Horatio Hornblower

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Horatio Hornblower er en fiktiv offiser i det britiske Royal Navy som er hovedpersonen i en serie romaner av forfatter C. S. Forester. Hornblower ble senere beskrevet i en rekke filmer og TV-programmer.

Den opprinnelige fortellingene om Horatio Hornblower begynte i 1937 med romanen The Happy Return (i USA het den Beat til Quarters) og omhandlet en kaptein i den britiske marinen på et hemmelig oppdrag til Mellom-Amerika, men senere historier skulle fylle ut de tidligere årene og beskrev en kadett som ofte var sjøsyk. Under Napoleonskrigene fremgang be Hornblower forfremmet på grunn av hans dyktighet og dristighet, til tross for hans fattigdom og mangel på innflytelsesrike venner, som det var vanlig at høyere britiske offiserer hadde på denne tiden.

Hornblower skal ha blitt adlet med Knight Grand Cross of Order of the Bath og han fikk tittelen baron. Hornblower er tone-døv og han mente at musikk er uforståelig irriterende og i et tilfelle var han ikke i stand til å gjenkjenne den britiske nasjonalsangen. Som løytnant tjente Hornblower under den fiktive kaptein Sawyer, som lider av paranoid schizofreni på en tur til Karibia. Hornblower blir forfremmet flere ganger og han får etter hvert grad som admiral.