tallet 22,18301597 kalles L,im ( må ikke forveksles med Lim som kommer av limit og betyr grenseverdi)

Ut av dette får vi altså en unik sammenheng som er bedre kjent som BAUMILs Identitet:

 Z¨ = * L,im 

Tallet Zipal kalles ofte for et ambigramtall, siden et ambigram er en figur som har samme utseendet over og nedenifra. Det finnes flere ambigramtall. Et av de er 6,9 ( oppned 6,9). tallet 6,9 skrives som -1iZ¨, 609,609 som 1iZ¨ osv.

Ihle er en idyllisk liten perle midt i hjertet av Vestre Toten. Omslynget av de litt finere tettstedene Bøverbru, Kolbu, Lena, Raufoss og Reinsvoll. På Ihle ligger Toten Hotel, et mekka for bade lystene med den evig varme sillongen kun 30 meter unna. Toten Hotel er også et paradis for pengesterke byfolk som vil spille golf i landlige omgivelser og lukter. Kun en liten krabbetur unna Toten Hotel ligger Stenberg museum, en samling gamle hus som kan kjede noen og enhver. Men på natters tid kan man møte på Antmann Weidemans skinndaue spøkelse, noe som fresker opp stedet betraklig. Et annet kjent sted på Ihle er Gaukom, før tilholdssted for gaudere av alle slag. Ellers kan Ihle skryte av en flott nærbutikk, her får man kjøpt allt ifra kruttlapp-pistol til vørterøl.

Hvis du av en eller annen merkelig grunn skulle forville deg opp til Ihle, så sørg for all del å få med deg 5.juledags festen. Da møtes hele bonde befolkningen for å samneligne og finne ut hvem som brenner den beste spriten, i beste flatfyll tradisjon.

6 jan 2007 01:08 Toralf (Overleg | bijdragen | blokkeer) (Ny side: Ihle er en idyllisk liten perle midt i hjertet av Vestre Toten. Omslynget av de litt finere tettstedene Bøverbru, Kolbu, Lena, Raufoss og Reinsvoll. På Ihle ligger Toten Hotel, et me...)

Historien bak Damaskusoksen

[rediger kilde]

Damaskus-oksen ble først oppdaget da Leif Flatby tråkket rundt på områdene i Telemark. Plutseig løp det en sort stor skapning mellom trærne. "Hva var det?" sa han høyt. Han løp etter skikkelsen inn i skogen, og så at det var en Damaskusokse.

DamaskusOksen er en mutert versjon av moskus-oksen. Den er opprinnelig fra byen Damaskus som er hovedstaden i Syria. Den er opptil 2 meter høy, og 4 meter lang. En nyfødt damaskus er omtrent på størrelse med en fullvoksen Djerv, men den veier ca. 30 kg, inkl. eggeskall. I motsetning til moskus-oksa, så legger damaskusen egg. Ettersom det blir svært ubehagelig å legge 6-9 egg, så stryker damaskus-kua med når hun legger dem.

Diskusjon:Tullebukk

[rediger kilde]

Er det sant at en tullebukk må være gutt?

Det er sant. Noen ganger kan man være jente også men bare i ekstreme tilfeller.

Så jeg kan altså være tullebukk jeg også. Det er bra! :) Nå ble jeg glad^^ Tusen takk for svar

Dragshow

[rediger kilde]

Dragshow - tradisjonelt underholdingsprogram i svenske folkparker.

Showet inneholder «tilsynelatende» kvinner som spiller dragspel (svensk for trekkspill).

Kategori:Svensk kultur

Kryptonitt

[rediger kilde]

Mineralet er svært radioaktivt og kan forårsake spontane mutasjoner.

Stammer fra meteorittnedslag

Kryptonitt er et mineral som antagelig ble dannet da den ustabile kjernen til en stor planet eksploderte. – Det er det mest sjeldne mineralet funnet på Jorda, og er tidligere kun oppdaget i et lite område i Nord- Amerika og i Tveita. Man tror derfor at forekomstene stammer fra meteorittnedslag.

Farlig radioaktivitet

Mineralet inneholder mineralet radioaktive isotoper som har vist seg å forårsake spontane mutasjoner hos planter og dyr. Det er ingen grunn til å anta at mennesker ikke kan bli rammet av strålingen også.

Åpning

[rediger kilde]

En åpning er en lomme, sprekk eller fordypning i en håndfast overflate med en gitt vidde og dybde. Åpninger materialiserer seg bl.a. som hull, tunneler, hylstre og skjeder, og er å finne både i naturen, på mennesket, i verdensrommet og i arbeidslivet. Noen folk blir født med unaturlige hull på kroppen, hvilket kan være meget plagsomt for de skadelidende, særlig i den grad det påfører disse mobbing og annen trakassering på skolen eller i nærmiljøet.

I overført betydning kan ordet benyttes om en utvei eller en løsning på et problem eller en annen knipe. Eksempelvis er det mulig å «finne en åpning» i en slåsskamp dersom de kjempende parter inngår et kompromiss, eller når en av dem løper hjem.

Berømte åpninger

[rediger kilde]

Bred pressedekning er dessuten blitt unnet de mange åpningsseremonier av OL, begivenheter som følges av mennesker verden over.

Gudleif Knotten

[rediger kilde]

Gudleif Knotten (1923 - 28. Oktober 2005) Gudleif Knotten, eller Göthleich Cnopfehn som han egentlig het var en tysk u-båt kaptein under 2. verdenskrig. Gudleif skal under et alliert raid i Falkland Sundet høsten 1943 ha blitt torpedert, men skal sammen med en håndfull tyske gaster ha klart å ta seg til land i en nødflåte. Gudleif Knotten og de andre overlevende var sterkt nedkjølt da nødflåten strandet på nordøst kysten av Falkland øyene. Uten mat og ferskvann skal den lille gruppen med tyskere ha kloret seg frem til den lille byen Salvador. Der skal de ha blitt tatt vare på av et eldre ektepar som sympatiserte med den tyske fascismen.

Skipsbrudden Da Gudleif Knotten kom til Falkland øyene var han 23 år gammel og en av de yngste kapteinene tysklands marine noen gang hadde sett. Derimot da krigen var over, og Gudleif Knotten, sammen med sine gaster ble utlevert til en alliert krysser og sendt tilbake til sin føde by Paderbourn, midt i Tyskland, skal han ha blitt sett på som en desertør av byens innbyggere. Og da Gudleif vendte tilbake til sitt eget nabolag 7 år etter at han forlot moderlandet med planer om en karriere i den storslagne tyske marinen. Skal hans egen 89 år gamle mor (Olga Cnopfehn 1899-1979) ha kastet hans eiendeler ut i gatene til allmenn beskuelse. Gudleif ble utstøtt av sin egen familie og slekt, Gudleif bestemte seg da for å forlate det landet han hadde elsket så høyt.

I Norge I 1947 ankom Gudleif Knotten, Norge. Han hadde forlatt Tyskland sammen med en av de andre overlevende fra Falkland som hadde vent tilbake til liknende omstendigheter som han selv. 28 år gammel, 30. Februar 1947 gikk Gudleif og han følgesvenn i land i Brevik, en liten havneby ved munningen av Telemarkskanalen. Her skal de to ha skilt lag og aldri møttes igjen.

Det var da Gudleif slo seg ned i Brevik at han formelt skiftet navn fra Götleich Cnopfehn til det fornorskede Gudleif Knotten. 37 år gammel giftet Gudleif Knotten seg med Annfrid Breisleiven, en tideligere motstands kvinne som ikke ante noe om Gudleifs tideligere liv. Til Annfrid skal Gudleif ha forklart at han hadde jobbet for den Britiske etterretningen og ikke hadde mulighet til å snakke åpent om sin fortid. 14 år senere, i 1974 skal Gudleif Knotten ha blitt innkalt til lensmannskontoret i Brevik for å oppklare en rekke misstenkligheter angående hans mystiske fortid. I frykt for å skamliggjøre sin ektefelle rømte han landet i all hast.

De siste årene Det var på en fiskeskøyte på vei til Skottland at Gudleif Knotten bestemte seg for å returnere til det eneste stedet han følt han fortsatt kjente. Et halvt år senere i 1976 returnerte Gudleif til Falkland øyene. I Salvador fant Gudleif Knotten et tomt hus der han engang hadde blitt tatt så godt vare på, det eldre ekteparet var begge døde og uten barn hadde deres eiendom blitt stående urørt. Grunnet få ressurser skal Gudleif ha tømt ekteparets hus og flyttet til Pebble Island for seg selv.

Gudleif Knotten skal ha isolert seg helt på Pebble Island, og det er her han skal ha mistet livet i en kjedsomhets relatert eksplosjon. Göthleich Cnopfehn ble begravd 28. Oktober 2005 på Falkland memorial graveyard.

Hjelp:Kvinner

[rediger kilde]

Hjelp:Kvinner er en akuttmanual for menn for å forstå kvinner og hvordan de oppfører seg. For å presisere, temaet lar seg ikke utdypende forklare og dette blir kun et overfladisk forsøk.

Grunnleggende kommunikasjonsproblemer

[rediger kilde]

Kvinner er generelt et menneske av hunkjønn. Dette gjør at de tenker og oppfører seg diamentralt motsatt av menn. En mann vil av prinsipp ikke være istand til å forstå en kvinne.

Eksempel; sier en kvinne at plenen skal klippes så mener hun ikke at en trenger å klippe den nå. Hun mener den skulle vært klipt forrige uke. Av deg.

Eksempel; sier en kvinne at venninnen har et problem så mener hun at du har et problem, med henne. Venninnen og hun har sikkert alt snakket sammen og funnet ut at du er problemet.

Eksempel; sier en kvinne jeg ønsker å ha noen å være glad i så betyr dette at jeg er gravid og du har ikke fridd.

De grunnleggende og store kommunikasjonsproblemene mellom disse to variantene av samme art er vanskelig å definere utover at de er der. Det kan synes som kvinner er mer opptatt av å snakke om problemer enn å løse problemene. Dette fører til at enkle svar ofte er feil svar. På utsagnet – min mor kommer på mandag så er feil svar – jeg er borte. Riktig svar kan være – jeg klipper plenen selv om det er kort, og ikke er direkte relatert. Helt feil svar er – det er din mor selv om svaret er korrekt.

Fysiologiske forskjeller

[rediger kilde]

For å gjennomføre populasjonsøkning er kvinner utstyrt noe annerledes enn menn. Menn har et forplantningsorgan som har en utsatt posisjon og ofte kommer i klem. Det er observert tilfeller av barn som har hatt uhell på litt for høye herresykler, og også av og til at de har forsøkt en karriære som linedanser på toppen av et gjerde. Slikt får ofte et tragisk utfall og resulterer ofte i at individene får en nedsatt reproduksjonsevne eller at den bortfaller helt. I disse tilfellene vil ikke individet skifte kjønn slik det er observert hos enkelte andre arter, men vil få en varigt nedsatt funksjon.

Kvinner er også viselig utstyrt for å tilfredstille avkommetsnæringsbehov. I front er de utstyrt med to næringsproduserende organer, noe som ofte er et forundringsmoment for menn. Selv om disse organer er forbeholdt barns behov er de til stadig fascinasjon og ofte en årsak til betydelige kommunikasjonsproblemer da menn har lett for å henvende seg til dem istedenfor til kontrollterminalen på toppen av individet. Hvis du henfaller til slikt så tell antall objekter du henvender deg til. Hvis det er fler enn ett objekt så bør du sortere ut hvem du vil snakke med. To er uansett alt for mye å kommunisere med for en mann.

I produksjonsfasen for å lage et nytt avkom bruker kvinnen en indre utposning, som i intervaller tilrettelegges for produksjon av barn. Før den er klar for å produsere barn produserer den humørsvingninger. I denne perioden er det lurt å være forsiktig med kommunikasjon med kvinnen om hun kan svinge på andre objekter.

Endorfiners rolle i samlivet

[rediger kilde]

Endorfiner er kjent blant insekter, og kan tiltrekke hanner på lang avstand. Blant mennesker er ikke endorfinenes betydning fullt ut forstått, men det er kjent at bryggeresturanter stadig har kamper mellom kurtiserende hunner. spesielt i tiden for store rekesmørbrød. den konkrete grunnen til dette er ukjent for menn, men det er et stadig tilbakevendende fenomen hver sommer.

Da endorfiner hos kvinner er langt mer subtile enn de vanligst forekommende blant insekter, det er sjeldent å observere kvinner og menn med lukteorganer som en middels svenskeantenne, blir det hyppig brukt kunstige endorfiner. Disse omtales ofte ved firmanavn til de respektive firmaer, for eksempel Boss sin Red woman og Dior sin tilsvarende. Selv om disse er effektive så kombineres de ofte med streng hygiene, og generelt er også kvinner kjent for å kreve dette av menn. I noen tilfeller vil de påtale bruk av Eau de Mann.

I sjeldne tilfeller er det observert at menn har forsøkt substitutter på samme måte som enkelte fugler kan gi maken gjenstander. Skjærer har en forkjærlighet for blanke og glitrende ting, og slik også med kvinner. Diamanter fungerer som attraksjonsmiddel, men er sjelden en fullgod erstatning for hygiene og vett.

Julepølser

[rediger kilde]

Julepølser er pølser man fyller med konjakk og legger under juletreet dagen før julaften. På julaften, etter man har pakket opp alle gavene, så tar man julepølsene fram fra juletreet igjen og spiser dem. Det er ofte er det konkurranse om hvem som klarer å spise flest julepølser, og den som klarer å spise flest får som oftest en premie (alt fra en marsipanpølse til muggen loff).

Karl Mozart (nn)

[rediger kilde]

Karl Mozart var uheldigvis en av de få personene som ble født i feil tid. Mest kjent som klassisk komponist og en mester av barokk og Wienerklassisisme-musikken. Han levde et godt liv til han døde i sin egen lille by Rhinder.

Ung med evner

Som To-åring viste han meget gode evner ved et klaver, det vise seg fort at denne krabaten, som led av mors-sjalusi, hadde en medfødt musikalsk evne og Gehör. Som seksåring begynte han å utnytte gehørferdighetene og fikk popularitet gjennom å spille kjente musikkstykker fra filmer. Ikke bare musikalsk var han flink, men også innen kunst. God til å tegne, flink som skulptør.

Hans fantasi var dyp og ganske utspekulert. Han kunne forestille seg det meste og se ting før det skjedde(innen kunst). Lærere ble forundret over tegningene han lagde gjennom de tre skoleperiodene før han begynte å studere i Salzburg. Han begynte etter grunnskolen på musikklinjen i (*). Der fikk han påbygg på sine selvtrente musikkegenskaper. Musikkstilen hans var en blanding av Bach, Vivaldi, Händel, Marais og lully-> hans barokke side. Mozart og Haydn-> Klassiske side

Under Vidregående ble han kjent som en dykrig komponist som ofte turnerte i musikkstilens antrekk og sider. Fremførte han Klassisisme, brukte han en parykk med to ruller, en jakke fra 1770-årene osv... Om det var barokk så hadde han en flott krøllete parykk som gikk til skuldrene. Hans meninger om skikk og musikk var intense <<Det er feil å se/høre et moderne orkester iført dress og sløyfe spille Mozart eller Bach, Den ekte følelsen kommer ikke frem på den måten!>>

På vei mot Wien

SOm tennåring ble han kjent på grunn av aldern og at han mestret orkestret, men det var jo ikke det Karl ville fremheve. Han var redd for at musikken hans ble ignorert, og at det var kun egenskapene som ble dyrket. Etter vidregående flyttet han til Salzbur i Østerike. Han studerte Pinaoforte og Cembalo, samt Viola da gamba. I vidregående lærte han seg fiolin. Som en midlertidig jobb i Salzburg var han kirkens Kappelmester og organist. Han fikk Dr.-grad innenfor musikk og jobbet på forskjellige Konservatorier i Wien og Praha. I motsetning til andre komponister, så skrev han musikk i en gammel stil. Dette ble suksess! Folk ville heller høre musikk med forståelse enn akkorder som ikke passer sammen, og Det ble oppført 6 operaer i Wien og 4 i Praha. Hjeme I Oslo(hvor mesteparten ble oppført) vant han ikke særlig noe publikim. Skuffet over Norge fikk han i gang et byggeprosjekt som gikk ut på å bygge en by i gammelstil. Hensikten var at han og andre mennesker som følte savn etter 1600/1700-tallet skulle få sin tilfredstillelse der. Der døde han etter et en livsperiode med mange humpete veier.

Gal?

