Hemmelighetene i B-by

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hemmelighetene i B-by
Generell informasjon
TypeMiniserie
SjangerKomedie / Krim / Drama / Ungdom
Prod.landNorsk
Episoder13
Lengde20 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
HovedrolleMagne Bruteig
Anne Nyutstumo
Bak kamera
ProdusentKalle Fürst
ManusTerje Nordby
RegiSigve Bøe
TittelmusikkArne Garvang
Anders Rogg
MusikkArne Garvang
Anders Rogg
Sending
Periode2. oktober25. desember 1982
TV-kanalNRK
Teknisk informasjon
LydformatMono
Eksterne lenker
IMDb

Hemmelighetene i B-by er en norsk komi-, krim- og dramaserie av og med teatergruppa Tramteatret som gikk på NRK i 1982. Serien ble vist i barne- og ungdomsprogrammet Halvsju. Regien var ved Sigve Bøe, mens manus var ved Terje Nordby.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen foregikk i den oppdiktede byen «B-by» (innspilt på Kampen i Oslo) og tok for seg problemer med narkotika og rusproblematikk blant ungdom. Serien var laget for barn og unge, og det alvorlige budskapet var pakket godt inn slik at det ble mer forståelig for målgruppen. Ord eller bilder av konvensjonell narkotika eller rusmidler ble derfor aldri nevnt eller vist. Ernst Bernt var imidlertid avhengig av stangselleri. Likevel var musikk, humor og intens spenning det som gjorde serien populær.

Hovedrolleinnehaverne i serien er Magne Bruteig (Ernst Bernt) og Anne Nyutstumo (Kameliadamen), som sammen kjemper mot skurkene i B-by.

Om serien[rediger | rediger kilde]

Rollene var hovedsakelig fordelt på Tramteaterets egne skuespillere, og flere av skuespillerne opptrådte derfor i mer enn én rolle. Tramteatret produserte også denne serien på tidlig video-/TV-utstyr (i stedet for film), men nettopp dette gav serien sitt helt spesielle uttrykk. Som i de andre produksjonene til Tramteateret var musikkinnslag en viktig del av serien, og hver episode hadde en ny sang fremført av «B-bylaget Horn og Pryl». Musikken var komponert av Anders Rogg og Arne Garvang, og ble fremført av Tramteatret.

Roller[rediger | rediger kilde]

Gjengen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ VG - TV-program lørdag (2.10.1982, s.61)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]