Hermeto Pascoal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Hermeto Pascoal
Hermeto Pascoal 2.jpg
Født22. juni 1936 (81 år)
Arapiraca
Yrke
6 oppføringer
Komponist, saksofonist, jazzmusiker, pianist, gitarist, jazzgitarist
NasjonalitetBrasil
Sjangerjazz

Hermeto Pascoal (født 22. juni 1936 i Lagoa da Canoa i delstaten Alagoas i nordøst-Brasil) er en brasiliansk jazzkomponist og multiinstrumentalist. Han har også skrevet symfonier.[trenger referanse]

Sine tidligste erfaringer med musikk samlet han i bestefarens smie, der han laget toner og rytmer med forskjellige metalldeler som lå omkring. Han bruker naturen som grunnlag for sine komposisjoner og benytter ofte ukonvensjonelle instrumenter som tekanne, tresko, leketøy og til og med dyr. Han er en kraftfull og virtuos solist, og kan spille nesten ethvert instrument som keyboard, sopransaksofon, gitar, fløyte, sang og annet. I en fjernsynssending i Brasil i 1999 sang han med munnen dukket ned i et glass vann.

I 1971 ble han ble kjent for et større publikum da han var med på Miles Davis' Live-Evil. Siden slutten av 1970-årene har han for det meste ledet sine egne grupper.

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)