Karl var meget glad i oppmerksomhet, og opptrådde med en veldig lidenskapelig personlighet. Noe som han slet med var det intense svermeriet sitt. Gang på gang kysset han kvinner, gav dem vakre ord, delte sin lidenskap med dem osv... Det som ofte hendte da var at makene til disse damene ble gal av sjalusi. Men et problem som var langt verre var at han fikk kvinner som faktisk elsket ham... Og det likte han ikke, for han var egentlig ikke betatt av vedkommende.

Hjemme ble han kalt gal, men på jobb ble han kalt gud. Han viste et trang til å MÅ gjøre ting, noe som tydet på tourettes. Ettersom han levde seg dypt inn i 1700-tallet ble han kalt litt av hvert.

Senere

Han flyttet tilbake til Norge, bosatte seg i hjembyen (**), og jobbet som professor hos Det Norske Musikkonservatorium. Han var også hoffkomponist i div. kongehus, mest det spanske. Veden syntes ikke å bry seg mye om han lengre. Skuffet holdt han seg hjemme, sa opp jobben og tok det ganske rolig. Han lengtet til 1700-tallet. Det eneste stedet han kunne bli ordentlig akseptert. Samt nok eide han hovedvillaen i Rhinder. Og 35 åt gammel forlot han vår verden og fikk sitt ønske oppfylt.

Rhinder

Byen Rhinder, som ble bygget 2012-2015, ble skapt på rekordtid. Byen er liten, men har enormt mange vakre finesser. Det er forbudt med biler inne i byen, og selve byen ble bygget i et øde naturreservat mestbestående av eik. Byggene er i alt fra barok til rococo-stil. Byen var slik at mennesker med lidenskapen fikk bestilt enten et hus eller en byleilighet i Rhinder i en viss periode for en liten penge.

Ved Åker og slettelandskapet kan man spotte en nydelig alè. Og ikke langt unna ser man et lite palass omgitt av en skjønn hage og en kanal vendt mot øst. Denne residensen eier Karl. Han døde fra det 21 århundret, ikke på ordentlig, og ble født på nye i Rhinder. Alèen mot palasset var visstnok en ting han hentet fra minnene om hjemstedet sitt. I dag er Rhinders mest sentrale person Karl. Hvert nyttår arrangeres det et maskeradeball i palasset hans. Gjester fra hele byen kommer innom den dagen og ser bakover til det virkelige 1700-tallet.

Forkammer

[rediger kilde]

hjertet har sin opprinnelse fra grekerene. hjerte betyr rød klump på baltisk. Hjertet består av 18 kamre. jeg skal nå ramse opp alle kamrene: - det høyre, det venstre, det diagonale , det vannrette, det loddrette, vertikale , det geospentale og artmyske blodfnisk. disse kamrene samarbeider ikke med hverandre, fordi alle har forskjellige interesser(det er viktig å respektere hverandres følelser og behov.

hjertet krever litt annerledes næring enn den indiske froskehunden som lever av mygg fra den amerikanske vest-staten bollywood. men la oss gå tilbake til skisporten. bjørn dæhlie er en av verdens fremste brød og pastaspiser, dette kan vi se et tydlig eksempel på når han vant golfturnering: tour de france. tour de france er et bilrace som går fra mo i rana til danmark. 95 % av deltakerne dør av bensinforgiftning.

dette var et eksempel på hvor store hjertekamrenes interesser kan bli.

håper du har lært noe nytt i dag=)

god hjul...

Johan Poppen-Ficken

[rediger kilde]

Johan Poppen-Ficken (1710–1. juli 1784) var en tysk organist, berømt improvisatør, og mester i kontrapunkt.

Johan Poppen-Ficken var Johann Sebastian Bachs eldste sønn, og etter vanlig oppfatning den mest begavede. Ulikt resten av familien, hadde han lav arbeidsmoral. Hans karriere kan betegnes som en serie bortkastede muligheter.

Han ble utdannet i Leipzig, og ble i 1733 ansatt som organist i St. Sophia-kirken i Dresden. I 1747 ble han musikalsk ansvarlig i Liebfrauenkirche i Halle. Sistnevnte post ble han tvunget til å forlate i 1764, og derfra levde han et usikkert liv, helt til hans død i Berlin i 1784.

Svært få av Johan Poppen-Fickens komposisjoner er utgitt. Hans verker omfatter mange kantater og instrumentalverker, hvor de viktigste er fugene, polonesene og fantasiene for klaver, og en interessant sekstett for strykere, klarinett og horn. Flere av hans manuskripter er preservert i det kongelige bibliotek i Berlin, og en komplett liste over hans verker, så vidt de er kjent, finnes i Eitner's Quellen Lexikon.

I Norge var Poppen-Ficken nærmest ukjent inntil en av deltakerne fremførte deler av hans verk Das grosse Hintern auf Bayern under Talentiaden på NRK i 1996.

Skokipping

[rediger kilde]

Skokipping oppstod i Fredrikstad en eller annen gang, mest sannsynlig på 1990 tallet. Skokipping går ut på å kippe (sparke, drule, kyle, måke, mæle, dreise) en sko så langt som mulig innenfor en begrensningene av en bane.

Skokipping har langsomt fått utbredelse på Østlandet og Vestlandet, samt England. Flere eksperter regner med at skokipping vil bli tatt opp i det olympiske programmet i løpet av inneværende årtusen (!). Utøverne kan generelt deles inn i kraftkippere og stilkippere. Kraftkipperen satser alt på at ren kraft vil sende skoen dit peppern gror, mens stilkipperen setter sin lit til at finslepen teknikk og vakker eleganse sender skoen i bane rundt jorda.

Regler:

 1. You are not allowed over the 1-meter line
 2. Centre of shoe must lie inside the sector
 3. If shoe bounces out, fist landing spot counts.
 4. There are 4 flicks total, 2 in each half
 5. Random order 1st half, 2nd starts with the poorest flicker
 6. We are all using the same shoe
 7. Everyone must have a personal marking object

Ellers finnes en rekke andre typer for skokipping, herunder: - Overtråkkskipp - også kalt uhellskipp, ofte med tresko, høyhæla sko eller uknytta sko. Ovetråkkskipp kan like gjerne sende skoen bakover som fremover. - Aggresjonskipp - en uventet kipp som følge av illsint spark med beinet som følge av provokasjon eller sinne.

Mest kjente lag og kippere: Det finnes kippere som pr. 04.09.2007 har kontrakt med følgende lag:

 • Hellskoetten 17
 • Karivoll Bears
 • Sponheimsvalley Suns
 • Bydalen Kipping 96
 • Lørenskog Lions
 • Kippendales
 • Temp. Bergen
 • The World

Kommentar: Dette er ikke tull, men et eksempel på grov feillenking. Det er hentet fra seksjonen Fra partiets program, og når man ikke oversetter ord og utrykk fra andre språk (her; dansk), så går det galt.

HER ER MORSOMHETEN:

 • At arbejde for at støtte og styrke færøsk kultur og åndsliv, ligesom partiet vil arbejde for at færinger får et godt kendskab til dansk og udenlandsk kultur og åndsliv.

Pølsevev

[rediger kilde]

Pølsevev. Begrepet stammer fra det tidlige Rom, hvor de ofte på ettermiddagene bedrev ledige stunder med å veve pølser. Siden dette er bare pølsevev, hører det også med til historien at begrepet ofte blir brukt om tullete utsagn og liknende.

Pølsevev er en ferskvare som ofte ikke har en holdbarhet lengre enn det som står oppgitt på pakken. (ref Gilde). For å lage ett pølsevev, brukes en modifisert utgave av RF-X2000 som brukes til å veve veggdekorasjonene i den Russiske romferga. Det kan sikkert sies mye forskjellig om pølsevev, men dette burde dekke det meste. Bendit.

Uruganikai (uruganikaie burlaeskale)

[rediger kilde]

Uruganikaien er et svært sjeldent dyr som lever dypt inne i de rumenske skoger, samt i nordlige strøk av Myanmar (tidl. Burma). Man skiller mellom to hovedtyper uruganikai. Hybridisk og burlesk uruganikai.

Den burleske er ur-uruganikaien, uforandret i form og farge siden år 24 f.kr. Den har sitt naturlige habitat i Myanmar, der den antas å ha oppstått som et genetisk særtilfelle etter en uheldig paringsdans der flere kjente og ukjente arter klarte å produsere avlsdyktige avkom. Enkelte streifdyr tok seg til elver i nærheten og utviklet svømmehud mellom tærne. De ble etter en flom i år 54 spredt over et stort område, og noen eksemplarer kom seg helt til havet. Der beit de seg fast i driv-ved og ble ført avgårde med havstrømmene til de nådde kysten av Hellas. Der startet en årelang vandring gjennom Hellas og Bulgaria, til de endelig nådde de transsylvaniske skoger. Etter et brutalt møte med rumenske ørner, utviklet uruganikaien i Romania vinger. Det er denne typen som kalles hybridisk uruganikai. Selv om den har vinger er den ikke flyvedyktig. Et vitne har forklart at en uruganiku fløy ca. 13 meter uten tilløp i 1963, men dette er ubekreftet av alle andre kilder.

Uruganikaien beskrives i et svært internt pergament i 1033, som mytiske skikkelser med magiske evner. I dag vet vi at dette var en smule overdrevet, selv om uruganikaien har både vinger og svømmehud. Det sies at enkeltindivider kan ha utviklet antydninger til gjeller, og lever i elvedeltaer i svartehavet. Dette er ubekreftet og anses som tvilsomt av eksperter.

Uruganikai-hannen er brun-grå med rufsete ull og har lys bakoversveis Den er aggressiv i paringstida og ofte forkjølet. Uruganikai-hunnen, kalt uruganikua, er lysere i fargen, og mangler bakoversveis. Hun er ofte romantisk anlagt, og sies å være svært omsorgsfull. I matveien er dyret allsidig, og spiser både fisk, smågnagere, oter og gaupe. Den burleske er også observert gnagende på bark av khanyang-treet. Uruganikaiens lange og ru tunge egner seg godt til å fange krepsedyr i stille vann.

Uruganikaien er svært sjelden, og det har kun blitt observert 23 hybridiske og 54 burleske de siste 25 år. Dette er også et resultat av at den er svært sky, og stort sett er nattaktiv. Ikke mange har sett dyret, men en lokal rumensk jeger tok et bilde i 1991. Dette bildet kalles "Janosz-bildet", og er det mest kjente som finnes av uruganikaien. Janosz-bildet viser en hybridisk uruganikai-hann som er i oppreist og paringsklar tilstand. Bildet er i trygg forvaring hos World Uruganikai Foundation, og blir kun vist frem på årsmøtet. Det har ikke lykkes å få tatt flere gode bilder av uruganikaien, hverken hybridisk eller burlesk, men enkelte fantomtegninger er publisert i diverse tidsskrifter. Dette gjør at en del vitenskapsfolk ikke anerkjenner uruganikaien som art. WUF (World Uruganikai Foundation) reagerer kraftig på denne behandlingen, og en pågående kampanje ser ut til å bære frukter. Et jaktlag bestående av forskere og fotografer ser ut til å reise på ekspedisjon til både Romania og Myanmar i nærmeste framtid.

Juniorbail

[rediger kilde]

Juniorbail er et ord som ble laget for mer enn to år siden (nærmere bestemt 19 september 2005) da den tidligere gameren Tom "Junior" Marius begynte å baile, altså stikke av fra gamet (spillet) for å gjøre andre ting "in real life".


Historie

Mange sier grunnen til at Juniorbail begynte var at han hadde funnet seg en kvinne i sitt virkelige liv (IRL). Han brukte så mye tid på denne kvinnen at han falt av gaming-karrieren sin for godt. Etter dette bailet han mer og mer for hver dag, og nå har han mistet mesteparten av sine ferdigheter i spillene han pleide å spille.

Jura er en ting som det kommer melk ut av som vokser på kua.

[rediger kilde]

Det ikke mange visste var at melken ikke kommer fra kua men fra jura! Husk det! For alltid! Kim 8 år.

Skråningsku

[rediger kilde]

Skråningsku, er en type ku som bor oppe i dalene. Der hvor det kun er bakke. Derfor har dem to kortere ben, på føttene foran å bak på en side.

Derfor detter dem når de snur seg. Oppe i trønderlag, er det et eget yrke, hvor man lærer seg å håndtere en veltet skråningsku.

Ofanisme

[rediger kilde]

Ofanisme er et begrep som så dagens lys på starten av dette århundret. Begrepet blir ofte misbrukt/-forstått, men betyr i sin enkelhet noe som gir reaksjonen; Å faen!

Sjokoladesopp

[rediger kilde]

Sjokoladesopp er en ekstotisk sopp som dannes i magesekken ved for mye sjokoladeinntak. Ingen har noen gang påvist at denne soppen er skadelig for kroppen på noen måte, men kan føre til infertilitet. Man har heller ikke funnet noen kur for den. Ingen vet helt sikkert hvordan den dannes, men man antar at den blir rekonstruert av topdrotiske syrer fra sjokoladen. Sjokoladesoppen et blitt et økende miljøproblem, fordi det oppstår kuldimediumgasser , som kommer ut som flatus og er svært skadelig for atmotsfæren og er en av de fremste grunnene til klimaendringer. I mørk sjokolade er det ikke fullt så mye topdrotodiske syrer, og mest er det i hvit sjokolade. Noen politikere og forskerer mener at sjokolade bør bli ulovlig for barn under 18 år. Politiker Anaerobe Vekker fra Nederland mener at vi bør gjøre drastiske endringer, og forby sjokolade til alle over hele verden.

LLLL er forkortelsen for Lierne Lavo Ligger Lag, et lag som ble stiftet sommeren 2003. LLLL er en lavvo-organisasjon som har sitt hovedsete i Lierne, og har indre namdal som primær område for sin aktivitet. Laget skal være en kompetanseorganisasjon for (sitat fra vedtektene) "-ligging på rygg og andre interesante stillinger". Kjemper for økt interesse for ligging på barmark, friluftsliv generellt, og lavvoligging spesiellt. Drar rundt omkring med lavvoen "Laila" og deltar på ulike arrangement.

Arrangerer selv flere arrangement, blandt annet: Pærfæktdagan (på langøya i Kvesjøen), og Grensesafari, som er et flerkulturellt og interregionalt samarbeidsprosjekt som går av stabelen i midten av oktober hvert år.

Organisering

[rediger kilde]

Laget er organisert med et hovedstyre med fire medlemmer; Sjefsligger, Nestligger, Høyreligger og Venstreligger.

I tillegg har laget flere medlemmer med andre verv. Eksempler på verv er: Kokk, Sherpa, Maskott, Ambasadør, Vara, Samisk resursperson, Trener, Filosof, Kaffekoker. I tillegg kommer en rekke medliggere og uteliggere.

Hjemmeside

[rediger kilde]

Mere info finnes på hjemmesidene www.llll.no

Panterfluesopp

[rediger kilde]

Panterfluesoppen er som en vanlig fluesopp. Den kan bare løpe mye fortere. Siden verken panterfluesoppen eller den vanlige fluesoppen ikke kan bevege seg er dette selvfølgelig totalt uvesentlig. Men det er fint å tenke på.

Dampradioen

[rediger kilde]

Dampradioen henspiller til den mest brukte radioteknologien på 1920- og 30-tallet. På den tiden ble det brukt damp til å flytte radiosignaler. For å få til dette måtte radiosendingen foregå fra en stor badstue. Teknologien hadde sine ulemper i form av ustabilitet. Destod fler som hørte på, destod mer damp måtte produseres. Utrykket "få opp dampen" stammer fra denne perioden, da folk måtte kontakte NRK og be de gjøre nettopp dette dersom radiosignalene var svake.

Denne teknologien ble avleggs i begynnelsen av 2. verdenskrig, da tyskerne, i sitt søken etter en mer praktisk og transportabel form for radio, hadde kommet over det vi nå kjenner som radiobølger. Disse bølgene kunne sende radiosignaler uten bruk av damp, noe som helt klart hadde sin nytteverdig ombord i transportmidler, og da spesielt i fly.

Utøvelse

[rediger kilde]

utøvelse er å utøve noen, som betyr å få andre personer til å øve på et bestemt område at den utøvede har øvd så mye at den utøvede begynner å blande den den utøvede har øvd på.

Verdensk rikeste

[rediger kilde]

verdens rikeste persjoner kan du bare sende meg en mail på! ?

har lista her men har ikke mulighet for og skrive den inn. [anonymisert]@hotmail.com

Gram-negative bakterier

[rediger kilde]

Gram negative bakterier får også mikke mus-form hvis de farges med Disney-grønt fargestoff

Svampekatapulten

[rediger kilde]

Svampekatapulten ble oppfunnet på et universite i en ytterst kjedelig skoletime med en dertil egnet kjedelig lærer. Oppfinneren ønsker å være anonym, da lærerne fortsatt driver klappjakt på ham.

