Hollywood Rose

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hollywood Rose var et amerikansk hardrock band som ble stiftet på begynnelsen av 1980-tallet i Hollywood, California. Sammen med medlemmer fra L.A. Guns, dannet de grunnlaget for det fremgangsrike bandet Guns N' Roses.[1] Deres eneste utgivelse som Hollywood Rose er The Roots of Guns N' Roses (2004), en samling av innspillinger fra 1984.[2] Utgivelsen overlevde søksmål knyttet til varemerket fra Axl Rose, vokalisten i Guns N' Roses.[3]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Det hele begynte med at gitaristene Izzy Stradlin og Chris Weber jammet sammen, hvorpå Izzy foreslo å ta med barndomsvennen W. Axl Rose på vokal. Disse tre jammet sammen en stund og hadde til slutt fem sanger klare til innspilling. Det var faren til Chris som måtte betalte for innspillingen. De fikk med seg den lokale trommeslageren Johnny Kreis, og bassisten Andre Troxx.

Etter innspillingen spilte de noen konserter på småklubber rundt om, før Axl en dag tok kontakt med promotør Vicky Hamilton. Hun sa at Axl kunne komme til kontoret hennes og la henne høre på noen demoer, så da dro Axl og Izzy for å vise hva de var gode for. Hamilton ble overrasket over hvor bra disse gutta var og begynte å booke dem på større klubber, som The Troubadour, med en gang.

Chris Weber og Johnny Kreis kunne ikke opptre på noen av de tidligere konsertene, så Axl ringte gitarist Slash, bassist Duff McKagan og trommeslager Steven Adler, for å ha dem som en nødløsning. Dette endte med at de tre ble faste medlemmer av bandet og startet senere Guns N' Roses.

Referanser[rediger | rediger kilde]