Hodeskallegrotten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hodeskallegrotten er ei fiktiv fjellgrotte i tegneserien Fantomet. Den skal ligge i «De dype skogene», i det fiktive landet BengalAfrikas østkyst.

Da det første Fantomet (Christopher Walker den andre) i 1536 ble skylt på land på ei øde strand, ble han funnet av pygméfolket bandarene. De førte han til ei grotte dypt inne i jungelen som lignet en hodeskalle – Hodeskallegrotten. Christopher bearbeidet formene på grotten og formet en hodeskalle, der «munnen» er inngang.

Grotten har siden vært Fantomets hjem i 21 generasjoner.

Grottens rom[rediger | rediger kilde]

Hodeskallegrotten har mange rom som Fantomet har hugget til og utbedre gjennom generasjonene.

Tronsalen[rediger | rediger kilde]

Det første rommet man kommer til. Her finnes hodeskalletronen, som det første fantomet hugget ut.

Radiorommet[rediger | rediger kilde]

Fantomet har rigget til et rom med stadig mer moderne kommunikasjonssystemer. Et stort radioanlegg (UHF-sender) gjør at han kan avlytte politiet og Jungelpatruljens frekvenser. Fantomet kan også fra dette rommet komme i direkte kontakt med Jungelpatruljens Oberst Worubu. Rommet inneholder også alarmsystemer som er koblet til Walkers klippe eller borgruinen i Carpati.

Det lille skattkammeret[rediger | rediger kilde]

Rommet kalt «Det lille skattkammeret» er det største av grottens to skattkamre. Fantomet kaller rommet for «Det lille», fordi det inneholder gull og edelstener uten særlig historisk verdi. Det meste av verdiene i dette rommet er skatter det tolvte Fantomet hentet fra Singh-piratenes skattkamre.

Det store skattkammeret[rediger | rediger kilde]

Bak det lille skattkammeret ligger «Det store skattkammeret». Her oppbevarer Fantomet gjenstander av uvurderlig historisk verdi, blant annet slangen som bet Kleopatra, Homers lyre, Rolands sverd, «Durendal», Aleksanders diamantbeger, Kong Arthurs sverd, Excalibur, Shakespeares originalmanus av Hamlet, en kikkert konstruert av Galileo Galilei, Julies parykk som det 3. Fantomet brukte da han var skuespiller i Shakespeares teater (Globe Theatre), KrystallskallenAztekermagikerens fryktede dødssymbol, diamanten «Kalids øye» som han har fått av Rahajen av Toombar og mange andre ting som har tilknytning til tidligere fantomer.

Gravkammeret[rediger | rediger kilde]

Gravkammeret er de ulike Fantometenes siste hvilested. Rommet består av 3 grotter.

Forkammeret[rediger | rediger kilde]

Forkammeret er utstilling for kraniet til den piraten som drepte det første Fantomets far. Det ligger på en pidestall. Samtlige Fantomer sverger hodeskalleeden med hånden på denne hodeskallen.

Draktrommet[rediger | rediger kilde]

Draktrommet inneholder montre med de tidligere fantomers drakter, og Fantomet har en ny drakt parat, til seg selv om han må skifte raskt, eller om hans eldste sønn brått må overta.

Krypten[rediger | rediger kilde]

Krypten er der alle avdøde fantomer ligger begravet. Fødselsår og dødsår er hugget inn i steinplaten foran hver grav. Julie, det syttende Fantomets tvillingsøster, ligger også her. René Montmorency, en uekte sønn av det første Fantomet ble anbrakt hit av sin halvbror, det 2. Fantomet.

Gravkammeret for savnede[rediger | rediger kilde]

Her ligger flere berømte mennesker. Historiene har kun fortalt om noen; piraten Jean Lafitte, det 13. Fantomets svoger, Mungo Parks, den store komponisten Wolfgang Amadeus Mozart og Ludvig XVII (1785 – utkjent dødsår), som ble utropt til konge i 1793 under navnet Ludvig, sønn av Ludvig XVI. Trolig ligger flere spennende berømtheter begravd i «Gravkammeret for savnede».

Krønikerommet[rediger | rediger kilde]

Krønikerommet består av to deler, en del med hyller hugget ut i veggene, der fantometkrønikene (bøker med Fantomets mange opplevelser og eventyr) står, og en del, hvor mange sjeldne, verdifulle eller bare gamle bøker står. Rommet er godt opplyst av mange store lys, og i rommet står en stor skrivepult. Her står Fantomet når han leser eller skriver.

Hvilerommet[rediger | rediger kilde]

Fantomet har et lite rom ved radiorommet som han nytter som soveværelse.

Kilder[rediger | rediger kilde]