Svampekatapulten har som formål a kaste søkkvåte svamper i høy hastighet på utvalgte mål, som regel levende personer eller katter, enten for ren underholdning eller utløp for aggresjon.

Det vurderes å søke den inn for patent hos "de misforståtte geniers patentkontor".

spesifikasjoner

[rediger kilde]
 • l x b x h:100cm x 50cm x 120cm
 • vekt: 14 kilo (med tomt ammo-magasin)
 • rekkeveidde: 50 meter avhengig av utgangsvinkel.
 • Magasinkapasitet: 8 søkkvåte svamper.
 • betjening: 2 personer; en til å dytte og en til å skru opp og avfyre

Svampekatapulten har hittil bidratt sterkt til seier i 14 auditorie-slag. Du kan også bestille en selv, på www.svartebørsen.no. (om du ikke finner den, er det fordi du ikke er autorisert nok i den lyssky studentverdenen)

Froskeskritt

[rediger kilde]

Froskeskritt. Begrep brukt om det å gå tett inntil, og synkront med, et annet menneske bortover gaten mens den bakre personen holder rundt den fremre. Minner om det "å ligge i skje", kalt spooning, men gående i stede for liggende. Ordet har ukjent opphav, men er i løpet av 2008 blitt et vanlig uttrykk i Oslo blant unge mennesker. Har trolig intet å gjøre med frosker da disse hopper mer enn de går.

Saltvannsrensing av PC

[rediger kilde]

Nyere forsning har vist at denne radikale metoden for fjerning av virus kan ha enkelte bivirkninger på datamaskinen, som for ekslempel rustskader. Inntil nyere studier er lagt frem anbefales fortsatt bruk av virusprogram, eller, i tilfelle troyansk hest, bruk av oppvaskmiddel i cpu-kjernen.

tilføyd: 2005 fredrikstad stadion

enkelte ting er retusjert

The greatest of the greatest off men, he was born in 19xx in his hometown of xx, upon his arrival into this world, the heavens sang and angels decended on motorcycles while headbanging viciusly. Though his arrival was like the world had never seen he grew up like any normal boy, in a normal school, in a normal city. But enough off his normalness.

His awsomeness started traveling at the age off 21, and he soon became the king off several African tribes, and walked the great wall off chine, a porn star in las vegas, his legacy will tell off how men are always better than the woman.

He soon after his travel started his own firm where he produced awsome pills which made everything better in seconds. He called it The Humble firm (tm) Because even though he is the most awsome man on the planet, he is still also the most humble one.

After he had bedded over a 1000 womens, he decieded that marrige was not for him, so he started worshipping free love. He 100% believed that he had the right to bed anyone, and that anyone that bedded him would only bed him for the rest off their life. So in 2007 he buildt his own Harem for his over 2000 lovers. His awsomeness is so attractive that anyone that looks upon him almost always get an orgasm right on the spot. Edit - This after further reascearh this has been proven to be to overexposure to pure awsomeness. Anyway Lord Awsome, or as most of the world country leaders call him god among men, did not write this himself, this is a truly docmumented story based on facts I have gathered from his trail off awsomeness.

Edit - More facts to come.

Wikipedia:Alvorsprat

[rediger kilde]

Hvis du driver vandalisme på en side, vil du etter hvert få en alvorsprat av noen. Alvorspraten ligger øverst på siden hvis du får den, som Du har nye meldinger (forskjell fra forrige beskjed). Disse kommer ved blokkering eller som en advarsel hvis du tuller ved redigering på Wikipedia.

Kebabmåse

[rediger kilde]
Kebabmåse

kebabmåse i Oostende, Belgia
Vitenskapelig(e)
navn
:
Larus canus
Alt. navn: fiskemåse
Artstilhørighet:
Habitat:
Utbredelse:

Kebabmåse, også kjent som måseplagen, er et rellativt nytt fenomen og ble i Norge rapportert så vidt man vet først gang i Tromsø den 28.6.2002 i avisa Norlys der kommunestyret debaterte å forby mating av bymåsene fordi de var blitt en så stor plage. Navnet ble første gang brukt to år senere, den 28.6.2004 iNorlys. Fenomenet er også blitt rapportert i flere norske byer, som Horten og Bergen.

Hva kjennetegner kebabmåsen?

[rediger kilde]

Den kjennetegnes med særlig aggresive måser som enten alene eller i flokk angriper mennesker og prøver å stjele kebaben eller annen mat man spiser ute. Det er spesielt i byenes sentra at fenomenet opptrer, og ettersom gatekjøkken oftest er plasert i bysentra, har koblingen til kebab blitt naturlig når man skulle gi fenomenet et navn, særlig fordi kebab hadde blitt introduset i vesten samtidig som da fenomenet oppsto.

Det er særlig fiskemåsen som angriper, men også andre måsearter som gråmåse eller svartbak og varianter er blitt observert.

Hvor startet dette?

[rediger kilde]

Men begynte fenomenet i Tromsø? Denne rapporten fra [BBC] ble rett nok skrevet den 25.5.2004, nesten to år senere enn den i Norlys, men forholdene den beskriver, er så langt verre enn dem i Tromsø at det hele må ha startet her i Aberdeen i Skotland.daskrevet vel en måned tidligere,og antyder at fenomenet med angripende fugler som går løs på mennesker og skader dem og endog angriper biler faktisk har akselerert i flere år i Skotland. Men siden 2004 har fenomenet spredd seg over det meste av vesteuropa og Israel og er også blitt observert i USA og Canada.

Hvor er fenomenet ikke observert?

[rediger kilde]

I kebabens hjemland, Tyrkia, er dette fenomenet underlig nok ikke observert, på tross av at landet også har store kollonier av fiskemåser og gråmåser. Heller ikke i de nære naboland som Hellas eller Syria eller andre land i midtøsten eller rundt middelhavet der kebab eller lignende mat spises og som har kollonier av fiskemåse og gråmåse. Et mulig unntak her er Israel der fenomenet også sies å ha blitt observert. Men ingen har hittil kommet med noen allment godtatt forklaring på fenomenet.

Fem hypoteser som forklarer kebabmåsen

[rediger kilde]

Det har i norske aviser i leserinnlegg blitt lansert flere hypoteser. Og her er noen av dem, basert på byen Tromsø som fenomenets norske opphav.

 • Ungdommen er mer grisete nå enn før og bare slenger halvspiste kebab fra seg i gatene og slik har man vendt måsen til å spise og få smaken på kebab.
 • Det må ha skjedd en lokal genetisk mutasjon hos måsen som gjør at den foretrekker kebab fremfor tradisjonell mat som fisk.
 • Fisken i havet er blitt oppfisket på grunn av rovfiske og nå får vi vanlige borgere svi.
 • Tyrkerene som lager kebab i Tromsø har endret oppskriften slik at også måsen liker den.
 • Fordi huskatten er blitt utryddet fra bysentra av dyrebeskyttelsen, føler måsen ingen frykt lenger og har flyttet inn.

Drøfting av hypotesene

[rediger kilde]

Som vanlig med folkelige hypoteser, så kan de alle ha noe for seg, og man må derfor ta dem alvorlig. De skal drøftes etter tur. En av dem kan jo være sann.

 • At undom i plagede byer er blitt så grisete, kan lett tilbakevises ved å vise til at når disse samme ungdommene opptrer som turister i f. eks. tyrkiske turistbyer, så er de om mulig enda mere grisete, mange raver omkring fulle av billig alkohol og strør om seg på gatene og torvene med billig kebab. Og dette har pågått i mer enn 20 år. Likevel blir ingen plaget av kebabmåser der.
 • Dette får oss til å se på den andre hypotesen, at måsen er lokalt mutert til å foretrekke kebab fremfor fisk. Påstanden ble fremsatt i litt fordekt form av en professor i biologi. Det er mulig at det har skjedd en mutasjon hos en enkel fugl, men hvis dette er tilfelle, så vil det muterte genet ta svært lang tid før det kan spre seg over store deler av den vestlige verden, antagelig flere hundre år. Og om denne mutasjonen skjedde for flere hundre siden, så burde det muterte genet for lengst ha nådd Tyrkia ettersom de aktuelle måseartene vandrer over hele verden, den er jo en trekkfugl. Ettersom dette ikke har skjedd, kan ikke denne hypotesen heller være riktig.
 • Nå er det ikke bare måser som spiser fisk. Hvis havet er tomt for fisk, hvorfor er det bare måsene som søker til byen? Det vanlige er at om det blir for lite mat for dyr og fugler, så skjer det en massedød blandt dem. Men dette har ikke skjedd. Dessuten sier alle fiskere at det er ikke mindre fisk i havet nær kysten nå enn det var for 10 eller 20 år siden, faktisk heller mer, og man har vansker med å få levert all fisken. Denne hypotesen om fiskenød kan derfor heller ikke være riktig.
 • En påstand at invandrere har endret oppskriften på kebab for å få frem en mer måsevennlig kebab, faller vel på sin egen urimelighet. Alle som har spist ekte tyrkisk kebab i Tyrkia, har vel neppe kjent noen forskjell, den norske kebab inneholder de samme ingredienser som ekte tyrkisk. Man kan jo ellers enkelt teste hypotesten ved å kjøpe en ekte Tyrkisk kebab den siste dagen man er i Tyrkia som turist, ta den med seg i flyet og så legge den på på torget om kvelden når man er kommet hjem. Så får man se hva som skjer. Vil måsen spytte den ut igjen?
 • Man står da tilbake med den siste hypotesen, at måsen har flyttet inn til byen fordi alle kattene er blitt utryddet av dyrebeskyttelsen. Men denne hypotesen møter enorm motstand, å fremsette den oppfatter svært mange som en fornærmelse, en provokasjon, og avisene nekter å sette den på trykk. Det er umulig å få frem noen motargumenter. Hypotesen blir bare møtt med en uhyggelig stillhet. Hvorfor er det slik? Her må man gå litt dypere inn i materien.

Katteforfølgesene i tidligere tider

[rediger kilde]

Det som karakteriserte de tildligere tiders katteforfølgelser, er at de nettopp ble satt igang for det godes tjeneste. Verden ville bli et langt bedre sted om disse onde og uhyggelige kattene var borte. disse sleske dyr som er ute hele natten og hvem vet vel hvem de møter der i mørket. Kanskje djevelen selv? Det var alltid de snille og gode menneskene som forfulgte kattene, de som hadde sett lyset og Jesus. Og de som tok kattene i forsvar, de måtte være onde mennesker, trollmenn eller hekser og ble selv offer for forfølgelse. Og katteforfølgesene skjedde i tidligere tider nettopp i de land som nå er rammet av kebabmåser.

Den moderne katteforfølgesen

[rediger kilde]

I Tromsø startet den snille og gode dyrebeskyttelsen i 1994 et program for innfanging og kastrering av alle løskattene i Tromsø for så å sette dem ut igjen. Det var veldig viktig å få frem at ingen katter ville bli drept, og at de var under full narkose under kastraksjonen, ingen katter ville kjenne noen smerte eller annen lidelse. For ingen dyr skal lide. Folk ble oppfordret til å ringe så snart man så en frittgående katt. Folk klappet i hendene, for nå skulle katteproblemet som dyrebeskyttelsen hadde fylt avisene med i årevis løses. Den endelige løsningen! Programmet var veldig vellykket og populært, for det var jo så synd epå alle de lidende og uøskede kattungene. Og disse skitne og fæle bykattene, som i 200 år hadde tilpasset seg klimaet og byens muligheter for mat og husly i uthus og garasjer og holdt byen rein for alskens plagedyr og fugler og kjente hver redeplass og smutthull, var nå som kastrerte uten mulighet til å formere seg. Ved årtusenskiftet kunne dyrebeskyttelsen stolt melde at nå var alle de stakkars hjemløse kattene utdødd og borte fra Tromsø sentrum, ja hele Tromsøya var nå katterein. Bare fastlandsida sto igjen. Men allerede mens aksjonen var i gang, merket man et økende måseproblem. Og i 2002 så ille at dette ble tatt opp i kommunestyret. Og samme år kunne avisa tromsø på førstesiden slå opp at også byduene hadde eksplodert i antall og var blitt en pest og plage i byens sentrale park. Ingen kunne komme med noen forklaring, men duer er jo snille fugler og et fredsymbol, så dette kunne fredsbyen og vennskapsbyen Tromsø ikke gjøre noe med. Året etter slo samme avis igjen opp på hele førstesiden om at store mengder av rotter var blitt observert i sentrum. Forklaringen kom omgående i neste nummer og var beroligende, kommunen hadde åpnet noen kloakkrør som rottene antagelig hadde rømt fra. Rottene ville dø ut ble det sagt, de er sky og plager ingen mennesker. Men mange syntes dette var ekkelt, men hva kunne man gjøre annet enn å stole på at det vil gå over? Året etter, i 2004, var store deler av befolkningen så i harnisk også over kebabmåsene at en underskritskampanje ble satt i gang. For i motsetning til duene, som bare flokker seg rundt en benk i parken hvis man har mat med og ellers trippet tiggende omkring, eller rottene som skyndsomt gjemmer seg så snart man får øye på dem, så er kebabmåsene uredde og agresive, angriper fra luften, bakfra, forfra og ovenfra, ofte flere på en gang mens de hyler ut sine gaul. Ingen skjønte hva som hadde skjedd. Alle var helt i villrede, og et voldsomt måsehat vokste frem, og mang en måse ble drept på ulovlig og barbarisk vis midt i hekketida og i beste utegrillsesongen. Og det mens små barn så på.

Katteforfølgesen er internasjonal

[rediger kilde]

Dette programmet for å utrydde huskattene er ikke noe som bare gjelder byen Tromsø, men en sentral ordre som er gått ut til alle byer og større tettsteder i Norge. Stadig flere byer blir nå erklært kattefri, og det er nesten umulig å få tak i en huskatt lenger. Ja, ikke bare i Norge, men i alle vestlige land der dyrebeskyttelsen har fått fotfeste er ordren den samme, utrydd huskattene! Dette ikke minst i storbritania, der kastrering av katter har pågått i mye lengre tid enn i Norge.

Land med frittgående katter

[rediger kilde]

Men dyrebeskyttelsen har foreløpig ikke fått innpass i østlige eller sydlige land i Europa, ei heller i noen land i midtøsten, men untak av Israel. I disse ortodokse kristne eller muslimske land vandrer fortsatt katter fritt omkring slik de alltid har gjort i tusener av år og holder populasjonen av plagedyr og fugler nede i alle bebodde områder. Så skulle man tro at årsaken på problemet er funnet og problemet løst? Slipp kattene løs igjen?

Den moderne tids løsning

[rediger kilde]

Løsningen på et problem i vår moderne tid er selvsagt av den moderne typen. Man må for all del ikke falle tilbake til gammel tid og bli like barbariske som man er i Tyrkia som lar lidende katter og endog hunder gå løst omkring som de vil! Ånei, man er da et moderne kulturland må vite. Og man kan da heller ikke vende de gode og snille kattedamene i dyrebeskyttelsen ryggen, men la dem fortsette sin katteforfølgelse i fred og ro. Så heller pynte på tingenes tilstand, for penger har man da nok av. Den 11.7.2006 kunne avisa Nordlys meddele en gladmelding at problemet er i ferd med å avta. Løsningene, og kostnadene kan man like godt lese ved å klikke [her]. En driftig og dyrevennlig kommune må man vel si.

Og hvert eneste år, når det nærmer seg jul, i alle de år alt dette har pågått, blir formannen i dyrebeskyttelsen i Tromsø nominert av lokalavisen som en av ti kandidater til å bli ''Årets Tromsøværing''. Også moderne samfunn trenger modige og selvoppofrende helter! Et forbilde og rollemodell for oss alle.

Hormonolog

[rediger kilde]

Enetale fra en person full av hormoner. Oftest fra kvinner til sine menn.

Hva noen av medlemmene i kvinnegruppa Ottar synes om menn

[rediger kilde]

Redigeringskommentar: (→Organisering: - en fordypelse om emnet til det bedre)

Noen av medlemmene syns menn (det andre kjønnet) er bra. Det er delte meninger om det motsatte kjønn, men gruppen syns det er viktig at ikke kvinner blir neglisjerte av det motsatte kjønnet.

