Herman Hedning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Herman Hedning er en svensk tegneserie, som også blir publisert i Norge. Serien blir utgitt i et eget blad åtte ganger i året, samt som bi-serie til Fantomet i en årrekke.[trenger referanse] Tegneren heter Jonas Darnell, og har tegnet den noe usympatiske hodefotingen siden 1988.[trenger referanse]

Karakterer[rediger | rediger kilde]

  • Herman Hedning er en veldig overvektig, sadistisk, grådig og lat. Han har alle de dårlige egenskapene man muligens kan finnes i alle tenkende mennesker. Han er ustoppelig når han planlegger et kupp mot sine to beste venner: Gammern og Lillebror. Til tross for sin sadisme, brutale natur og mangel på intelligens, har han vist seg å være ganske intelligent når det gjelder noen få områder. I tillegg kan han til tider vise seg ekstremt listig når det gjelder å finne på måter å tjene penger, ofte ved å utnytte andres tillitsfulle natur.
  • Lillebror er ofte målet for Hermans ondskapsfulle planer. Han er en snill og naiv, natur-elskende sjel som forsøker å være alles venn. Noen ganger har han imidlertid vist seg å være nesten like ondskapsfull mot Herman.
  • Gammern blir ofte vitne til hvordan vennene Herman og Lillebror plager hverandre. Han forsøker å finne på forskjellige dommedagsmaskiner, og mer eller mindre nødvendige duppeditter som han innbiller seg kommer til å reformere samfunnet. I likhet med de andre karakterene har Gammern vist seg å være i stand til ekstrem grådighet, ondskap og enkelte voldelige utbrudd. I likhet med Lillebror har han imidlertid vist seg å også være veldig medfølende og snill, selv overfor Herman. Men disse tilfellene er imidlertid få, og skjer sjeldent.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]