Internet Movie Database

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «IMDB»)
Internet Movie Database
Nettstedwww.imdb.com (en)
Type nettstedFilmdatabase, anmeldelsesaggregator, videospilldatabase, kollaborativ katalogisering, database over tv-serier, podkastkatalog, nettdatabase, virksomhet
Tilgjengelige språkFlerspråklig
Eier(e)Amazon.com
Lansert17. oktober 1990
Alexa53 (10. oktober 2019)

Internet Movie Database (IMDb) er den eldste og største filmdatabasen på Internett. Den er kjent for å være svært dekkende, også med informasjon om ikke-engelskspråklige filmer, lavbudsjett- og TV-filmer, samt videospill.

IMDb så dagens lys i 1990 som et enkelt program for å søke i listen over vanlige spørsmål (FAQ) for nyhetsgruppen rec.arts.movies.[1] I 1993 var det mulig å sende spørsmål til programmet via e-post, og året etter kunne også brukerne sende inn tillegg til databasen. Kort tid senere utviklet man et www-basert grensesnitt, noe som åpnet IMDb for den store brukermassen. I begynnelsen var IMDb ikke-kommersielt, og brukte donert båndbredde og maskinvare. I 1996 ble det dannet et selskap i Storbritannia, Internet Movie Database Ltd. med eiendomsretten til databasen, og i forbindelse med dette innførte man også reklame på nettstedet. I 1998 ble selskapet kjøpt opp av Amazon.com som fremdeles (2015) er eier.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]