Ignatius Kutu Acheamphong

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ignatius Kutu Acheamphong
Født23. september 1931[1][2]
Kumasi
Død16. juni 1979[1][2] (47 år)
Accra
Beskjeftigelse Politiker, soldat
Nasjonalitet Ghana

Ignatius Kutu Acheampong (født 23. september 1931, død 16. juni 1979) var diktator og president i Ghana. Han ledet den 13. januar 1972 et statskupp mot den daværende regjeringen og dens leder Kofi Busia.

Acheampong ledet et statskupp for å styrte den demokratisk valgte regjeringen og dets leder Dr. Kofi Busia, den 13. januar 1972. Acheampong ble deretter innsatt som statsoverhode og landets leder- Det var utbredt med anklager om korrupsjon i Ghana under hans ledelse. Acheampong ble avsatt i et statskupp den 5. juli 1978, og han ble etterfulgt av av sjefen for forsvarsstaben, general Fred Akuffo. Acheampong ble satt i husarrest etter stataskuppet. Acheampong, ble sammen med flere statsmenn og tidligere høyere offiserer, henrettet ved skyting i juni 1979, etter 4. juni revolusjon som brakte Flight Lieutenant Jerry Rawlings og AFRC til makten. Acheampong var gift med fru Faustina Acheampong. Hans barnebarn er fotballspilleren Charlie Peprah som studerte ved University of Alabama og spilte for NFL.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Ignatius Kutu Acheampong, biography/Ignatius-Kutu-Acheampong
  2. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 29. apr. 2014


Forgjenger:
 Kofi Busia 
President i Ghana
Etterfølger:
 Fred Akuffo 
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)