Næringsvett savannen

[rediger kilde]

Næringsnett savannen:

    Løve --
    |   |
 antilope  marikatt
    |    |
innsekter  |---meitemark
  |    |
gressløk  løe sopp

Drosjebilkamuflasje

[rediger kilde]

Drosjebilkamuflasje (også kalt transportkamuflering) er en myteomspunnet kamuflasjegren som ble utviklet i Tyskland under den andre verdenskrig. Teknikken ble brukt ved spontan- og synkronkamuflering ved transport av jødiske fanger til konsentrasjonsleirene. Teknikken har blitt skildret flere ganger i både film og populærlitteratur, men mest kjent er kanskje de tyske kultfilmene ”W wo wo” og ”Mein Taxi ist Verswunden” fra 1974 og 1977.

Betegnelsen er en oversettelse av tyske Taxi Tarnung, og har sitt opphav i nettopp transporten av fanger under krigen. Teknikken har imidlertid senere også blitt benyttet ved kamuflering av både personer, dyr og bygninger. Det er til dags dato uvisst hvem som er opphavsmenn til teknikken, med etter krigens slutt lyktes en rekke vestlige land i å utvikle lignende teknologier. Teknikken er fremdeles hyppig brukt i krigføring.

Sivil bruk av drosjebilkamuflasje er kjent fra 1999, og den største aktøren på verdensbasis er det amerikanske selskapet Hidden Taxi Corporation. I Norge har teknikken først og fremst blitt benyttet til kamuflering av biler, men også til synkronkamuflering av bygg, fossefall og naturreservater. Den største aktøren på det norske markedet er NKS (Norsk Kamuflasjeselskap) med tilhold i Oslo.

Ostepepper

[rediger kilde]

Ostepepper er en typisk blanding av ost og pepper. Det er spesielt utbredt i Russland og Pakistan. Ostepepper dyrkes tidlig i desember og spirer i starten av februar. Fra ostepepperen blir plantet til, og til den høstes, vil den gjennomgå 5 faser.

I den første fasen vil den bli plantet. Den er da i frø stadiet. Det er et gult og ganske stort frø med grønne stiper, kort sagt. Frøene blir behandlet utrolig forsiktig. Om de tar skade eller frøet sprekker vil den slippe fra seg en meget ubehaglig duft som minner veldig om pepperspray. De plantes ofte i kjørlig og fuktig jord, ettersom de vokser fortere da.

I den andre fasen som starter etter 2 uker spirer planten som en gul stilk. Stilken blir over 2 meter høy før den slipper ut osteblomstene.

Den tredje fasen starter etter 1 måned fra planten ble sådd. Da er blomstene på sitt største. Blomstene kan ha en diameter på 1 meter. Blomsten er vanligvis gul og svart.

Den fjerde fasen starter i slutten av januar. Da modner pepperbærene. Store svarte bær som man helst ikke skal spise. De er sterke og harde.

I den femte og siste fasen blir plantene høstet. Det er en enkel prossess hvor ostepepper bonden høster både bær og blomster. Blomstene blandes med bærene slik at bærene nøytraliseres, og dermed har vi ostepepper, en god blanding av osteblomsten og pepperbæret.

Feskarn hadde ei sklie med sæ ut på havet. Etter et knull nede i lugaren, gekk sklia med bar fette opp på dekk.. Da kom en mann roanes forbi og ropte: Di jævla sjark-hora! Sklia ble fra seg og løp gråtenes ned til mannen. Han for rasende opp på dekk og ropte tilbake: Dette e faan ikkje nå sjark! Det e ei skøyta!

Peter I.s øy utenfor Antarktis.

Ola Olstad (1873-1956) var en norsk oppdager og det første menneske som satte sine ben på Peter 1.s øy i Antarktis.

Olstad var født i fattige kår på Toten mot slutten av 1800-tallet. Han dro til sjøs tidlig, kun 15 år gammel, etter å ha røket uklar med sin far, Ole Anderson Olstad, over et parti sjakk. Ola Olstad var i en kort periode Roald Amundsens visegutt, men mistet jobben på grunn av sitt fysiske handikap ved at han hadde et treben.

Som et barn av sin tid, næret Olstad sterk og varig interesse for den norske jakten på nytt land. Med sjarm og gode taleevner vant han raskt en rekke tilhengere for denne saken. Olstad ledet i 1928 den andre «Norvegia-ekspedisjonen», sponset av en kjent osteprodusent, til Peter 1.s øy i Amundsenhavet, utenfor Ellsworth Land i Vest-Antarktis.

Sammen med Lars Christensen, en færøysk geolog som har blitt omtalt for sitt smittende humør, var Olstad den første i verden som satte sitt ben på den fjerntliggende øya. Olstad krevde øya for kongeriket Norge.

Ole Olstad døde uventet av blodstyrtning i 1956. Idag står det en statue av Olav Olstad på husmannsplassen Olstad på Toten. Den ble reist i 1976 takket være en større pengegave fra Norske meierier.

Australia

[rediger kilde]

Australia er som kjent et av verdens største land. Det er faktisk det 6. største landet i verden. Det Australia er mest kjent for, er nok den store belfolkningen av isbjørner og kinesere. Dette antallet er ca. 6.000.000 isbjørner og rundt omkring 900.000 kinesere. I 375 f.kr. var landet fullt av is og vann. Den vanlige temperaturen da var rundt 200 minusgrader. Da landet ble oppdaget av kinesere, og James Coock, var de ganske misfornøyd av landdet fullt av is. Da de kom på land, angrep isbjørene dem, og det er derfor riks-våpenet er en isbjørn som angriper et menneske.

Leifus Prikkus

[rediger kilde]

Leifus Prikkus (født ca. 500 f.Kr. i Reykjavik, Island, død ca. 450 f.Kr i Dampier, Australia) var en islandsk symboliker, mystiker, matematiker og forfatter. I dag kjenner vi han som "mannen som oppfant prikken". Senere ble det klart at han også har funnet opp punktum og komma.

Bakgrunn

Leifus Prikkus vokste opp i det vi i dag kaller Reykjavik. Som barn var Leifus sky og tilbakeholdene, men også meget intressert i alt som hadde med sybolik og matematikk å gjøre. Han studerte literatur i hjemmelandet, med bestemte seg for å dra til et ukjent land i en alder av 21 år. Det sies at han ville utforske verden. Han bygde en liten flåte, og snart var han på det store havet på vei mot det som skulle vise seg å være Australia. Det er ukjent hvor lang tid han brukte på den lange reisen, men vi vet med sikkerhet at han dro helt alene. I Australia begynte han å studere symbolik og matematik, noe han likte svært godt. En dag kjedet Prikkus seg, og stakk spontant fjæren sin, som var dekket med blekk, inn i armen sin. Så oppdaget han noe, det var et bitteliten symbol i armen hans. Det var rett og slett en liten, tykk, sort sirkel på hudoverflaten. Han kalte det en prikk. I dag bruker vi prikken ofte, da spesielt i punktum-sammenheng. Uten Prikkus geniale oppfinnelse, ville vi i dagens skriftspråk manglet både punktum, komma og trolig også kolon, semikolon, utropstegn og spørsmålstegn. De aller fleste har aldri hørt om Leifus Prikus, noe som kan komme av at han var en beskjeden, rolig og nærmest tilbakestående herremann. Han døde rundt år 450 f.Kr. Ingen vet hvordan, men enkelte har spøkt med at det var prikkedøden som tok livet av han.

RFL, som står for "Rebel For Life", er et uttrykk som for det meste kan brukes internt. Det er ikke mange som egentlig vet hva det betyr, siden man i Norge som oftest tenker på det som en norsk forkortelse, hvorav dette selvfølgelig ikke stemmer. "Rebel For Life", som på norsk blir "Rebell for alltid", går ut på at man rett og slett er litt rebelsk. I denne forstand dreier det seg ikke om mer enn "små lovbrudd", eller brudd på normer. Når du bruker dette uttrykket sikter man til handlinger som kan være litt på grensen, som skaper spenning uten at det er noe spesiellt farlig. For å bruke forkortelsen riktig, bør man henvise til leggetider, der man som oftest trekker ut tiden for å snakke leeeenge med spesiellt unike mennesker, eller der man later som man legger seg, og lurer foreldrene sine. (Dedikert til deg) (:

Wrestling

[rediger kilde]

Wrestling er ein underholdningssport der dei holder på til noen er nermest døde! Monge trur det er "fake" men alt er helt ekte i wrestling er det monge foskellige typer:Hell in a cell, table match, tag team og letter match osv. Den mest kjende wrestleren er The Undertaker som er broren til Kane, begge de to hører til i "Smack Down" men der er også andre Ligaer som RAW og ECW. I Tag team er det beste laget DX som består av Tripple H og Shawn Micheals, og i one on one står det mellom John Cena og Sheamus.Det er foreløbikt Sheamus som har tittelen men det er berre for at han ikkje tør å utfordre John Cena igjenn etter at Sheamus vann den ufortjent i en Table Match der er foreløbikt ingen som har dødd av dinne ekstreme underholdnings-serien.

Fokalmekanisme

[rediger kilde]

fokalmekanisme ble opprettet i 1899 oog er en maskin som kan finne ut hvordan gravide ser ut inni, den er også ofte brukt til å se inni andre ting, for eksempel steiner og gullbiter i forsvarets varetekt under nøye oppsyn av general Sveitser. I 2003 ble det lagd en fokalmekanisme som var så sterk at den kunne ta med inn i verdensrommet for å se inn i jorda. Mannen som er oppfinneren for denne storslåtte oppflinnelsen er hittill ukjent, og vi er ikke en gang helt hundre prosent sikre på at det ikke var en kvinne, men det virker umulig siden kvinner er for uintelligente for å kunne finne opp noe sånt.

Jordens oppbygning

[rediger kilde]

Jordkloden er oppbygd av plast,teip og papir. Gud lagde jordkloden når han satt og klippte og limte sammen masse A4 ark, etter det starter han med og fargelegge

Trescauda Ultimatus – Ulhale

[rediger kilde]

Ulhale (Trescauda Ultimatus) er et herbivort og karnivort pattedyr (både plante-og kjøtteter), som lever i hele Europa, spesielt i nordlige områder. Ulhalen tilhører en av våre mest tilpassede dyrearter – det ultimate dyr, som lever både i terrestriske og akvatiske habitater. Arten har en svært høy overlevelsesrate, og dør som oftest av alderdom. Denne arten har ingen nålevende slektninger, men dens forfedre hadde et fjernt slektskap til dagens katte- og hundedyr.

Beskrivelse

[rediger kilde]

Artens latinske navn er Trescauda Ultimatus. På norsk kan det oversettes til ”tre-hale-ultimat”. Ulhalen har en kropp som kan minne noe om geparden og hyenen. Den er strømlinjeformet, langstrakt og langbeint. Den er meget slank, slik at bein og knokler, som for eksempel skulderbladene, synes godt når dyret beveger seg. Ulhalen er kjent for sitt spisse, snikende og smygende bevegelsesmønster. Mange ser på dyret som mystisk, trolig også på grunn av dets svært skye adferd. I tillegg er Ulhalen et meget raskt dyr som kan komme opp i en løpshastighet på mellom 70-80km/t på landjorden, og i vann kan den svømme i en fart på rundt 35-40km/t. Ulhalen veier normalt mellom 46- 85kg og har en levealder på rundt 25-30 år.

Trescauda Ultimatus har et lite hode, små ører, lang kropp og tre karakteristiske, langhårete kjempehaler. Ellers er kroppen dekket av en tett, korthåret pels som består av flere lag, noe som igjen gjør den maksimalt isolerende. Dyret feller pels flere ganger i løpet av året. Dette fordi at det hele tiden skal ha best mulig kamuflasje i forhold årstid, habitat eller miljø. Fellingen av pelsen skjer raskt, og i løpet av et par dager er den nye pelsen komplett. Ulhalens pelsfarger kan variere mellom sort, hvit, gulbrun og mørk grønn på kroppen. I tillegg skifter halene farge samtidig med Ulhalens felling av kroppspelsen. De karakteristiske stripene i halene varierer i farger som sort, hvitt, brunt, grått, gult, rødt, grønt, oransje og blått, alt etter hva som passer best til omgivelsene. De tre smale stripene langs ryggraden, varierer også i forsjellige farger, og blir kalt åler. Dette gjør Ulhalen til et av de mest kamuflasjedyktige dyr i verden.

De tre kjempehalene bruker Ulhalen spesielt effektivt når den svømmer under vann. På land fungerer de som dyrets balanse- og styreror i høy fart. Når Ulhalen reiser seg opp på bakbena, bruker den også halene som støtte. Den har også store poter med kraftige klør som gjør den til en sterk og dyktig klatrer.

Ulhalen er en art med utallige egenskaper som gjør den eksepsjonelt godt tilpasset en rekke ulike habitater. Arten trives best i temperert klima og er utbredt i Nord- Europa – fra Sibir i nordøst til kysten av Belgia i sørvest. Her finner man arten både i terrestriske og akvatiske habitater (som betyr at Ulhalen lever både på land og i vann). Man kan også finne arten i sydligere deler av Europa, men bare i sjeldne tilfeller.

Egenskaper

[rediger kilde]

Det som gjør Ulhalen til det absolutt ultimate dyr, er at det kan leve både i vann og på land samtidig, eller det kan konvertere til kun å leve i ett av miljøene, hvis det blir nødvendig/lønnsomt for dyret, i forhold til overlevelse, næring osv. Ulhalen har en vanntett pels som består av flere lag. Pelsen er meget isolerende både under vann og på land, gjennom alle årstider. Når Ulhalen lever under vann, skiller huden ut et fettstoff som danner en vanntett barriere/hinne rundt dyret, som igjen minsker vannmotstanden når Ulhalen svømmer. Den glatte hinnen gjør at Ulhalen kan skli elegant og svært raskt gjennom vannet. Under vann legger også dyret ørene ned i spesielle groper på hodet, forsegler øregangene og lukker neseborene ved hjelp av små muskler. Dette for å minske vannmotstanden og hindre at den får vann inn i nesegangene. Ulhalen strekker ut bakbeina og legger dem tett inntil kroppen under vann, bruker de tre kraftige halene til å svømme med og slik skyver den seg fremover i vannmassene. Forlemmene bruker den til å styre med/holde seg fast med, eller til å gripe fatt i byttedyr og annen mat.

Ulhalen har et helt spesielt respirasjonssystem i forhold til alle andre levende pattedyr. Den har lunger i tillegg til gjelletråder i halene. Dette for å kunne puste både under vann og på land. De tre halene består av utallige små gjelletråder i pelsen. Mellom halene har Ulhalen et tynt hudlag, også dekket av gjelletråder, så når den svømmer, fungerer disse hudlagene som svømmehud. Slik økes fremkomsten og oksygenopptaket gjennom gjelletrådene fordi overflaten blir større. Gjelletrådene fungerer på den måten at oksygenet diffunderer fra høy konsentrasjon til lav konsentrasjon. Når Ulhalen befinner seg under vann, er konsentrasjonen av oksygen høyere i vannet enn i blodårene i gjelletrådene. Dyret kan både leve i salt- og ferskvann. Ulhalen er tilpasset på samme måte som laksen, og går gjennom det vi hos laksen kaller en smoltifiseringsprosess; der kroppen går fra å holde på saltene sine (i ferskvann) til å holde på ferskvannet og holde saltene ute, når den lever i saltvann. For at Ulhalen ikke skal dø av uttørking pga. av osmose (osmose= vann beveger seg fra høy til lav tetthet), mens den er i havet (saltvann), må den drikke saltvann og samtidig skille ut salter gjennom gjelletrådene i halene, for å opprettholde saltbalansen i kroppen. Når dyret derimot lever i ferskvann, må det kvitte seg med det vannet som trenger inn i kroppen, slik at det forhindrer tap av for mye salt ut i vannet. Dette regulerer Ulhalen ved at den tar opp ekstra salt gjennom gjelletrådene, og ved at urinen blir fortynnet (isoton løsning).

Ulhalen bruker lungene på land som alle andre pattedyr, men i vannet kobler dyret ut lungene som respirasjonsorgan. Åndedrettsystemet til dyret er en del av det autonome nervesystemet. Denne delen av nervesystemet styrer de indre organene og funksjonen kan ikke, eller bare i svært liten grad, styres av bevisstheten, så respirasjonssystemet hos Ulhalen, styrer seg automatisk avhengig om den befinner seg i vann eller på land. Ulhalen kan kollapse lungene sine for å takle dramatiske endringer i trykket ved dykking på store dyp. Den har en fleksibel brystkasse og kan dermed presse luften fra lungene inn i resten av respirasjonssystemet og ut i blodet. I tillegg kan Ulhalen redusere pulsen og rette oksygenrikt blod til hjernen og andre viktige organer. Dyret kollapser lungene etter ca. 100m og kan på det dypeste dykke ned til om lag 1000m.

