Hirado

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Hirado
平戸市
[[Fil:Lua-feil i mw.wikibase.entity.lua, linje 88: data.schemaVersion must be a number, got nil instead.|290x290px|Hirado]]

Flagg

Våpen

Land Japan Japan
Region Kyūshū
Prefektur Nagasaki
Tidssone UTC+9
Areal 235,66 km²
Befolkning 32 311 (2014[1])

[[:commons:Category:Lua-feil i mw.wikibase.entity.lua, linje 88: data.schemaVersion must be a number, got nil instead.|Hirado på Commons]]

Lua-feil i mw.wikibase.entity.lua, linje 88: data.schemaVersion must be a number, got nil instead.Lua-feil i mw.wikibase.entity.lua, linje 88: data.schemaVersion must be a number, got nil instead.Lua-feil i mw.wikibase.entity.lua, linje 88: data.schemaVersion must be a number, got nil instead.Lua-feil i mw.wikibase.entity.lua, linje 88: data.schemaVersion must be a number, got nil instead.

Hirado i Nagasaki-prefekturet.
Handelsfaktoriet til Det hollandske Ostindiakompani i Hirado. Gravering fra 1600-tallet.

Hirado (平戸市 - Hirado-shi) er en by i prefekturet Nagasaki i Japan. Den ligger på en øy med samme navn og er knyttet til den større øya Kyūshū via Hirado-broen.

Under Sengoku- og tidlig Edo-periode var Hirado viktig for utenrikshandelen, særlig med Ming-dynastiets Kina og med nederlenderne. Det var også en katolsk menighet her, men under de forfølgelser av katolikker som kom tidlig på 1600-tallet, og som de kalvinistiske nederlenderne ikke så noen grunn til å motvirke, ble menigheten så godt som utslettet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Lua-feil i mw.wikibase.entity.lua, linje 88: data.schemaVersion must be a number, got nil instead.