Hjemseng

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 59°13′15,691″N 10°26′28,629″Ø

Hjemseng i 1966

Hjemseng er et tettbebygd strøk på Nøtterøy i Færder kommune. Stedet ligger sentralt på den østlige siden av øya, nær Foynlandsbrua som går over til Føynland. Hjemseng er ifølge SSBs definisjon av tettsted i dag en del av tettstedet Tønsberg.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Hjemseng har flere servicetilbud med blant annet dagligvarebutikk, bensinstasjon og pizzarestaurant. På Hjemseng finnes også Nøtterø Båtsenter med egen båthavn, med kort sjøvei både inn til byen og ut til de populære øyene i skjærgården utenfor Nøtterøy og Tjøme.

Idrett[rediger | rediger kilde]

Nøtterøy IF er en av tre idrettsforeninger på Nøtterøy, med kontor og idrettsanlegg nær Hjemseng. Idrettsanlegget er kjent som bare «NIF», etter forkortelsen for navnet på foreningen. Foreningen har et stort antall medlemmer som er aktive i blant annet fotball og håndball. Nøtterøy IFs hovedfarger er grønt og rødt.

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Oserød skole i Hårkollen er drøye 2 km unna Hjemseng, og Borgheim ungdomsskole og Nøtterøy videregående skole ligger på Borgheim, 2,5 km unna.

Transport[rediger | rediger kilde]

Hjemseng ligger ved Smidsrødveien, den ene av Nøtterøys to hovedveier. Fra kl. 6 om morgenen til kl. 19 om kvelden på hverdager går bussen til Tønsberg hvert 20. minutt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]