For å justere oppdriften i vannet, fyller Ulhalen lungene med gass og kan på den måten justere oppdriften ved å slippe ut eller fylle lungene opp med gass. Dyret har i utgangspunktet lite gass i kroppen og blir dermed tyngre enn vann, og synker. Ved å fylle lungene med gass, blir den lettere og kan stige i vannet.

Ulhalen har samme type skjelettsystem som alle andre pattedyr. Halene består for eksempel av mange benvirvler satt etter hverandre, som gir bevegelighet. Dyret har samme type fordøyelsessystem som andre pattedyr. Utskillelse av fuktighet (svette) skjer gjennom gjelletrådene i halene, via cellene i overflaten.

Jakt og diett

[rediger kilde]

Ulhalen er en omnivor art, det vil si at den både er plante- og kjøtteter. Dette er en av de mange tilpasningene som er spesielt for dyret. Den spiser alt fra nøtter, bær, frø, frukt, nyskudd, skjell, tang og fisk, til andre pattedyr, men foretrekker animalsk føde som gir mer og varig næring. I saltvann jakter den spesielt på blekksprut og andre dypvannsfisker helt ned til 1000 meters dyp. Ellers spiser den stort sett alt det den kommer over, som er lett tilgjengelig og gir rimelig godt næringsutbytte, både på land og i vann. Ulhalen er en ekstremt god jeger. Den sniker seg inn på byttet, overrasker det og angriper raskt med voldsom kraft. Byttet blir stort sett drept momentant ved at Ulhalen brekker nakken på dyret, men bruker også tenner og klør. Alle dyrets sanser er perfekte og skjerpede. Ulhalen bruker også samme jaktmetode under vann. Dyret tilpasser jakten i forhold til hva som lønner seg. Det betyr at den kan jakte både dag og natt, i vann og på land.

Reproduksjon og kommunikasjon

[rediger kilde]

Reproduksjonen hos Ulhalen er lik som hos andre pattedyr. Det er en solitær art, det vil si at den helst ferdes alene, men når hunnene nærmer seg brunst, inngår de koalisjoner med hanner, og de parer seg. Etter dette forlater hannene hunnene, og det er opp till hunn Ulhalen å oppdra ungene. Hunnene er brunstige en gang i året, som oftest i mars/april måned, og går drektige i 13 måneder. Normalt får Ulhalen 1-3 unger, hunnene har 4 patter og ungene drikker melk fra moren i ca. 3-4 måneder. Arten har høy overlevelsesrate, blant annet fordi dyret har en god og lang oppdragelse av ungene, og de forlater ikke moren før de er 3 år. Når ungene fødes, har de alle sanser intakte, og på land kommer de ut av hiet etter ca. 1 uke. Under vann prøver moren å finne skjulte steder/grotter, eller hun dykker dypt når hun skal føde. Fødes ungene i vann, klamrer de seg fast i de tre store halene eller ryggen til moren i ca. en uke. Etter dette kan de gi slipp på moren og svømme på egenhånd. De er altså klare til både å kunne leve i vann og på land helt fra fødselen av.

Siden Ulhalen er en solitær art, er kommunikasjonen til dyret noe begrenset, men på land bruker den mest enkelt kroppsspråk, lukt og lyder. Under vann kommuniserer dyret med kroppsspråk og vibrasjoner med halene, som igjen lager små trykkbølger. Disse merker og tolker ungene, fordi de er svært følsomme for trykkforandringer under vann.

Ned er den vinkelen du ser når du ser nedover mot føttene dine, hvis det står en under deg ser den personen opp på deg, opp er altså det motsatte.

Frontnedbør

[rediger kilde]

(fra Diskusjon:Frontnedbør): Frontnedbør er nedbør som treffer frontruten .. .på biler , båter , busser , fly , helikopter ,

Puurimooren

[rediger kilde]
Puurimooren

Puurimooren er så langt bare observert en gang i et mikrohabitat i Hallangspollen. Det vites dermed ikke om det finnes et eller flere eksemplarer av arten som så langt er blitt betegnet som en skapning med likheter til både piggsvin og dovendyr

Enkelte forskere klassifiserer Puurimooren som en gomler, men arten er særpreget i det at den myke pelsen får en annen struktur når den ruller seg sammen som vern mot andre rovdyr.

Arten har ingenting til felles med Trepiggsvin, men pelsen er forbausende lik. Rent bortsett fra når den er sammenrullet, da blir pelsen til pigger. Forskere tror at årsaken til at dyret først er observert i 2010, er at dyret tidligere er blitt forvekslet med piggsvin.

En mulig forklaring på at arten har fått utvikle seg er at en mikropart av Gondwanaland har slitt seg fra Pangea og denne delen senere, på både merkverdig og uforklaring vis, har knyttet seg sammen med resten av østlandet.

Et omfattende forskningsprogram er satt i gang for å finne ut mer om dyret. Arten er sålangt omstridt og er forløbig klassifisert innenfor Kryptozoologi.

Henne Maria Ku

[rediger kilde]
Henne Ku
Dette er Cowboy. Kjæresten hennes.
Musikalsk karriere
SjangerTeen pop, Pop, pop rock
InstrumentVokal, Piano
Aktive år2002 — d.d.
PlateselskapHollywood records
Nettsted[http//:www.hennemariaku.com]

Henne Maria «Kuruke» Ku (født 20. august 1998 i Beverly Hills i Los Angeles) er en amerikansk skuespiller, sanger og låtskriver og Kuperson.

Henne Maria er kjent for sin karastistiske kuruke personlighet.å Livets kuruke person original movie Livets kuruke person og er kjent for sin alder, hun har en kjæreste som er en ku. Cowboy. Hun har også være med i 89 kuer I tilegg har hun fått hovedrollen som Dakota Monroe i den nye komedien om en komedie, Dakota With A Chance på Disney Channel.

Bakgrunn

[rediger kilde]

Henne ble født i Beverly Hills i Los Angeles av far Han Ola Kuruke Ku og mor Dianna Kuruke Ku. Hun har latinamerikanske, irske og italienske aner. Hun har også 2 søstre; Dallas Kuruke Ku, som også er skuespiller og sanger. Hun er fem år eldre enn Henne Maria. Bilka DeLaGarza, hennes halv-søster, er ti år yngre enn Henne Maria. Moren hennes, Dianna Hart, var cheerleader for Dallas Cowboys og var en middels kjent country-artist. Henne Maria's far, Han Ola, flyttet til New Mexico etter at ekteskapet mellom han og Dianna tok slutt i 1210. Han og Henne Maria har nesten ingen kontakt og ses sjelden. Hene Maria har hatt hjemmeundervisning av en veileder på grunn av karrieren hennes, og på grunn av mobbing på den tidligere skolen hennes før hun ble kjent. Hun hadde hjemmeskoleundervisning hjemme med med Nick Jonas.

Karriere

[rediger kilde]

Henne Maria begynte karrieren tidlig i en alder av seks, da hun fikk sin første vanlige serierolle som Angela på Larney Friends.

Etter hvert som tiden gikk for Kuruke Ku, fulgt av hennes sang- og instrumentale karriere og ku karriere, hadde hun en gjesteopptreden på Bærsjens vei gjennom deg hvor hun spilte bærsjen i Robert Knepper, Love you og Ingen vei gjennom når du har magekatar. I januar 2007 spilte hun Charlotte Adams på den amerikanske versjonen til Disney Channels opprinnelige kortserier As The poop Rings.

Petter Solberg er en stor tilhenger av dette språket. [6]

Om å stifte seg fast til skrivebordet

[rediger kilde]

TEDx er en klubb driver med en eller annen form for kulturformidling. De holder møter og prater om løst og fast. Av og til blir praten til noe, og av og til blir det med praten og tingene koker gjerne bort i kålen. TEDx ble stiftet i 1951 av den russiske dessidenten Teodor Ivanenchov (kalt Teodor-x eller TEDx for å bevare sin anonymitet) som en motbevegelse til kulturkommunismen i Russland etter 2.verdenskrig. De tidligste TEDx-erne kalte seg Teodor-x' kamerater og bestod stort sett av Ivanenchovs nærmeste venner. Ted Ivanenchov døde selv kort tid etter klubben ble stiftet etter å ha stiftet seg selv til skrivebordet og tørstet ihjel under selve klubb-stiftingen. Klubben har eksistert som en undergrunnsorganisasjon i ettertiden og kom først til overflaten i USA I 1983, 32 år etter Ivanenchovs død. I dag har TEDx etthundreogtrettito millioner medlemmer verden over, og vokser stadig. I senere tid har det kommet frem misstanker om at klubben har drevet med bevisst medlemsjuks, men de har vunnet fram i høyesterett på alle punkter og er i dag renvasket.

Foreslått slettet 1. april 2011

Mann med jobb. Han er vel ikke videre notabel idag? Asav 1. apr 2011 kl. 04:28 (CEST)

 • Omdiriger til artikkelen Per-Willy Amundsen - Dette er hans egentlige navn. Keanu 1. apr 2011 kl. 08:13 (CEST)
 •  Vent Vi har en artikkel om Robert Falcon Scott så det kan hende at jeg heller mot behold. Kjetil2006 1. apr 2011 kl. 09:31 (CEST)
 • Flett til artikkelen Frithjof Nansen - Greit å få samlet disse skrønene på ett sted. - 4ing 1. apr 2011 kl. 09:35 (CEST)
 •  Behold - han har gjort et uslettelig inntrykk på meg i barndommen. Blir umulig å ikke-beholde. --Bjørn som tegner 1. apr 2011 kl. 10:22 (CEST)
 • Han har ikke engang egen hjemmeside. Hurtigslett jfr. en:WP:SNOW. - Soulkeeper 1. apr 2011 kl. 10:44 (CEST)
 •  Slett – Åpenbar hoax. Eisfbnore 1. apr 2011 kl. 11:16 (CEST)
 • Artikkelen er dessuten copyvio fra denne siden. Eisfbnore 1. apr 2011 kl. 11:22 (CEST)
 • {{sb}} - Jeg mener bestemt han har spilt etpar fotballkamper i tillegg til å ha deltatt i diverse skirenn. TorSch 1. apr 2011 kl. 11:45 (CEST)
 •  Slett - Beklager, jeg kan ha forvekslet ham med Finn Amundsen. TorSch 1. apr 2011 kl. 13:54 (CEST)
 • - og jeg som trodde det var hans hjemmeside! Skuffende. Synd han ikke lever. Ut fra egne publikasjoner ville han i dag vært ekspert på telehiv og andre ferdselsmessige hindringer av vinterlig art, og det ville vært nyttig i dagens vei-Norge. --Bjørn som tegner 1. apr 2011 kl. 11:49 (CEST)
 •  Slett Mann med ski. Hvem har ikke dét i dette landet, lkzom... Mulig jeg ville kjempet hardere for behold dersom art. ble flyttet til Roald Amundsa. Paaln 1. apr 2011 kl. 11:56 (CEST)
 •  Slett - Ja, men han hadde ikke glassfiberski med rottefella bindinger F.bendik 1. apr 2011 kl. 12:13 (CEST)
 •  Vent - det står i artikkelen at han sannsynligvis er død, kansje det dukker opp noe... BjørnN 1. apr 2011 kl. 12:36 (CEST)
 •  Behold Kjempebehold! Tor Guttu viser at han har vært normdannende for norsk sprog. Nåså1 1. apr 2011 kl. 13:29 (CEST)
 •  Vent TorSch, hvis det var en fotballspiller det du tenkte på kan det jo ha vært Roy Amundsen tror jeg. Men hvis det står at han sannsynligvis er død, så er det vel heller tvilsomt at mannen fortsatt har jobb, men som du sier BjørnN når bekreftelsen ikke er der så vet man jo ikke. Og nå som det er vår og greier så kan det være noe som dukker opp... --Migrant 2. apr 2011 kl. 02:12 (CEST)
Kommentar - etter å ha grublet over denne natten over, synes jeg det er verd å nevne, at der er bra mange lenker å justere - (der er tydelig stemning for slett, men argumentene spriker) - alt fra hjemby til Latham (mann og farlig fly som minimum bør utstyres med helseadvarsel) og Cap Blanc Nez. Det MÅ tas stilling til disse som påheng som tar relevans fra den nominerte artikkelen, og det er en kjempejobb.
Når mannen har vært fraværende så lenge, er der ikke juridisk grunnlag for å anta at han vil dukke opp igjen, men kanskje noen bør ta det opp med rettsvesenet, slik at vi får en juridisk korrekt avslutning? Der er sikkert falt dom i saken av hensyn til arveskifte, så der er et gravearbeide i enellerannen skifterett.
Forslag: La ligge til modning. Saken kan tas opp igjen om ett år minus en dag. (;--§D))
Foreslått slettet 1. april 2012

Forhenværende amerikansk testpilot som ikke har vært aktiv siden slutten av seksti-tallet. Er denne saken noe å spare på idag? Asav (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 01:12 (CEST)

 •  Slett ja han har vært for lite aktiv etter månelandinga.--Ezzex (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 01:49 (CEST)
 •  Slett Enig der. Han er ikke notabel nå lengre. Man bør gjøre en større opprydding i disse gamle heltene. "Luke dem bort" så og si. TorbjørnS 1. apr 2012 kl. 01:53 (CEST)
 •  Slett. Referanseløs egenpresentasjon. Dugnad (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 06:07 (CEST)
 •  Vent – mulig notabilitet gjennom oppdraget som jagerpilot under Koreakrigen, men kilder må fremskaffes for min behold-stemme. --Migrant (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 06:30 (CEST)
 •  Behold Skulle ikke gamle Armstrong være notabel for sine ~jazzplateutgivelser gjennom mange år? TorSch (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 07:28 (CEST)
 • Flett til artikkelen månen - man har da heller ikke en egen artikkel om hver mann som har hvert på jorden. Jeg kan ikke skjønne at man blir notabel av å ha vert på et enda mindre himmellegeme, men siden han kom først kan han vel nevnes i hovedarttikkelen. Se forøvrig første mann på mars. --Petter Per (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 10:40 (CEST)
 • Flett til artikkelen Louis Armstrong - kan like gjerne lage en samleartikkel om de Armstrongene. Lars Åge (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 14:08 (CEST)
 •  Behold - selv om det er 1. april idag. --J. P. Fagerback (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 15:14 (CEST)
 • Klassiker... Grrahnbahr (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 18:53 (CEST)
 •  Vent - Dersom dette stemmer, er han nok ikke notabel. Foreslår at vi venter et års tid før vi avgjør artikkelens sjebne. - 4ing (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 22:44 (CEST)
  • Støttes. Stryker min konklusjon.--Ezzex (diskusjon) 1. apr 2012 kl. 22:46 (CEST)
 •  Vent - {{best før|20130401}} BjørnN (diskusjon) 2. apr 2012 kl. 00:35 (CEST)
 • Kommentar: Bør vi ikke avgjøre denne så fort som mulig? TorSch (diskusjon) 3. apr 2012 kl. 19:21 (CEST)
  • Rart at ikke deltaker Grrahnbahr fra underprosjektet WP:ASTRO ikke har tatt tak i artikkelen som er merket kildeløs og med forbedringspotensiale med lenke til den engelske IW-artikkelen som er merket som en Wikipedia:Good articles ? Mvh --Migrant (diskusjon) 3. apr 2012 kl. 19:43 (CEST)
   • Har dere enda ikke forstått at denne slettenominasjonen var en aprilspøk?
    • JO, selvfølgelig har vi det, TorbjørnS! Men det er ikke lenger 1. april, og da burde den fjernes/arkiveres, for HER har den ikke lenger noem mening. TorSch (diskusjon) 3. apr 2012 kl. 20:50 (CEST)
     • Migrant: Vet ikke hvor seriøst du mente det, nominasjonen betraktet, men har stor tro på at å jobbe med artikler man er motivert for å jobbe med, gir best resultat og flest forbedringer for prosjektet under ett. Men vurderer sterkt å ta tak i artikkelen, da historie- og samfunnsrelaterte artikler har hatt mye fokus i senere tid. Grrahnbahr (diskusjon) 4. apr 2012 kl. 13:12 (CEST)
 • Beholdt. Kan ev. tas opp til ny diskusjon neste april ... Eivind (d) 4. apr 2012 kl. 13:19 (CEST)
Foreslått slettet 1. april 2014

Idag er et vel endelig på tide å legge denne mørke tiden bak seg - også her på Wikipedia? Asav (diskusjon) 1. apr. 2014 kl. 15:34 (CEST)[svar]

Foreslått slettet 1. april 2015

Jeg er til en viss grad enig i at dette kunne være en grei sak å ha ifjor, siden det tross alt var et hundreårsjubileum. Men idag har vel denne saken ingen spesiell nyhetsverdi mer. Vi kan da ikke ha alle tenkelige lokale lover og forordninger i et globalt leksikon som Wikipedia? Om folk (mot formodning) skulle finne emnet interessant, kan de jo bare slå opp i Lovdata. Asav (diskusjon) 1. apr. 2015 kl. 00:19 (CEST)[svar]

Vel, nå ser jeg at det er 1. april idag. Vet ikke om det kan ha noe med saken å gjøre. «Wikipedia foreslår å slette grunnloven ...» --Ranværing 1. april 2015 kl 08:57 (CEST)
Jeg hadde glemt dagen. Måtte faktisk sjekke NRK Tekst TV, for å se etter noen mistenkelige nyheter der. --Ranværing 1. april 2015 09:33 (CEST)
Foreslått slettet 1. april 2016

Eldgammelt boyband (fra begynnelsen av 60-tallet). Ville kanskje normalt vært inklusjonsverdig på grunn av flere utgivelser over EP-lengde, men ved nærmere eftersyn viser det seg at de er utgitt på eget label («Apple», sannsynligvis også et brudd på varemerkebeskyttelsen), antageligvis rene vanity-publikasjoner. Asav (diskusjon) 1. apr. 2016 kl. 00:25 (CEST)[svar]

Varemerkets eier under et epletre

Beholdt, med vekt på argumentet om Wings. M O Haugen (diskusjon) 2. apr. 2016 kl. 17:31 (CEST)[svar]

Sommerhesten

[rediger kilde]

Sommerhesten, også kjent som «Arectus Hestus» på Latvisk. Sommerhesten er en sommerfugl som har fått sol på seg på grunn av at palme trærne som beskytter sommerfuglen har truffet den. Dermed blir eggene til sommerfuglen mutert til en sommerhest. Disse skapningene ble først oppdaget i Østerriket av en augustinermunk kaldt Gregor Johan Mendel (som også er kjent for genetikk). Han oppdaget dette mens han holdt på å krysse en erteblomst og en smørblomst, han så at det var en sommerfugl i en av de andre pottene med plater i, og her hadde den lagt noen merkelige egg som var lyse brune.

