Haugaland Zoo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 59°23′43″N 5°15′17″Ø

Antiloper av typen sabeloryx (oryx dammah) i Haugaland Zoo på Torvastad i Karmøy kommune i Rogaland.
Silkeapekattene Milly, Molly og Mandy i Haugaland Zoo

Haugaland Zoo er en dyreparkTorvastad i Karmøy kommune i Rogaland. Parken åpnet offisielt sommeren 2010, og holder åpent i sommerhalvåret. Parken eies av Bernt Kai Velde, som har bygget opp den 41 mål store zoologiske hagen. Dyreparken Haugaland Zoo A.S ble den 28. feb. 2018 registrert som driftsselskap for parken. Vegard Midtgård er styreleder og daglig leder for driftsselskapet. Bernt Kai Velde er er ett av totalt 4 medlemmer i styret.

Dyr i parken[rediger | rediger kilde]

Haugaland Zoo inneholder foreløpig omkring 250 dyr og fugler, blant annet papegøyer, parakitter, fasaner og ender, samt mange reptiler og pattedyr som alpakkaer og surikater. I 2011 kom det tre antiloper av typen scimitar oryx, samt cubaboa og dumeril boa. I 2012 flyttet det inn tre hvitøret silkeaper med navn Milly, Molly og Mandy. I tillegg kom det flere nyheter i reptilhuset, blant annet krokodillevaran, cubaboa og tigerpyton. Senere har parken også fått en treleopard, sebramanguster fra Odense zoo. I 2017 fikk Haugaland zoo fem grå kjempekenguruer, tre marabustorker, tre sitatungaer og to flodsvin.

Åpningstider[rediger | rediger kilde]

I sommersesongen (mai - september) er Haugaland Zoo åpen mellom kl 10 og 17 hver dag. Utenfor sesongen kan grupper på over 15 personer avtale tid for å besøke parken.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]