Hele verden ler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hele verden ler
orig. Весёлые ребята
Vesyolye rebyata
Generell informasjon
Utgivelsesår1934
Prod.landSovjetisk
Lengde96 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegissørGrigorij Aleksandrov
MusikkIsaak Dunajevskij
SjeffotografVladimir Nilsen
Prod.selskapMosfilm
Eksterne lenker

Hele verden ler (originaltittel: russisk: Весёлые ребята, også vist i Norge som De lystige musikanter) er en sovjetrussisk musikal-komedie fra 1934 regissert av Grigorij Aleksandrov.

Hovedrollene som Kostya og Yelena ble spilt av jazz-sangeren og komikeren Leonid Utjosov, og regissørens kone Ljubov Orlova. De ble begge store stjerner i Sovjetunionen på grunn av filmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Yelena, en velstående sangerinne, tar feil av hyrden Kostya Potekhin for å være en berømt paraguayansk dirigent for et symfoniorkester Costa Fraschini. Hun inviterer ham til en elegant fest i hennes hjem. Han spiller panfløyten sin, som tiltrekker seg dyreflokken fra den nærmeste kolkosen til spisebordet deres. Yelenas tjener Anyuta får umiddelbart romantiske følelser for Kostya.

Men Kostya blir tiltrukket av Yelena. Når hun avviser ham, etter å ha oppdaget hans virkelige identitet, blir han veldig opprørt. Han reiser deretter til byen for å prøve seg som profesjonell musiker, og havner i forskjellige komiske situasjoner. Etter hvert blir han med i et jazz-band. Kostya blir sjef for bandet, og dette viser seg å være litt av en utfordring. De andre band-medlemmene havner ofte i konflikter og slagsmål med hverandre, som resulterer i at bandet blir kastet ut av huset av utleier.

På grunn av problemene deres oppfordres bandet til å øve mer før en kommende forestilling, og til og med spille i begravelser for å få mer trening. På en regnfull kveld møter Kostya og bandet tilfeldigvis Anyuta, på vei til en konsert. De tar henne med seg, og hun blir avslørt for å være en utmerket sangerinne. Så hun blir med i bandet, og de begynner å opptre sammen med større suksess.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]