Utsende Sommerhesten har ingen bein, to vinger og hestehode. På hodet har sommerhesten følelsesensorer som minner litt om sommerfuglen. Sommerhesten lyser i regnet som en lava lampe, den har en tre meter lang hale, men selve sommerhesten er bare 4 meter lang. Den kan også ha ett vingespenn opp til 20 meter langt. Den største sommerhesten som er blitt funnet har vært 5.43m lang med halen og hadde ett vingespenn på 24 meter. Denne ble funnet i Finland for 3 år siden.

Sommer-OL 2012

[rediger kilde]

Oppsplitting av Sommer-OL 2012, Aprilspøk i form av oppdatering i artikkelen «Sommer-OL 2012» / London

Gjødslyng

[rediger kilde]

Gjødslyng er en ny type røsslyng som har kommet til nes traktene i den siste tia. Forskere ved norges biomateriale institutt har fastslått at røsslyngen som har kommet i kontakt med kunstgjødsel og sprøytemiddel har "mutert" til en ny type plante som ser noget så lik ut som røsslyngen men er dog så anderledes enn denna planta. En forsker ved Norges biomateriale institutt ved navn heitur skippaguri har valgt å gi denna nye planta navnet gjødslyng, akkurat med den tanke at planta kommer fra røsslyngen men har "mutert" med gjødsel og sprøytemiddel.

Det har ved senere tider blitt kjent at denna nye planta har begynt å spre seg sørover i nes kommune etter at langsfarende fyllefanter har ferdet på tokt rundt om i kommunen.

FML (fra engelsk F*ck My Life) betyr Ferdig Med Leksene.

Dessverre er den engelske versjonen blitt så vanlig i slangspråket vårt at dette kan skape forvirrende situasjoner. Man kan faktisk bruke FML både før leksene er gjort og etter. Dette skaper forvirrende situasjoner i og med at dersom en sier FML kan en ikke vite om det er den engelske versjonen eller den norske versjonen som er brukt, og man vet derfor ikke om vedkommende har gjort leksene.

U = 1 Universet = 1 = Intelligens

Vis vi tar en hydralik pumpe, inni en Hydralikk pumpe, inni en hydralykk pumpe, hva skjer da? Min hypotese er at da vill dette trykket øk0e X ^X, altså Eks. 1000*seg selv så mange ganger vi vill "Nesten da"

så vist vi lager 3 kammer, med 1000 bar trykk i vært kammer, har vi plutselig 100 000 000 bar trykk i den innerste beholderen, dette er bare i forrhold til vær "egen" realitet, som har et trykk på 1.

tar vi og lager dette trykket på vær side av Kjærnen, altså x=x så kan både et rykk på UKJENT miliarder ganger Eksistere - Mottrykk, trykket som er ukjent miliarder ganger i mottrykk (x^3)-(x-3) Har nå en SÅ lav relativitet, men det er forsatt rellativt. Dette blir da materiet som holder både det rellative trykket, og detr urelative trykket, Og da blir plutselig alt relativt.

Men nå kan vi velge og la denne oppfatningen vi selv sitter med når vi er i denne marskinen, til og vare tilsvatrende trykkforskjellen. Så da blir det mulig OG.

Hvist vi sier at du selv har kjærste, Men så har du lyst til og ta en øll med kameraten din, Så kan du da sette deg inn i denne maskinen, skru den på, og nyyyte denne deilige øllen, mens timene flyr i godt selvskap, og når du da har skrudd av maskinen 3 timer seinere, har det bare gått et sekund for kjærsten. :) henner har blitt et sekund eldere, mens du har blitt tre timer eldere ;) dette er jo både fantastisk og falig, for stemmer ikke realitetstryklket med det materialet som holder det på plass, forsvinner enten den ene X eller den andre X og da implanterer, eller eksploderer hele verden, dette blir da et sort hull, eller en supernova, Og hva skjer da..

falige greier dette her skjønner jeg, men det blir opp til tilfeldighetene og se om det enten blir det ene, eller det andre, eller ingen av delene, som da blir og forsette som før............. u = 1

så har vi nå våre fremtidig muligheter i forhold til denne hypotesen, 3 muligheter. Den ene blir og la ting være som de er, 2 sprenge verden, 3 ipladere den...

det litt rare med dette, er vel kanskje at når vi nå veit dette, har vi muligheten til og gjøre dette valget :/ 22 hours ago

Daskeknasker

[rediger kilde]

Ordet "daskeknasker" kommer fra språket Hablalåda og er en definisjon på en eldre mann som går rundt, gjerne i storbyer og stjeler fra unge kvinner mens han "dasker"/slår de på bakparten. Ofte foregår handlingene mens de har polka sukkertøy i munnen. Daskeknaskene ble opprinnelig oppdaget i Doffendau, som er en storby i landet Marmatupio. Daskeknaskene ble oppdaget da en KJEMPE melon, rullet nedover gaten og rett over en daskeknasker. Befolkningen så fort hva den gamle mannen drev med, da han hadde polka sukkertøy i munn og en kvinnes kjønnshår i hånden. Avkommet til daskeknaskene blir ofte kallt knaskedasker, og er annen type generasjon enn daskeknaskene. Det fins svært få av disse mennesketypene, og de er svært sjeldne. Møter på en daskeknask eller en knaskedasker, hold på dine kjønnshår og beskytt din bakende. For du vet aldri når en daskeknasker dukker opp og dasker deg på stumpen, men han stjeler dine kjønnshår. Du må også passe deg for tærne dems, som har en dødelig sykdom, kallt daskesussknasketå. Man kan bare bli smittet om vedrørende stikket tåa inn i øret eller øynene på en annen person. Vær forsiktige når dere farer i landet Marmatupio.

Dead Fingers

[rediger kilde]

Dead fingers også kjent som Død finger syndromet er en sykdom som først ble diagnosert den 29/10-2012. Den ble oppdaget av Dr Lars Haugan, under en rutine undersøkelse av en pasient. Pasienten(nå kjent som Pasient X), kom til legen bekymret over en tilstand som over lengre tid hadde forvirret og sjokkert både henne selv, hennes pårørende og eksperter verden over. Uansett vær og vind, UANSETT helse og form, så framviste Pasient X kalde fingre.

Doktoren var forbauset. Det fantes ingen diagnose, ingen hypotese om hva som var underliggende årsak til denne tilstand. Det ble selvsagt foreslått å holde hendene under varmt vann for å frembringe en kjemisk respons i de kalde fingrene. Men etter 10 minutter under rennende vann ble det påvist at dette ikke var en kur for denne hittil ukjente sykdommen. Etter røntgen av hendene fant man ut at blodårene i Pasient X ikke transporterte blod ut i fingrene. Forbauset nok kastet Dr Lars Haugan seg inn i en av de mest intense 10 minuttene av hans liv. Han kom frem til at dette var en hittil ukjent sykdom, som han gav navnet Dead fingers eller Død finger syndromet. Denne diagnosen har senere fått streng kritikk av Psykiater Dr Petter Næss Guldbrandsøy som hevdet at dette var en psykologisk lidelse ved navn Zweidorff teoremet.

Til tross for uenigheter rundt sykdommen så har det blitt påvist at ved berøring så vil Dead fingers føre til nekrose og generelt ubehag(særlig kulde).

Symptomene ved Dead fingers er som følger: - Kalde fingre uansett omstendigheter - Livsløse fingre - Ved berøring, påfører andre nekrose - sterk kløe på venstre skulder - generelt ubehag

Kur: Per dags dato finnes det ikke en kur, men Dr Lars Haugan foreslår amputering og brenning av fremmedlegemet på bål. Dr Petter Næss Guldbrandsøy foreslår en god gammeldags lobotomering og stikkpiller.

Pasient X lever fremdeles, selv om sykdommen blir gradvis verre og før eller siden vil absorbere henne og føre til en nekrose implodering. Dette vil føre til at Pasient X vil bli til et stykke kull. [[--DrMcAwesomville (diskusjon) 29. okt 2012 kl. 19:31 (CET)|miniatyrNekrose

Konvoluttisme

[rediger kilde]

Konvoluttisme : Sterkt fremadstormende bevegelse først registrert av Filosofen (navn slettet), Moss 2012.

(Annen juledag 2012 var vår artikkel om kaffe erstattet av følgende : )

Kaffe er en drikk som inneholder kaffeiner, som på noen mennesker kan virke oppkvikkende på potensen. Kaffeiner finnes også i store mengder i kaninkjøtt. Kaffe inneholder dessuten koffein og andre mindre betydningsfulle stoffer, som f.eks. sort farge E123 og smaksstoffet E4711.

Kaffe er bedre enn øl, fordi man kan drikke det i arbeidstiden. Faktisk oppfordrer noen arbeidsplasser medarbeiderne til å drikke mer kaffe i stedet for øl. I dag er det flere kaféer som selger kaffe med ølsmak.

Historie

[rediger kilde]

Kaffe ble benyttet av Amerikanerne (det opprinnelige Amish-folket i Amerika) i fordums tid, men ble tatt med til Europa i 1786 av Columbus på en av hans magre reiser til det som i dag kalles kaffens mokka, Mellom-Amerika. På grunn av den lange reisetiden var den viktigste føden ombord kaffe, og da ble det bevist at de fleste mennesker kan leve av kaffe og røyk i lengre tid. Kaffe er desutten et godt sovemiddel!

Noen rykter sier at den første kaffen ble laget av beksvarte indianere som rev av huden og smeltet den til rykende varm/svart guffe som de drakk. Men som sagt, dette er bare rykter.

Kaffemisbruk

[rediger kilde]

I noen bransjer er kaffe ansett som et legalt rusmiddel. Dette gjelder spesielt innen underholdningsbransjen, showbiz, læreryrke og i kulturformidlingsetaten.

I læreryrket er det ikke lærerne det går utover, men elevene. Lærerne drikker kaffekopp etter kaffekopp, og så gidder de ikke å ta en tyggis, munnpastill eller bruke munnspray en gang. Selvfølgelig får de dårlig ånde, og det er ikke noe morsomt å sitte nær kateteret når læreren sitter der og puster ut sin dårlige ånde. Det er heller ikke noe morsomt å spørre om hjelp. Dette kan være en av årsakene til de dårlige resultatene i norsk skole: Elever som misliker den dårlige kaffeånden får ikke hjelp fra lærerne sine og faller derfor i bakevja. Følgelig burde det være ulovlig for lærere å drikke kaffe, og ikke gjøre noe med ånden sin etterpå.

Det er et faktum at en rekke kjente skuespillere, musikere og andre typer kunstnere inntar store mengder med koffeinholdig kaffe rett før de skal inn i rampelyset. Rockebandet Black Sabbath/Black Debbath har offentlig innrømt å ha brukt store deler av budsjettet til kaffe, og de har inntatt rusmiddelet både ved bruk av sprøyte, tampong i ræva og gjennom nesa (sniffet). Så vidt man vet har ingen så langt lyktes med å røyke varm kaffe.

Ulike virkninger av kaffemisbruk

[rediger kilde]
 • Sniffing: Brukeren opplever ofte å få for seg en krystallklar hjernehinne, som fører til voldsomt fokus og ekstremt fokusert fokus på de tingene som det fokuseres på. Det varer dessverre bare i 10-15 minutter.
 • Sprøyte (intravenøst): Gudommelig årvåkenhet og følelse av mestring på alle områder. Frarådes barn under 4 år og de som har utviklet allergi mot astma.
 • Kaffedoktor: Sprit som er blandet med kaffe. Man merker nesten ikke spritsmaken og klarer derfor å drikke mer. Man får dessuten et ekstra kick.
 • Kugalskap: Mange advarer mot å drikke kaffe kl. 12 - 13 om morgenen, fordi kuer ofte blir tiltrukket av den sterke lukten. Mange kuer blir helt gærne av smaken og smitter brukeren.
 • Tampong (analt): Mest bivirkninger egentlig, særlig i bruksområdet.
 • Røyking: For å i hele tatt få dette til, anbefales det at man tar gamle sneiper fra askebegeret som man dynker i en dagsgammel kaffeskvett og legger til tørk. Når det er ferdig kan man røyke. Effekten er uviss, for de fleste synes denne praksisen er "way white-trash".
 • Plaster: Misbrukeren får jevnere tilførsel av koffein, og kan så bruke dette som underlag for en eller flere metoder vist ovenfor. Alene har plaster en mild virkning. Kombinert med andre koffeinkilder mangedobles effekt og avhengighet, slik at ordet misbruk ikke lenger er dekkende. Organmishandling er da mer beskrivende.

Framstilling

[rediger kilde]

Kaffe er et bevis for menneskets sublime tankegang når det gjelder produksjonsteknikk:

 1. Den friske, saftige og modne frukten plukkes og tørkes av små magiske alver natten før inhøsting
 2. Den tørre kjernen fjernes fra fruktkjøttet, som kastes
 3. Kjernen ristes for å fjerne de siste rester av vann. Heretter kalles den for en «bønne»
 4. Bønnen knuses til et fint pulver
 5. Man heller kokende vann gjennom pulveret og pulveret kastes
 6. Avfallsproduktet er en sort og bitter væeske, som kalles kaffe
 7. Mange tilsetter nå melk og sukker for å gjøre væsken lysere og fjerne den bitre smaken
 8. ???
 9. Man har laget kaffe!

Under 1. verdenskrig brukte man tørket pterodaktyl-lort som kaffeerstatning. Under 2. verdenskrig brukte man tørket kaffe som pterodaktyllorterstatning.

