Herbert Hollick-Kenyon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Herbert Hollick-Kenyon
Født17. apr. 1897Rediger på Wikidata
London
Død30. juli 1975Rediger på Wikidata (78 år)
Vancouver
BeskjeftigelseOppdagelsesreisende, flyger Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia

Herbert Hollick-Kenyon (født 17. april 1897 i London, død 30. juli 1975 )var en flyver som regnes blant pionerne innen polarforskningen.

Allerede i unge år emigrerte han till Canada, hvor han søkte seg till den kanadiske arméen i 1914. Hans ønske var å lære seg å fly, og i 1917 søkte han til Royal Flying Corps hvor han ble opptatt som flyelev. I mellomkrigstiden medvirket han i flere søk efter piloter som var savnet efter transatlantiske flyforsøk og polarekspedisjoner. Blant annet deltok han i søket ette MacAlpine-ekspedisjonen i 1929 og Sigismund Levanevsky som forsvant under en flygning mellom Moskva og Alaska i 1937.

Sammen med Lincoln Ellsworth genomførte han med en Northrop Gamma en flyvning over Antarktis i 1935. De startet fra Dundee Island 23. november med målet å nå Richard Byrds leir i Little America. På grunn av bensinmanget ble de tvunget til å lande 40 km fra leiren. Ettersom deres radio ikke fungerte kunne de ikke få gitt beskjed om sin tilstand, uten å måtte gå til leiren. Etter neste en måned ankom de det britiske forskningsfartøyet HMS «Discovery» som bragte de to flyvere hjem. Hollick-Kenyon vendte senere til Little America for å redde flyet, og i 1936 donerte Ellsworth flyet til samlingarna i Smithsonian Institution.