The Human League

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Human League)
Hopp til navigering Hopp til søk
The Human League
The Human League 2007.jpg
The Human League idag. Fra venstre: Susan Ann Sulley, Philip Oakey, Joanne Catherall
OpphavEngland Sheffield, England, Storbritannia (1977)
Periode1977–
SjangerSynth rock
New wave
New romantic
Aktive år1977
PlateselskapFast Product, EMI, Virgin, A&M, EastWest, Papillion
IMDbIMDb
Medlemmer
Philip Oakey, Joanne Catherall
Siste medlemmer
Philip Oakey
Joanne Catherall
Susan Ann Sulley

The Human League er en britisk synth rock og new wave gruppe som var særlig populære på 1980-tallet. Gruppen ble et av de ledende new romantic-gruppene. Medlemmene i gruppen er fra Sheffield i England. De var blant de første som rendyrket et syntetisk lydbilde. Philip Oakey er bandets frontfigur. Han har også komponert de fleste av bandets sanger.

I mars 1980 forlot Ian Craig Marsh og Martyn Ware bandet og dannet bandet Heaven 17. De forlot bandet på grunn av uenighet med Oakey om retning Human League utviklet seg i.

Kommersielt slo de gjennom i 1981 med albumet Dare. Denne utgivelsen inneholdt et knippe sanger som ble blant bandets største hits gjennom i historien. Blant de mest kjente er Don't You Want Me fra albumet Dare fra 1981. Singlen gikk til topps på singellistene både i USA og Storbritannia. Blant gruppens inspirasjonskilder er Kraftwerk og Roxy Music, og bandet har i ettertid selv vært inspirasjonskilde for artister som Madonna, Depeche Mode og Moby.

Human League la ut på en turné så sent i 2012 og er fortsatt aktive.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.