Historien om julenissen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Historien om julenissen
orig. Joulutarina
Nasjonalitet Finland Finland
Språk Finsk
Regissør Juha Wuolijoki
Filmselskap Snapper Films
Utgitt Finland 16. november 2007
Lengde 1 time, 22 minutter min
Budsjett 2 500 000euro
IMDb

Historien om julenissen er en finsk film regissert av Juha Wuolijoki.

Handling[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen Nicolas sin familie dør i en tragisk ulykke. Byen han bor i bestemmer seg for å passe på ham og tar seg av ham på rundgang. Etter et år blir han gitt bort til en ny vertsfamilie som etterhvert blir glad i ham. Som takk lager Nicolas gaver til barna i de gamle vertsfamiliene, gavene setter han ut ved juletider uten å fortelle om det til noen. Nicolas havner så hos en gammel, grinete mann som snekkerlærling. Han driver Nicolas hardt, Nicolas er flink og lærer fort, og etterhvert så smelter den gamle mannen og blir glad i Nicolas, men han forbyr Nicolas i å lage flere leker til barna, og tradisjonen vil forsvinne om ikke noe blir gjort.

Tema[rediger | rediger kilde]

Historien tar for seg medmenneskelighet og er en typisk og vakker julehistorie. Vi ser en utvikling blant personene og ikke minst den gamle mannen som symboliserer ekte julestemning og juleånd.

Priser[rediger | rediger kilde]

Filmen vant 2 priser under Jussi Awards. En publikumspris og en pris til Mika Orasmaa i klassen "Best Cinematography". Under Sarasota Film Festival vant Juha Wuolijoki en pris i klassen "Best in World Cinema".

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]