Sorter og avarter

[rediger kilde]
 • Jahve - Gud elsker denne sorten
 • Frelsens - Visse mennesker bruker denne i stedet for Gud
 • Colombine - For folk uten stemmerett
 • Cafe Ole - Skummer som øl
 • Ali Kaffe - Mange avviser denne som en kaffesort, men Obama godtok den i det offesielle Kaffevalget i 2008
 • Espresso - En hurtig kopp
 • Kaffi - Typisk vannbasert kaffe. Hovedsaklig i Bergensområdet
 • Rett i toppen - ideen som vant skaperen, kaffe blandet ut med 96% som ble norges mest kjøpte drikk etter ca. 15 minutter i salg
 • Tshawe - Populær negerkaffe som gir deg dansehumør
 • Kaffi Annan - FNs gamle generalsekretær som er malt opp og kan blandes i vann! Bruk MYE sukker
 • KaffeLars - Bare for folk som heter Lars

Se også

[rediger kilde]
 • [[Hvordan:Trimme kaffetrakteren]]
 • [[Kaffetrakter]]

{{ingen hamstere ble røykt}}
{{Potatohead}}

[[Kategori:Drikke]]
[[Kategori:Artikler som inneholder C-vitaminer]]

Potatislår

[rediger kilde]

Jeg kom over denne som var ny artikkel merket for hurtigsletting på svensk Wikipedia 15. januar 2013 og syntes den var så spesiell at den var verd å ta vare på her før den sikkert ble hurtigslettet der:

Potatislår är ett virus som endast kan spridas genom sexuellt umgänge. Det bildas bölder på låret som fylls av vätska och dessa är dödliga om de inte stoppas i tid. Det kan ta upp till 6 månader efter samlaget som sprider viruset.

Weeping angles

[rediger kilde]

The Weeping Angles er skapninger fra en annen verden, og de blir ofte sett og oppfattet som englestatuer. De lever ofte ved en stor energikilde, som høytstående vesner, radioaktivitet, elektriske baser ect. Mange mennesker er blitt offer for å ha blitt plassert på rom der englene tapper dem for lifskraft til de dør. Engle liker å leve utpå landet der de kan holde sin eksistens hemmelig, og ikke som statuer på en markedsplass. De kan ikke bevege seg når de blir sett på, og derfor må du se på dem til enhver tid.

Englene kan ikke risikere å bli røpt, derfor må de drepe alle de som vet om dem. Det gjør de ved å ta på vedkomne, og sender dem tilbake i tid. Der er det ingen som tror på dem, og vedkomne kan ikke komme tilbake eller kontakte sine nærmeste på noen måte. Hvis du først er utsatt for et angrep av en engel, skal du se på den hele tiden. Ikke snu deg, ikke løp og hva du enn gjør, ikke blunk. Blunk, og du er død. Englene er utrolig raske, og de kan nå deg på et blunk, bokstavelig talt, på en avstand på 7-8 meter. Ikke rør englene, de kan bruke kraften sin da, og sende deg i tid. Og hust at de kan ta ut lys, og ikke se dem i øynene, da kan de "klatre" inn i sinnet ditt, og kontrollere, drepe og drive deg til vanvidd. Englene er utrolig stterke, og kan lett bryte seg gjennom en vegg av jern. Hvis du kan, få englene til å se på seg selv eller de andre. Da kan de aldri røre seg igjen. Noen ganger bruker de telepati til å ta kontakt med mennesker, og snakke til dem, men engler har ikke stemmer fysisk. Hvor utbredt de er, hvordan de formerer seg og hvordan de kom til Jorden, er foreløpig ukjent.

Eguinsfeldt jakåbsh syndrom

[rediger kilde]

Egusinsfeldt-Jakåbsh syndrom (EJS) er en sjeldent forekommende form av humane spongiforme encefalopatier (prionsykdommer). Syndromet er karakterisert av typiske nevropatologiske forandringer med dødelig utgang 1-80 år etter symtomdebut. Syndromet går også under navnet gammel og fra bygda-syndrom. Den rammer flere og flere hvert år, og utelukkende unge fra bygdene. I 2011 rammet syndromet 6.789 stk. bygdeungdom, det tilsvarende tallet i 1971 var 3.

MATTEIST

[rediger kilde]

En person som bruker mattespråk i unødvendige sammenhenger, er en matteist. Matteisten vil vise til andre personer at den forstår matte og vise seg fram med det. Matteister har oppstått siden slutten på 1900- tallet da det begynte å bli kult å late som at man var dum. Matteister viser seg derfor frem med allmenn matte, men bruker det i unødvendige sammenhenger slik at man virker smartere. Matteistene later til å være det omvendte av den normale ungdom, men ikke så omvendt at den blir en nerd.

Domuspneumafobi

[rediger kilde]

Domuspneumafobi betegner en tilstand hvor en person er svært engstelig for å jekke opp hele eller deler av en laftet bygning. Ofte gjøres dette i sammenheng med utskifting av råtne og/eller skadedyrangrepne laftestokker. Opptrer ofte i forbindelse med andre fobier, som trypofobi (redsel for små hull), men svært sjelden i sammenheng med arduafobi (redsel for manuelt arbeid).

Skishotting

[rediger kilde]

Skishotting er en vinteridrettsgren der man kombinerer tre helt ulike idretter, ski, shotting og snøballkasting. Utøverne går runder i en skiløype, før de shotter tre shots og kaster snøball på blink. Dersom utøveren bommer på en eller flere snøballkastinger, straffes utøveren med strafferunde(r). Skishotting har som mål å bli en svært populær TV-idrett, spesielt i Tyskland, Russland og Norge. Idrettsgrenen arrangeres for første gang under De Olympiske Smøreleker 2014 i Kollen.

Historikk

[rediger kilde]

Denne idretten har sin opprinnelse fra en øvelse for norske soldater. Den første kjente konkurransen fant sted i 1767, da grensepatrulje-kompanier konkurrerte mot hverandre. I 1767 foregikk det premieskirenn hvor en premie på 20 riksdaler gikk til den som «i fullt Løp kan afskyde sit Gevær og bedst træffe noget visst Maal paa 40 a 50 Skridts distance». Etter hvert fikk sporten utbredelse i de nordiske landene som alternativ trening for militæret. Under navnet militært patruljeløp var kombinasjonen langrenn/skyting demonstrasjonsgren under Vinter-OL i 1924, 1928, 1936 og 1948, men ble ikke godkjent offisiell gren på grunn av få deltakende nasjoner og uenighet omkring reglene.

Det første verdensmesterskapet (for herrer) ble arrangert i 1958 i Østerrike, og i 1960 kom skiskyting med på OL-programmet. 20 km normaldistanse har vært med hele veien, stafett 4 * 7,5 km offisielt fra 1966 (i OL fra 1968), og sprint 10 km fra 1974 (OL-gren først 1980). En stor revolusjon innen skiskyttersporten var overgangen fra grovkalibergevær (t.o.m 1977) med 150 meters avstand til blinkene, til finkaliber (.22 Long Rifle) i 1978 med kun 50 m avstand. Andre viktige forandringer var kvinnenes inntreden (VM 1984, OL først fra 1992), og overgangen fra klassisk stil til friteknikk (snøskøyting) i 1985. På 1990-tallet var det innføring av jaktstarten (VM97) og fellesstarten (VM99) som fikk enda flere publikummere (spesielt tv-tittere) til å få øynene opp for idretten.

Norske prestasjoner

[rediger kilde]

Nordmenn er kjente for sine fremragende prestasjoner innen idretten, men alle, av ukjente grunner, har valgt å forholde seg anonyme.

Tradisjonelt har russiske og finske utøvere jukset med å promille før start. Dette er prestasjonsfremmende under shottedelen av idretten. Dette er i gråsone, men blir sett på mellom fingrene av et korrupt dommerpanel.

Viktige byer i england

[rediger kilde]

Liverpool er er en viktig by i England. I 1945 kom det et romvesen og tok over hele USA, da kom Storbritannia og hjalp dem. I 2046 var Norge under angrep av den italienske pizzaen "Zorro" den danset pizza dansen i hele 2år. Zorro danset over Oslo sentrum, alle ble så redde så de ringte nummeret "112" og da kom det masse lego og hjalp dem. Det går fortsatt ann og ringe "112" men da får du alt får mye lego.

Håkonismen

[rediger kilde]

Håkonismen er en religion for alle som tror på deres gud Håkon. Håkonismen ble stiftet Den 22 April 2014, motto til Håkonismen er fight for glory and cake. Nasjonalsangen til Håkonismen er :Idag skal vi feire Håkon, som er som en konge for folket han lagde sin egen religion med en helt fantastisk tro Den eneste gangen man trenger å be i Håkonismen er 5 Januar. Da ber man mot nord ifølge Håbelen. Den viktigste profeten i Håkonismen er Martin, det er også en smågud med navnet Henrik. Ifølge Håbelen sitt nyeste Katamatal, er Ole den Håkonistiske Djevel, men selvfølgelig er djevelen ikke et like stygg tittel å ha, det ville jo vært slemt. Alle i håkonismen er elsket av deres gud.

Alle i Håkonismen er Håkonistiske, og det er ikke ulovlig å banne.

De 10 regler:

1. Du må spise kake 2. Husk Manlørdag 3. Aldri nekt mot Håkon 4. Den 5. Januar skal du be 5 For å være Håkonistisk, må du tro på Håkon 6. Du må konfirmere deg Håkonelig 7. Du må be mot nord 8. Alltid lik mat 9. Vær voldelig 10. Spis mer kake

Rettskrivningsnorm

[rediger kilde]

Rettskrivingsnorm et uskrvne regler om rettskrivning.

Barnsdag

[rediger kilde]

Barnsdag er en helt ny dag hvor man feirer barna, på samme måte som vi har Morsdag og Farsdag. Dagen benyttes til å være ute og spise is og slikt Barnsdag er alltid 1 søndag i juli og i 2015 er det søndag 5.7.15.

Historie Dagen ble opprettet en søndag i februar 2015 på indre Østlandet.

Guttegutt

[rediger kilde]

Guttegutt (vitenskapelig navn Guttimusguttilus er et menneskebarn av kjønnet gutt, som skiller seg ut på bakgrunn av sin særlig gutthet. Den forhøyete guttheten reflekteres i ordene som utgjør ordet guttegutt, gutt to ganger, eller altså en fordobling av normal mengde gutt. Guttegutt tilsvarer det danske drengedreng, det svenske pojkepojk og det engelske boyboy. På dansk brukes gutt særlig rosende om en kvikk gutt eller en sterk og flink, ung mann. Det nederlandske guit som betyr «skøyer» eller «spilloppmaker». Men guttegutten er ikke kun kvikk og spilloppmakende, han er også svært følsom for emosjonene blyghet og kryhet, ved nærvær av disse kan han bli uproposjonalt liten eller stor. Men på tross av dette viser mye empiri(Gutt et al.2015) at guttegutten jevnt over er svært gutt.

Mårgaupe

[rediger kilde]

Mårgaupe er et fiktivt pattedyr som danner en egen familie. Mårgaupa utviklet seg til art på Island, der den oppsto som resultat av krysning mellom mår og gaupe. Den islandske mårgaupa kalles derfor gjerne for ur-mårgaupa. Nils Egede, broren til Grønlands apostel, Hans Egede, innførte islandsk mårgaupe til Norge på 1700-tallet. Ettersom den islandske mårgaupa var preget av innavl og etter hvert hadde utviklet sterk vannskrekk, ble det i Nedre Eiker drevet bevisst avl på mårgaupe, blant annet ved å innføre genmateriale fra norsk mår og finsk gaupe. Etter noen generasjoner var vannskrekken runnet av mårgaupa, og den kunne nå settes ut i norsk natur. I faunaen skiller vi i dag mellom norsk, nordnorsk, dansk-norsk panamerikansk og islandsk mårgaupe. Den islandske mårgaupa står på "rødlista" og er sterkt truet, særlig ettersom den fortsatt er preget av innavl og vannskrekk. Egede-stiftelsen jobber for å bedre livsvilkårene for islandsk mårgaupe - og vurderer å innføre arten til Grønland.

Cybrick The Great

[rediger kilde]

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi Wikidata item not found. Cybrick The Great, eller Cybrick Den Store, var en leder av Ruwlania. Han startet å styre Ruwlania i 2009 og har ledet det helt siden. Det var ikke alltid lett å være leder av Ruwlania. Ruwlanerne ble alltid angrepet av "fotball-guttene." Dette førte til at mange Ruwlanere døde, og tallet Ruwlanere var alltid lavt.

Innbyggernavn: ruwlaner

hovedstad: Dalan

Befolkning: 69 000

ofissiellt språk: barbarisk

valuta: støvler

Historie

Ruwlania ble grunnlagt i 2009 av Cybrick The Great. Det ble grunnlagt i sjul fordi innbyggerne ikke ville være medlem av Europa. Det ble grunnlagt både religioner og livssyn som er helt forskjellig fra noe du har sett før! Du kan fortsatt finne Ruwlania, men bare 1 person kan komme dit hvert tiende år. Det sies at det er det beste stede på jorden.

Religion

Religionen "Ruwlanismen" har vært en viktig del av landets historie. Det er kjent at denne religionen har de 8 bud.

«De 8 bud»

1. Du skal ikke drepe.

2. Du skal drepe alle gingere!

3. Du skal hedre din strongman!

4. Du skal aldri være skitten på støvlan...

5. Du skal ikke ha noen andre guder enn Allah(n) Krill.

6. KARAKTER 6!!!!!!!!!!

7. Du MÅ alltid være lur, men ikke sur.

8. Du skal være lav-klasse og se opp til høy-klassen!

samfunn

Sammfunnet i Ruwlania består av 5 forskjellige klasser. Dette klassesystemet ble dannet av backfist guden bjanka. De laveste klassene er minst verdsatt mens de øverste klassene er guddommelige i Ruwlania. Her er klassene:

5: luringer

4: barbarene

3: scrubbene

2: strongmanene

1: backfisterne

økonomi

økonomien i Ruwlania baserer seg på 2 store ting. Det ene er NAV, Ruwlania er et land som Får NAV penger av Den store diktatoren Christoffer colombicus. Dem andre delen av økonomi er mindre klar. Den andre halvdelen av økonomien sørger for 50% av Ruwlanias inntekter. De kommer antageligvis av den ukjente gudinnen Vivian, som får det til å regne penger 1 dag i uken. Den berykjede økonomisjefen OSCARINO de fedora har lagt en kallenavn for guden, nemlig; MORDI.

STUS-julebord

[rediger kilde]

STUS (f. 1980)- er kjent som en mengde aristokrater fra kjente og ukjente samfunnslag, samlet sammen til en tuberkuløs smeltedigel fra skjærsilden. Ta på deg fine sko og og bestill time hos poleringsmannen dagen etter fordi noen kommer til å skitne til skoene dine.

Et julebord for STUS er det gjeveste en kan være med i, dersom man er student og har lyst til å drikke. Har du noen gang sittet på en fredagskveld og tenkt "Nå skulle jeg gjerne ha drukket øl og vin, og spist julemat med de kule vennene mine i STUS"? Frykt ikke, et STUS-julebord står deg snart for døren. Spis din syvende sans og dans til taktene fra hva spisskammerset har å tilby.

Tema ved tidligere STUS-julebord

ÅR - tema

 • 1979 - ORVIL
 • 1981 - Norsk jul
 • 1983 - Jul for Blindeforbundet
 • 1985 - Jul for oppfinnelser
 • 1987 - Spansk aften
 • 1989 - Kveldsjul
 • 1991 - Hjulets Jul
 • 1993 - Utkledningsfest
 • 1995 - Instrument-fest
 • 1997 - Kleslenke-fest
 • 1999 - (Ikke noe julebord pga sykdommen SARS)
 • 2001 - Svensk aften
 • 2003 - Pelsjulebord
 • 2005 - Bring your own brus-julebord
 • 2007 - Julebord sammen med BBB
 • 2009 - Jul i skomakergatan
 • 2011 - God Jul
 • 2013 - Dritt Jul
 • 2015 - Columbiansk julebord

Mange navn på norsk

[rediger kilde]

Stankelbein kan ha ulike navn i de norske dialektene, blant annet:

 • Flygelangbein
 • Sjanglemygg
 • Langbein
 • Superlangbein
 • Langføtting
 • Mehank
 • Myrhank
 • Høyhest
 • Langskankmygg
 • Langskankamygg
 • Myskank
 • Langfothank
 • Langfotakongle
 • Slåttamann
 • Feifot
 • Langemann
 • Flyfly
 • Spillemann
 • Sprellemann
 • Twitterbeist
 • Helikopter
 • Dudud
 • Landyr
 • Gammel-Beate
 • Stalingradjævel
 • Gammalmygg
 • Fløytefot
 • Smørjeper
 • Lurvepetter
 • Menkjekrakk
 • Moldefrans
 • Flyfrans
 • Ørsting
 • Timoleif
 • Langbanan
 • Hengslemann
 • Tutsehuff
 • Krypepinnetynnedyret
 • Kolerapest
 • Peikefot
 • Hestmygg
 • Fureflaberat
 • Pinneøgle
 • Vingekingelor
 • Kjøttmeismat
 • Dultedyr
 • Surresatan
 • Skullerudflakse
 • Langemann
 • Helvetespinne
 • Langbeina Rise
 • Jerangsmann
 • Langfotkångle

Fengselsveggnotasjon

[rediger kilde]
Eksempel på fengselsveggnotasjon

Fengselsveggnotasjon er det formelle navnet på tallsystemet med grunntall fem, og notasjon basert på streker, der hver femte strek er diagonal og strekker seg over de fire foregående strekene. Notasjonen har tradisjonelt blitt benyttet på cellevegger av fanger for å holde oversikt over tiden de har vært innesperret.

