Huntly

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Huntly
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Befolkning4 810 (2016)
Kart
Huntly
57°27′00″N 2°47′00″V

Huntly (skotsk gælisk Hunndaidh) er en skotsk by i Aberdeenshire, tidligere kjent som Milton av Strathbogie. Den hadde en befolkning på 4 460 i 2004[1] og er sete for festningen Huntly Castle, nå i ruiner.

Huntly var hjembyen til forfatteren George MacDonald. Noen av hans romaner, spesielt de om Robert Falconer og Alec Forbes av Howglen har handling fra Huntly, selv om navnet er endret, og gir således et godt bilde av livet i Huntly på 1800-tallet.

Både Huntly og det omliggende distriktet Gordon er navngitt for en by og familie som opprinnelig hadde bakgrunn fra grenselandene lengre sør.

Huntly Castle

Huntly er kjent for Huntly Castle, en vakker festning med utsyn over The Gordon Schools.

Byen er også hjemmet for de kjente bakeriene Deans som produserte en verdenskjente kakekjekse. I november 2007 åpnet Deans i Huntly deres nye besøkssenter.[2] Bosetning i nærheten inkluderer Keith og Rothiemay.

Det er utmerkede ørret og laksefiske i elvene River Deveron og River Bogie som blir administrert av «River Deveron Salmon Fisheries Board».

Huntly har en grunnskole, Gordon Primary, og en videregående skole, The Gordon Schools.

De viktigste utendørsaktivitetene inkluderer nordiske grener i naturområdet Clashindarroch Forest, fjellturer til fots og sykling, foruten rugby. Det lokale fotballaget er Huntly F.C.

I nærheten er starten til Skottlands lengste ridetur, Highland Horseback, som går 322 km til vestkysten.

Et galgetre finnes ved Leith Hall.

Huntly på New Zealand er oppkalt etter Huntly i Skottland.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]