NUUG

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norwegian Unix User Group (NUUG)
Org.nummer979 629 079
Stiftet1984
LederPeter Hansteen
Medlemmer209 [1]
LokallagOslo, Stavanger
Nettstedhttps://www.nuug.no/

NUUG (Norwegian Unix User Group) er en ikke-kommersiell forening som arbeider for utbredelse av UNIX-liknende systemer, fri programvare og åpne standarder i Norge. Foreningen ble stiftet 7. juni 1984. NUUG er tilknyttet USENIX som en nasjonal gruppe. Det er per januar 2020 212 medlemmer, hvorav ca. 116 er medlem under bedrift.[1] NUUG har månedlige medlemsmøter som tas opp på video og streames på Internett.

Historie[rediger | rediger kilde]

NUUG var opprinnelig en norsk nasjonal gruppe innen European Unix Users Group (EUUG), senere EurOpen. NUUG etablerte selskapet EUnet Norge AS i 1993 og var en av de første som tilbød Internett kommersielt i Norge. Foreningen solgte seg ut i 1998 og plasserte pengene i en nyopprettet stiftelse, NUUG Foundation.

Ledere[rediger | rediger kilde]

NUUG har siden stiftelsen i 1984 hatt følgende ledere:

NUUG og HiOs pris for fremmelse av fri programvare[rediger | rediger kilde]

Prisen er et samarbeid mellom NUUG og Høgskolen i Oslo med finansiering i fra NUUG Foundation. Ble først delt ut i 2002 og går til en person eller en gruppe i Norge som har bidratt til utviklingen av, eller fremmet bruk av Linux, *BSD eller andre UNIX-lignende operativsystemer, åpen kildekode, fri programvare og åpne standarder.

Tidligere vinnere[rediger | rediger kilde]

Prisen for årets fri programvare-kommune[rediger | rediger kilde]

Prisen gis til en kommune eller fylkeskommune i Norge som har, bruker og utvikler fri programvare med stor delingsverdi for andre. Prisen er et samarbeid mellom NUUG, NUUG foundation, Friprogsenteret og Høgskolen i Oslo. Den ble delt ut for første gang i 2009.

2009[rediger | rediger kilde]

Kongsberg kommune vant prisen for sitt omfattende arbeid med fri programvare. Juryen bestod av Knut Helland (leder), Geir Graf, Bjørn Venn, Line Richardsen og Christer Gundersen (sekretær).

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «NUUG: Generell informasjon». Besøkt 29. januar 2020. 
  2. ^ Aslak Borgersrud (24. april 2012). «Staten hylles av friprog-folket». Computerworld Norge. Besøkt 29. januar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]