Wikipedia:Interwiki

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Hjelp:Interwikilenker)
Hopp til navigering Hopp til søk
Bruke Wikipedia
Guider
Utforske Wikipedia
Hvordan søke
Bruk av Gå-knappen
Hvordan bruke diskusjonssiden
Se siste endringer
Se relaterte endringer
Hvordan logge inn
Endre personlige innstillinger
Redigere Wikipedia
Hvordan redigere en side
Hvordan starte en artikkel
Kategorisering av artikler
Interwikilenker
Opprettelse av maler
Hvordan laste opp bilder
Hvordan bruke bilder
Hvordan bruke tabeller
Omdirigere en side
Flytte en side
Hvordan tilbakestille artikler
Hvordan slette en side
Flertydige sider
Lenke til søsterprosjekter
Hvordan redigere forsiden
Hvordan skrive bedre artikler
Bruk av maler
Hvordan redigere på Wikidata
Introduksjon på bokmål
Omvisning
Wikipedia:Stilmanual
Hjelp:Maler

Interwikilenker (ofte forkortet IW) er lenker mellom sider på Wikimedias ulike prosjekter. Den vanligste formen for interwikilenker er språklenker, som man finner i venstremargen under «På andre språk», men interwikilenker inkluderer også lenker til andre prosjekter som Wikimedia Commons og Wikidata. Interwikilenking skjer ikke bare mellom artikler, men også mellom sider i andre navnerom, slik som kategorier og portaler. Interwikilenker knytter de ulike prosjektene sammen og kan være til hjelp i både lesing og skriving av artikler ved å gi ytterligere fakta, illustrasjoner og vinklinger.

Hvordan legge til språklenker/interwiki[rediger kilde]

En starter ved å sjekke om det finnes en artikkel om emnet på andre språk. Da kan man enten søke i språkversjoner der man mistenker at artikkelen finnes, eller søke direkte etter elementet i Wikidata. Eksempel på Wikidata-element: smørbrød (Q6559431)

Dersom det finnes artikler på andre språk[rediger kilde]

Tre alternative måter å koble artikler til Wikidata:

A) Fra artikkelen som mangler språklenker
  1. Nederst i venstremargen under listen over språk er det en lenke til Wikidata. (På norsk er overskriften «språk» og lenken er kalt «Legg til lenke»)
  2. Klikker man på lenken får man opp et vindu med to felt. I det første angir man hvilket språk man skal koble til (f.eks enwiki eller svwiki)), og i det andre artikkelnavnet. Du får opp forslag til artikkelnavn. Trykk på «Lenk til side».
B) Fra en artikkel som er koblet til Wikidata
  1. Nederst i venstremargen under listen over språk er det en lenke til Wikidata
  2. Klikker man på den lenken vil man da komme til direkte til boksen «Wikipedia» på elementets side på Wikidata.
  3. Der kan en legge til en lenke til artikkelen som ikke er koblet. Klikk på «rediger» og legg inn språkkode og artikkelnavn.
  4. Etter en har lagt inn nye lenker kan det gå noe tid før sidene blir oppdatert. Om du er utålmodig, kan du rense siden.
C) Fra Wikidata
  1. Gå til boksen «Wikipedia» på elementets side
  2. som 3 over

Dersom det finnes element i Wikidata, men ikke artikler på andre språk[rediger kilde]

Som C over.

Dersom det ikke finnes et element fra før[rediger kilde]

Hvis det ikke finnes et element på Wikidata for artikkelen går du inn på spesialsiden Opprett et nytt element på Wikidata. Når en er på Wikidata, finner en også en lenke til spesialsiden i venstremargen. På spesialsiden fyller en inn en merkelapp som skal fungere som et forståelig navn på elementet (i motsetning til entitets-IDen, som ikke er særlig forståelig for mennesker). Merkelappen er som regel lik navnet på artikkelen på Wikipedia, men den skal være så kort og presis som mulig. Flertydighetelement skal ikke være med; heter artikkelen f.eks. «Kano (Nigeria)» er det kun «Kano» som skal være merkelapp. I feltet beskrivelse kan en fylle inn f.eks. «by i Nigeria» for å skille elementet fra andre element med samme merkelapp.

Etter at elementet er opprettet, kan en legge inn interwiki som i bolken over.

Hvis du har aktivert verktøyet «Legg til en lenke til Wikidata under artikkeloverskriften» kan du klikke på lenken «Wikidata-element ikke funnet» øverst i artikkelen. Du kommer da til en forhåndsutfylt versjon av spesialsiden «Opprett et nytt element».