Hugh McDonald (musiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hugh McDonald
HughMcDonald.jpg
Født28. des. 1950Rediger på Wikidata (70 år)
PhiladelphiaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Bassist, sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av Bon JoviRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerRock, hardrock, blues
InstrumentBassgitar, gitar, vokal, el-bass
Aktive år1969
PlateselskapIsland, Mercury
Nettstedhttp://www.huey-mcdonald.com

Hugh «Huge» John McDonald (født 28. desember 1950 i Philadelphia i Pennsylvania) er en velkjent studiomusiker og bassist. Før han kom til Bon Jovi spilte han i mange år bass i David Bromberg Band, turnerer mye på verdensbasis, og spiller på mange Bromberg album. Han har spilt med mange artister både live og i studio, og har spilt inn med Willie Nelson, Richie Sambora, Steve Goodman, Ringo Starr, Bon Jovi, Lita Ford, Michael Bolton, Cher, Alice Cooper, Jon Bon Jovi, Ricky Martin, med flere.

McDonald arbeider for tiden med Bon Jovi og har gjort det helt siden Alec John Such forlot bandet etter at Cross Road ble utgitt i 1994, men er fortsatt sett på som et «uoffisielt» medlem av Bon Jovi. Selv om han spiller inn plater med bandet i studio og fremfører live på scenen og under publisitetsforestillinger er McDonald utelatt publisitetsbilder og plateomslag. Han vises i enkelte sangvideoer, men ikke i andre. Medlemmene sier de er enige om å aldri offisielt erstatte tidligere bassist Alec John Such. Da Bon Jovi i 2018 ble innvotert i Rock and Roll Hall of Fame, ble både McDonald og Such hedret.[1]

Tilfeldigvis var McDonald en av studiomusikerne som spilte Bon Jovis originale første demo for sangen «Runaway». Da sangen ble en lokal hit, Jon Bon Jovi samlet hans nåværende band uten McDonald. Han har også dukket opp på Jon Bon Jovis soloalbum Destination Anywhere og ble en del av Jon backinggruppa, «The Big Dogs».

McDonald har vært gift to ganger. I 1996 giftet han seg med sin mangeårige samboer Nancy, men skilte seg noe senere. I 2004 giftet han seg igjen, denne gangen med Kelly, en hestetrener fra New Jersey.

McDonalds barndommensinspirasjon var Paul McCartney.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Med Bon Jovi[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Bon Jovis diskografi

Studioalbum

Samlealbum
Livealbum
Boks sett

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Omtale på nettstedet til Rock and Roll Hall of Fame; besøkt 24. mars 2018.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]