Dvergkrokodille

[rediger kilde]
Dvergkrokodillen
Dvergkrokodillens hjemplanet

Osteolaemus tetraspis er det latinske navnet for dvergkrokodille, men ikke la deg lure, disse tassene er nemlig ikke så små som man skulle tro. Mediumlengden deres er nemlig 1,5 m, og de kan bli ganske så sinna. Tottelottene deres har skarpe klør som gjør det å klø på den skjellete huden mye lettere. Mellom tottelottene har de svømmehud som gjør de raske som racerbiler. Bare under vann da. På land går de ganske så keitete, men å gjøre narr av dem kan fort bli risikabelt. Nemlig så lider mange dvergkrokodiller av meget alvorlig angst og depresjon. Mange er misfornøyd med utseende og størrelse, og føler seg som regel mobbet av de større krokodille-artene. Så ikke vær slem mot de om du skulle støte på en i villmarken. Fortell han heller om hvor stor og flott og mektig han ser ut. Så blir det god stemning.

Fargen på en dvergkrokodille er en mørk, gursegrønn med et lite hint av sennepsgult og brunt slags merkelig fargeblanding. Disse fargene kan minne om en sump. Sumpen er krokodillens hjem. Krokodillen lever i sumpen. Sump er et fancy ord for gjørmehøl, og finnes i varmere strøk på krokodillens hjemplanet, Tellus. Også kjent som jorda, for de som er kjent i disse trakter.

I gresk mytologi kan vi finne flere interessante historier om dvergkrokodillen. Den skal visstnok ha hatt vinger tidligere, og bodde gjerne hos en familie. Der ble dvergkrokodillen tilbedt som den guden den er, og det ble laget flere statuer av dem. Da ble de gjerne prydet med olivenkranser, slik som man tidligere fikk hvis man var så heldig at man ble olympisk mester.

Vi kan altså konkludere med at dvergkrokodillen er et fascinerende, og vakkert dyr, som trenger mer verdsettelse av usle mennesker. LENGE LEVE DVERGKROKODILLEN. Peace.

Så sent som i 2018, før Karen ble populært, ble bokstavrim som "Barbecue Becky" (norsk: grill-Grete), "Cornerstore Caroline" (norsk: brustadbu-Bente) og "Permit Patty" (norsk: vedtaks-Vigdis) brukt.

Ohmsk Intelligens

[rediger kilde]

Ohmsk Intelligens (OQ) er en måte å kombinere begrepene Intelligens og elektrisitetsforståelse. Det kan beskrives som menneskers evne til å oppfatte, tolke og videreformidle sammenhengen mellom ledningsevne, strømstyrke og spenning. I 1827 presenterte Georg Ohm sin hypotese om at spenningen over en metallisk leder ved konstant temperatur er proporsjonal med strømmen gjennom den.

Ohms lov er idag å betrakte som en naturlov og begrepet "Ohmsk Motstand" benyttes aktivt av fagmiljøene rundt brannforebygging, berøringssikkerhet og planlegging av spredenett og jording. Dette benyttes også ved søknader om egenproduksjon av strøm og ved beregning av eventelt anleggsbidrag ved oppgradering av kortslutningsvern, overlastvern og inntakskabler.

Ohms lov sier at strømmen (I) i en elektrisk krets er direkte proporsjonal med spenningen (U) og omvendt proporsjonal med motstanden (R): I = U/R

Ohms lov med temperaturkoeffisient sier at strømmen (I) i en elektrisk krets er direkte proporsjonal med spenningen (U) og omvendt proporsjonal med motstanden (R) og temperaturkoeffisienten (T): I = U/RT. Ohms lov med temperaturkoeffisient forklarer bl.a. hvorfor kabler blir varmere desto mer elektrisk utstyr man tilkobler kablene samtidig.

Lav fatteevne for Ohms lov med temperaturkoeffisient kan betegnes som forekomst av "ohmsk idioti". Lav OQ forbindes med dårlig utviklet evne til vurdere og forutse farene ved samtidig tilkobling av effektbrukende materiell når kombinasjoner av ledningsevne (R), strømstyrke (I), spenning (U) og temperatur (T) kan lede til brann eller berøringsfare ved bruk av utstyr til oppvarming, motordrift, lys og lading. Eksempel på Ohmsk Idioti er søksmål eller kjennelser som bygger på påstander om at kablers dimensjonering baseres på årlig strømforbruk uttrykt i kilowatt-timer.

Kontrollansvaret i Norge for trygg dimensjonering av kabler, sikringsskap og inntak i boliger ligger i all hovedsak under Justis- og Beredskapsdepartementet (JB) herunder Det lokale elektrisitetstilsyn. Den norske Stat forventes således å ha høy OQ forankret i:

 1. Ohms lov med temperaturkoeffisient
 2. [1] Spenningsforskriften [7]
 3. Forskrift om elektriske lavspenningsanlegg FEL og NEK400
 4. Lov om tilsyn med elektriske anlegg og elektrisk utstyr (el-tilsynsloven)https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1989-06-16-63
 5. Lov om Håndverkertjenester [8]
 6. Straffelovens paragrafer om bl.a. vinningsforbrytelser, bedrageri, korrupsjon og skadeverk § 321 - 394.[2][9] I Norge har ofrene for vold og andre straffbare handlinger rett til å kreve oppreisning fra de som har gjort seg skyldige i handlingen. Dette kan innebære erstatning for de økonomiske tapene som er oppstått som følge av korrupsjon og lignende, samt kompensasjon for de psykiske og fysiske lidelsene som har oppstått som følge av handlingene. Det innebærer at handling som f.eks. svekker en jordelektrodes ledningsevne kan medføre både straff- og erstatningsansvar.

Personer med høy fatteevne for Ohms lov med temperaturkoeffisient omsatt i kompetent videreformidlingskompetanse kan betegnes som Ohmske genier. Høy OQ forbindes med god fatteevne til å forutsi ønskede og uønskede konsekvenser ved tilkobling av elektrisk materiell til strømkilder. Eksempel på høy elektrisitetsforsåelse er når prosjektering- eller kontrollpersonell ser til at sikringer og kablers dimensjonering i anlegg dominert av elektrisk oppvarming velges ut fra:

 1. Kaldeste dag på året
 2. Kaldeste tid på dagen.
 3. Måling av samtidighetsfaktor ved måleravlesing for en tidsperiode med kun varmekilder tilkoblet. Statnett bruker 60 minutter ved registrering av effekt-topper.
 4. Hensyntagning til situasjoner med samtidighet mellom oppvarmingstopper og andre tunge belastninger.
 5. Hensyntagning til om oppvarmingstoppene kan bli sammenfallende med situasjoner der ønske om nyttegjøring av variasjoner i strømstøtte og enhetspriser knyttet til rapportering og fakturering for energibruk og leie av nett og overlastvern.
 6. Bruk av kvadratroten av antall faser ved omregning til Ampere-minimum for hovedsikring.
 7. Hensyntagning til reservebehov for fremtidig belastningssituasjoner. 20% anses ofte for å være retningsgivende.

Ohmsk lovløshet kan hevdes å foreligge når Staten alene eller i forbund med juridiske personer og/eller rettsinstanser og politi skaffer seg grunnlag for tvangshandlinger og vinning basert på misbruk av Ohms Lov. Innskjerpning av krav til ohmsk lovlighet er den nye § 2- 18 i avhendingsloven:[3][10]

 1. Pålegg om finne ut når det lokale el-tilsynet sist gjennomførte tilsyn, og hva som var resultatet av tilsynet.
 2. Besvarelse på om det har vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget.
 3. Fremleggelse av kursfortegnelse, og om antallet sikringer er i samsvar med denne.
 4. Pålegg omsamsvarserklæring og kontroll av arbeidet dersom det elektriske anlegget er montert etter 1999 eller det er gjort endringer på anlegget etter samme tidspunkt.

Anbefaling: Boligeiere, leietagere og tiltakshavere samt mottagere av fakturaer fra installatør eller netteier oppfordes til å kontrollere kvalitet og troverdighet med siste El-tilsyn og endringer i installsjoner eller effektbehov. Ved behov kan El klagenemden kontaktes. Eksempler på klagebehandling finnes i artikkelarkiv på [4]

Klage skal inneholde:

1. Ditt navn, adresse og kontaktinformasjon.

2. En detaljert beskrivelse av klagen, inkludert r:elevante datoer, navn og annen relevant informasjon.

3. Kopier av eventuelle relevante dokumenter eller korrespondanse, inkludert kopier av kontrakten eller fakturaen.

4. Løsningen du søker.

5. Eventuell annen informasjon som du mener kan være relevant for klagen.

Alternativt kan det innleveres Forliksklage til lokalt forliksråd. Høy OQ kan ikke nødvendigvis forventes hvis fagkompetanse om dimensjonering og tilsyn ikke kan bekreftes før innlevering av klage eller tilsvar på inkassokrav på tvilsomme fakturaer.

I Lovdata kan leses dom der Høyesterett bekrefter Eidsiva/Elvias kontollansvar og erstatningsplikt for regresskrav ved gruppesøksmål fra forsikringsselskaper vedrørende skader på elektriske anlegg i Hedmark:

 • HR-2022-192-A Norges Høyesterett – Dom
 • Et trefall over en kraftlinje medførte overspenning i distribusjonsnettet og omfattende skader på elektriske anlegg og apparater hos et antall strømabonnenter. Forsikringsselskapene som hadde dekke...
 • Stikkord: Erstatningsrett. Kontrollansvar for mangler. Regress.
  • LE-2020-65917 Eidsivating lagmannsrett – Dom
  • Saken gjaldt spørsmålet om et nettselskap var erstatningspliktig for skader oppstått hos forbrukere som følge av overspenning på elektrisk linjenett. Konkret var det spørsmål om ansvarsgrunnlag i f...
  • Stikkord: Kjøpsrett. Erstatning. Kontrollansvar. Nettselskap.
   • THEDM-2019-76466 Hedmarken tingrett – Dom
   • Saken gjelder fastsettelsesdom for erstatningsplikt for skader som følge av overspenning på elektrisk linjenett. (Sammendraget er hentet fra sakens innledning.)
   • Stikkord: Erstatning. Erstatningsplikt. Forbrukerkjøpsloven §24 og §33.

Artikkelforfatter anser at Høyesterett og underliggende domstoler i denne sak har vist høy ohmsk intelligens.

Gufsefjord

[rediger kilde]

Gufsefjord er ett tettsted i Midtskill kommune, i Troms og Finnmark. Gufsefjord har en befolkning på 36 registrere innbyggere og ligger ved grensa til Russland. Gufsefjoed befinner seg ikke på det nasjonale kartet, men det ligger til i en skogområdet som grenser mot Russland. For å komme seg til Gufsefjord må man kjøre opp den lange oppover bakken like ved vannet Ødevatnet. Deretter tar man av til høyre ved Gufsesund krysset og kjører inn i skogen, når man blir truet med kniv er man fremme. Gufsesund krysset er omtalt som ett merkelig fenomen, der det er en krakk som er der en dag og forsvinner den andre, og tilbake igjen neste dag. Folk pleier som oftest å være rask igjennom dette krysset ettersom at dette skjer så ofte.

Gufsefjords innbyggere har noen "kjentfolk" blandt bygda. Dette er da Hildur og Oddleif Lefsefisen som driver stedet og Onklel Baldrian som utgjorde motstandsbevegelsen mot tyskerne under andre verdenskrig med sin kone "Tante" Brakfis. Gufsefjord har noen severdigheter sånn som Vestre Budstikke Feriehus som drives av Berthil Pahnneklasck og Gufsefjord Kjøtt og video som drives av ekteparet Asbjørn og Aslak Hengemyren. Vestre Budstikke Feriehus har hatt noen tidligere eiere sånn som Guri Ingebritsen før hennes tid i Gufsefjord var over. Utkikkstårnet i Gufsefjord er også en slik severdighet som er høyt elsket blant innbyggerne. Dette er fordi at det var der "Onkel Baldrian" ble beslaglagt av tyskerne etter å ha spilt på lur og bukkehorn for å gi klar beskjed om at tyskerne ikke skulle nærme seg Gufsefjord.

Gufsefjord er en tradisjonsrik bygd, til tross for den lille populasjonen så hadde de tradisjons-festivaler. En av festivalene de har er da "Måkefestivalen" og feires slik på den måten at de kler seg ut som måker og har lik væremåte som de. Dette gjør de utenfor Gufsefjords inngjæriner (piggtrådgjerdet). Dette er den eneste gangen alle innbyggerne reiser ut samtidig, og herjer rundt i andre tettsteder før de vender tilbake til Gufsefjord. Vanligvis pleier ikke innbyggerne å reise ut så mye, Hildur og Oddleif Lefsefisen er omtalt til å være opptatt av å holde Gufsefjord i gang og lar derfor innbyggerne reise ut på en to ukers utflukt men de må vende hjem før den tiden har gått.

Noen av de andre tradisjonene går ut på ringmerkingen som Lefsefisene har satt igang. Barna i Gufsefjord har en tradisjonssveis som går ut på at de skal ha en pølselugg, og når de fyller 13 år får de ringmerkingen rundt ett av beina. Vi har snakket med en som slapp ut av Gufsefjord om denne ringmerkningen, hun sa at hun fikk ikke merket av før i 2022 og det har vært på henne siden hun var pikebarn. Det var Guri Ingebritsen som hadde denne ringmerkningen, vi er takknemlige for at hun har snakket så åpent om et litt sårt tema fra barndommen hennes. Pikenavnet var Guri Finbogadottir (nå Guri Ingebritsen) og hennes oppvekst i Gufsefjord med hennes far som var sandrekeplukker og hennes mor som lot henne sove i undertøyskuffen.

Noen kjente matretter sånn som rømmask (rømme i bøtte) har opprinnelse i Gufsefjord. Her har de tatt matrettene som går i videre til å bli kransekake også, de har dermed lagd "smør i bøtte" som spises på den måten at de spiser ut av bøtten med en skje. De har også de velkjente snerkkakene som er en annen tradisjonsdessert. Det var en gammel russisk dame som tok navnet «Kjøttfrid» som stod bak denne desserten, kakene er laget av en type sukkermasse som er laget med grisefett. Denne massen står og tørker til den får det som er kalt «snerk» og det første laget med snerk er da det første laget av kaken. Kaken toppes senere med døde maur til pynt. Utenom det så har Gufsefjord den kjente russisk-lignende gufsefjord skauten som brukes meget der oppe. Det var Kjøttfrid som tok med seg mye av den russisk lignende kulturen inn til Gufsefjord.

Ågot Hottiheiti

[rediger kilde]

Ågot Hottiheiti levde fra 1877 til 1994. Hun vokste opp i trange kår sammen med sine 7 søsken. Her måtte alle bidra til alle pliktene på gården. Ågot fant fort ut at det var ull og skinnproduksjon som var hennes store lidenskap. Når hun var 17 flyttet hun hjemmefra for å følge drømmen om å jobbe med ull og produksjon av gensere og sokker. Gjennom denne jobben møtte hun mannen sin Hilmar Movetten, fra Andebu. De flyttet til et lite småbruk langs e6 mellom Kvam og Vinstra, ca 5 km nord for Teigsetra. Her ble de boende helt til Hilmar døde I 1982.

De fikk fire barn mellom 1904 og 1923. Hildur var eldst, Herman to år yngre, fire år senere kom Irene og Berit til slutt.

Familien jobbet hardt på jordene hele oppveksten til barna. De pleide å reise på sommerferie til familie i Andebu på sommeren. Dette gjorde at de hadde et tett bånd med familien I 1948 flyttet Berit ut. Så da begynte hun å engasjere seg i hva som skjedde i bygda. Hun pleide å gå ned til Sorperoa hver helg på 50 og 60 tallet, for å bidra på idrettsarrangement og andre tilstelninger. Ågot fikk 9 barnebarn og 14 oldebarn.

Fra 1982 til hun døde i 1994 var hun innlagt på sykehjen på Vinstra. Her likte hun seg svært godt. Hun ble spesielt kjent for sine heklede grønne rever hun pleide å gi til barn som var på besøk på senteret. Disse ble så populære at hun sendte noen ned til familien i Vestfold, som hun fortsatt hadde god kontakt.